27 / 05 / 2024

doğalgaz için açılacak kuyu

doğalgaz için açılacak kuyu

AA muhabirinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlediği verilere göre Türkiye'de, 2015-2019 yılları arasında petrol ve doğalgaz aramaları kapsamında 1.086 kuyu açılacak.

Toprak yatırımı için Ağustos ayını bekleyin!

Mevduat faizlerinin yükselmesiyle birlikte vatandaşın kafası parasını nerede değerlendireceği konusunda karıştı. Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, geldiği bugünlerde yatırımcı Aksel, toprak yatırımı için Ağustos ayının beklenmesi gerektiğini söyleyerek nedenlerini açıkladı.  

Sinpaş Kızılbük devre mülk projesinde 50 metrekarelik mülkler için Ağustos'ta 1.8 milyon TL isteniyor! 

Marmaris'teki Kızılbük devre mülk projesinde 50 metrekarelik mülkler için Ağustos'ta 1.8 milyon TL istendiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Ekonomist Mert Başaran bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı!

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Ekonomist Mert Başaran, bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin satış geliri deprem bölgesi için ayrılacak!

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesindeki konutların satışı için e-ihale süreci 1 Eylül günü sona eriyor. Satışlardan elde edilecek gelirler, deprem bölgesindeki inşa ve ihya çalışmaları için kullanılacak.

Dolar için ağustos uyarısı! Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Dolar ne kadar olacak?

Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte dolar kurunda yükseliş başladı. Peki elimizdeki dolarları bozduralım mı? Dolar için ağustos uyarısı! Dolar ne kadar olacak?

Doğalgaz faturalarında tarih verildi! BOTAŞ'tan tüm abonelere duyuruldu!

0 TL doğalgaz faturası için açıklamada geldi. Doğal gaz kullanan kişilere duyuruldu. İşte detaylar!

Enflasyon hesaplamasında doğalgaz için

TÜİK, doğalgazın tüketiminin bir ay bedava verilmesinden dolayı mayıs ayında TÜFE için "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacak.

Eşini kaybeden kadınlar için açıklandı! Başvuru yapanlara 2000 TL ödeme yapılacak! Başvuru tarihini sakın kaçırmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlar için duyuru yaptı. Başvuruda bulunanlara 2 bin TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!

Çiftçiler için açıklamalar peş peşe geldi hemen bakın! Yeni destek müjdesini kaçırmayın!

Hükümet yetkilileri  çiftçiler için oluşturmuş destek ödemeleri için açıklamalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Destek ödemeleri hakkında açıklamalar  ard arda gelirken ayrıntılarda merak ediliyor.

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, depremzedeler için yapılacak TOKİ konutlarının ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olmasını önerdi. İşte Öngören'in o açıklamaları... 

Altın dehası İslam Memiş gram altın için açık açık rakam verdi! Tüm bildiklerinizi unutun! Bu seviyeye hazır olun

Altın fiyatları bugün ABD büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından düşüşe geçerken, Altın dehası İslam Memiş, gram altın için açık açık rakam verdi! Tüm bildiklerinizi unutun! Bu seviyeye hazır olun.

Çok önemli gelişme! Emekliye yapılan zammın ardından bu kez de bayram ikramiyeleri için açıklama geldi!

Emeklilere dün yapılan yüzde 25’lik artışın ardından umduğunu bulamayan emekliler, bugün de ilave gelen yüzde 5’lik zamla sevinirken, hükümete bir çağrı da, bayram ikramiyeleri için çağrı yapıldı.

2500 TL doğalgaz yardımı ne zaman verilecek? Doğalgaz yardımı için açıklama geldi!

Sosyal Yardım Programı kapsamına alınan Doğalgaz yardımının ne zaman hesaplara yatırılacağı merak ediliyor. Peki 2500 TL doğalgaz yardımı ne zaman verilecek? İşte detaylar...

doğalgaz için açılacak kuyu Haberi

doğalgaz için açılacak kuyu

Türkiye'de, 2015-2019 yılları arasında petrol ve doğalgaz aramaları kapsamında 1.086 kuyu açılacak.


AA muhabirinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlediği verilere göre, gelecek 5 yılda petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına hız verilecek.


Petrol ve doğalgaz aramaları kapsamında 2009-2013 yılları arasında toplam 905 kuyu açılırken bu rakam 2015-2019 yılları arasında 1.086 olarak planlandı. Söz konusu dönemde jeolojik amaçlı 5 kuyunun açılması hedeflendi. 


Gelecek 5 yılda ayrıca daha önce hiç yerli imkanlarla gerçekleştirilmemiş 12 derin deniz kuyusunun açılması amaçlandı.


Bu arada geçen yıl 67 arama kuyusu, 33 tespit kuyusu ve 73 üretim kuyusu olmak üzere toplam 305 bin 34 metraja sahip 173 kuyu açıldı. Arama faaliyetleri kapsamında 1934'ten bu yana 2 bin 726 arama ve tespit, bin 840 üretim kuyusu olmak üzere...