17 / 05 / 2024

doğalgaz elektrik tüketimi

doğalgaz elektrik tüketimi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Doğal gazın elektrik tüketimindeki payını yüzde 53'ten yüzde 43 seviyesine indirmiş bulunuyoruz. Amacımız 2023 yılına kadar bunu daha da fazla indirmek olacak" dedi...

Dar gelirliler dikkat! Doğalgaz ve elektrik faturalarında gelire göre tarife dönemi geliyor!

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının geçtiğimiz günlerde sonlandırılmasından sonra hükümetin farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalıştığı kaydedildi.

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: 'Emekli kartı' geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

Seçim öncesi seyyanen zam olasılıkları emeklilerin hala gündemindeyken, maaşı 10 bin TL ve daha az olan vatandaşlar için yeni bir formül gündeme geldi. Emekli kartı ile foğalgaz, elektrik ve gıda yardımı yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları, özellikle kış döneminde daha çok gündemde yer alacak. Elektrik, doğalgaz fiyatlarına yüzde 20-30 arası iddiası gündeme bomba gibi düştü. Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Sıcaklar arttı, elektrik tüketimi rekor üstüne rekor kırdı!

Türkiye'de elektrik tüketimi 1 milyon 27 bin 568 megavatsaatle günlük bazda yeni rekora ulaştı. İşte detaylar...

BEDAŞ açıkladı: Elektrik tüketimi yüzde 30 geriledi!

İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtım hizmeti sağlayan BEDAŞ, Kurban Bayramı tatili süresinde elektrik tüketimindeki düşüşün, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30'u bulduğunu belirtti.

Enflasyon hesaplamasında doğalgaz için

TÜİK, doğalgazın tüketiminin bir ay bedava verilmesinden dolayı mayıs ayında TÜFE için "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacak.

İşte prizde kalan şarj aletinin size aylık maliyeti: Elektrik tüketimi ve enerji tasarrufu hakkında bilinmesi gerekenler

Günümüzde teknoloji bağımlılığının artmasıyla birlikte, şarj edilebilir cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak birçoğumuz, şarj aletlerini prizde bıraktığımızda da elektrik tüketip tüketmediğini merak ediyoruz.

Depremzedelerin 4 milyar liralık elektrik ve doğalgaz borçlarının tamamı silindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenenlerin depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz fatura borçlarının silindiğini açıkladı. Buna göre toplam 4 milyar lirayı aşkın elektrik ve doğalgaz fatura borcu silinmiş oldu

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

Elektrikte büyük kriz kapıda! Zorunlu elektrik tüketimi masada...

Rusya’nın doğalgaz vanalarını kapatmasının ardından elektrik üretiminin büyük bölümünü doğalgaz ile karşılayan Avrupa, elektrik konusunda ağır tedbirler almaya hazırlanıyor. Avrupa ülkeleri tüketimi düşürmenin yollarını da arıyor.

Elektrik tüketimini düşürün! AB uyardı: Kış zor geçecek

Avrupa Birliği, Rusya’dan gelen gaz akışındaki sıkıntılar nedeniyle üye ülkeleri elektrik tüketimi  konusunda uyardı.

Doğalgaz faturası nasıl düşer?

Elektrik ve doğalgaz zamlarının ardından şimdi tasarruf zamanı... Kış kapıda ve havalar git gide serinleyecek. Artık doğalgaz fiyatları tüketicinin cebini yakmaya devam edecek gibi duruyor. Ancak sizler için hazırladığımız önlemlerle doğalgaz masrafınızı düşürebilirsiniz….

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO 2021'in ilk 9 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun hasılatı, 2021'in ilk 9 ayında yüzde 16,4 arttı ve 3 milyar 958 milyon 386 bin 450 TL oldu.

doğalgaz elektrik tüketimi Haberi

doğalgaz elektrik tüketimi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Arz güvenliği risklerinin azaldığı bir yıla gelmiş olduk. 2013 yılında arzın talepten daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu manada hem vatandaşlarımızın hem de sanayicilerimizin yaşayabileceği herhangi bir sıkıntı inşallah söz konusu olmaz" dedi.


Yıldız, Bakanlığının 2014 Yılı Bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaptı.


İster ithal, ister yerli olsun enerji türevlerinin enerji verimliliği ve tasarrufla birincil kaynak haline getirildiğine dikkat çeken Yıldız, Türkiye'nin bütün enerji kaynaklarını tüketim noktalarına ulaştırdıklarını belirtti. 


Türkiye'nin maden kaynaklarının zengin olduğunu ve bunların envarter çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Arz güvenliği risklerinin azaldığı bir yıla gelmiş olduk. 2013 yılında arzın talepten daha fazla olduğunu görüyoruz. Son 3 yılda en az 4-5'er bin megavat civarındaki artı kurulu güçler var....