14 / 05 / 2024

Djital rehber

Djital rehber

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, Çok sayıda önemli müze ile tarihi mekanda hizmet veren "dijital rehber" uygulaması, müzelerin gelirlerini rekor düzeyde arttırdı.

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Üniversite tercihini yapacak gençler için ipuçları! İşe alımlarda en çok tercih edilen üniversite ve bölümler hangileri?

Kariyer.net, ‘İşverenin Tercihi’ analizinin sonuçlarını açıkladı. Analiz özellikle üniversite tercihlerini yapacaklar için rehber niteliğinde.  Analiz, hangi üniversitelerden ve hangi bölümlerden mezun olanların daha kolay iş bulduğuna ilişkin önemli sonuçlar ortaya koydu.

Genç yatırımcı borsadan 2 senede 8 milyon dolar kazanarak milyoner oldu! İşte borsada milyon dolar kazandıran 4 formül..

Borsaya yatırım yapan 24 yaşındaki Jack Kellogg isimli yatırımcı 2 senede 8 milyon doların üzerinde para kazandı. İşte milyonerin alış ve satış için rehber olarak kullandığı 4 gösterge...

Can Rehber Yapı Gıda Tarım Hayvancılık Temizlik Tekstil Kuyumculuk M.Tic.San.Ltd.Şti.'nin merkez nakli yapıldı! 

Can Rehber Yapı Gıda Tarım Hayvancılık Temizlik Tekstil Kuyumculuk M.Tic.San.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Can Rehber Yapı Gıda Tarım Hayvancılık Temizlik Tekstil Kuyumculuk M.Tic.San.Ltd.Şti.'nin merkezi Pendik'te yapıldı. 

Vizesiz tatile gitmek isteyenlere için rehber! İşte bayram tatili için tercih edebileceğiniz 2023 vizesiz ülkeler

Vizeniz yok fakat tatile mi gitmek istiyorsunuz bu konuda Türk vatandaşları için vizesiz seyahat imkanları bulunuyor. Yeni düzenlenmiş olan 2023 vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler listesi yayınlandı. Peki hangi ülkelere vizesiz seyahat yapılabilecek?

Parasını bankaya yatırmak isteyenler dikkat! Hangi banka ocak ayında mevduata ne kadar faiz veriyor? İşte o liste!

Bankalar son dönemde TL mevduat faizlerinde yeni artışlar yaparken, vatandaş da parasını hangi bankaya yatıracağını araştırmaya başladı. İşte elindeki birikimini bankada tutmak isteyen vatandaşa rehber olacak liste ve A’dan Z’ye bankaların yeni mevduat oranları…

Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? Rehber Öğretmenleri 2023 maaşları belli oldu mu? 

Rehber Öğretmen maaşları, açıklanan asgari ücret zammından sonra merak edilen konular arasına girdi. Yeni asgari ücret 8 bin 500 TL oldu. Peki  “En yüksek,  en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?” sorularının cevabı haberimizde.

Ev alacaklara rehberlik ediyor! Sürpriz masrafların önüne geçiyor!

Olayinkolayicom sitesinin, ev alacaklara rehber oluyor. Ev almak isteyenler farklı sürprizler yaşamadan bütçelerini oluşturabiliyor. İşte detaylar...

Kale Alarm, hırsızı eve ayak basmadan kapıda durduruyor!

“Siz yoksanız biz varız” anlayışını rehber kabul eden Kale Alarm, uzaktan erişimli entegre ev güvenlik sistemleri sayesinde evleri koruyor ve kullanıcıların tatillerini gönül rahatlığıyla geçirmelerine olanak sağlıyor.

Lunacoin'de büyük çöküş! Bin dolar olacak diye bekleyerek servet yatıranlar evini arabasını kaybetti

Bitcoin dahil kripto para piyasasının değeri 1,2 trilyon doların altına düştü. Dünyada yaşanan ekonomik gerilimler djital para piyasalarını çok kötü vurdu. Dijital paralar içinde en çok değer kaybı yaşayan coin ise Terra'nın Luna'sı oldu. Ev araba satıp alanlar iflas bayrağını çekti.

Lianco İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lianco İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Naser Rehber ve Amır Mosayebi ortaklığında kuruldu.

Evi ve arsası olanlar dikkat! Son gün 31 Mart: 25 bin TL’lik vergi istisnası imkânı…

Ev, arsa ve dükkan sahiplerini ilgilendiriyor. Önemli bir rehber paylaşıldı. Gayrimenkul satışından kaynaklanan değer artış kazancının 25 bin TL’sini bu sene için gelir vergisinden istisna olacağı bilgisi paylaşıldı.

BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber kitabı Türkçe olarak yayınlandı!

Mark Baldwin imzalı mimarlık ve inşaat sektörü için önemli önemli bilgilerin yer aldığı “BIM Yöneticisi: BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber” kitabı Türkçe olarak yayınlandı.

Djital rehber Haberi

Djital rehber

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, Bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerinde turistlere mekan ve eserler hakkında farklı dillerde bilgi sunan dijital rehber hizmeti, ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanıyor. 


2007 yılında Topkapı Sarayı Müzesi ve Efes Örenyerinde kullanılan sesli rehberlik sistemi, bugüne kadar hiçbir kamu kaynağı kullanılmaksızın 14 müze ve 3 örenyerinde, toplam 17 ayrı noktada daha faaliyete geçirildi. 


İlk yıl 35 bin 383 lira gelir getiren hizmet, 2013 yılı sonunda rekor bir yükselişle yaklaşık 5 milyon liraya çıktı. Hem gelirleri hem de ziyaretçi sayılarının artmasını sağlayan dijital rehberlerin önümüzdeki dönemde diğer müze ve örenyerlerinde de kullanılması planlanıyor.


Müzeyi ziyaret eden yerli veya yabancı turistlerin belirli bir ücret karşılığında müze girişindeki gişeden kiralayabildikleri dijital rehber, farklı lisanlarda sunum yapabiliyor. 


İçeriğinde müze...