03 / 05 / 2024

doğaltaş ihracatı artış

doğaltaş ihracatı artış

Çin'de inşaat sektöründeki durgunluk sebebiyle 2014'te bu ülkeye yaptığı ihracat yüzde 16 gerileyen Türk doğaltaş sektörü, 2015 yılında da benzer bir durumun yaşanacağını öngörüyor..

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Plastik sanayicileri: İhracatı artırmak için katma değerli üretim kredilerle desteklenmelidir!

Pazar daralmasına rağmen plastik sektörünün, makine teknolojisine yatırım yapmaya devam ettiğini belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Büyümenin sürdürülebilir olması için ihracat odaklı katma değerli üretim, uygun krediyle desteklenmeli” dedi.

İhracat 300 milyar dolara koşuyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, yeni dönemde katma değerli ihracatı artırmak, yeni pazar hedefleri belirlemek, firmaların finansal sorunlarına çözüm arayışı adına birlik çatısı altında yer alan sektörler bir araya geldi.

Çimento fiyatlarına zam geliyor! Son doğal gaz artışı maliyetleri yükseltti

BOTAŞ, 1 Haziran itibarıyla doğal gaz fiyatlarına zam yaptı. BOTAŞ'ın doğal gaza yaptığı zam sanayi başta olmak üzere inşaat ürünlerinin maliyetlerini artırdı. Çimento, cam, seramik ve toprak ürünlerine zam gelecek. İşte ayrıntılar...

İnşaat malzemeleri sanayisinde ihracat artışı devam ediyor! 

İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Ocak ayı sonuçları Türkiye İMSAD tarafından açıklandı. Rapora göre, inşaat yapı malzemeleri sanayisinde ihracat artışı sürüyor.

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.

Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Türkiye geçen sene değer bazında en fazla ihracat artışını ABD'ye yaptı. Peki Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Doğalgazda her kente farklı fatura gelecek! İşte detaylar!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz faturaları artık her kentte farklı olarak. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

İnşaat malzemeleri sanayisi 2021’e ihracat artışı ile başladı!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Ocak 2021 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayisi 2021'e sınırlı bir ihracat artışı ile başladı.

Saadet Doğaltaş İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Saadet Doğaltaş İnşaat Limited Şirketi Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İrfan Allahverdi tarafından kuruldu.

20 AB ülkesine ihracat haziranda arttı!

Türkiye'nin ihracatı, geçen ay 2019'un aynı dönemine göre AB üyesi 27 ülkenin 20'sine artarken, yüzde 230,34 ile en fazla ihracat artışı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde kaydedildi.

İstanbul ihracatçıları 2020'ye yüzde 9,5'lik ihracat artışıyla başladı!

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), yeni yılın ilk ayında bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile 655 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.

İnşaat malzemeleri sanayi ihracatı 2019 Ekim'de hızlandı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Ekim 2019 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayisi ihracat artışını Ekim ayında hızlandırdı...

doğaltaş ihracatı artış Haberi

doğaltaş ihracatı artış

Çin'de inşaat sektöründeki durgunluk sebebiyle 2014'te bu ülkeye yaptığı ihracat yüzde 16 gerileyen Türk doğaltaş sektörü, 2015 yılında da benzer bir durumun yaşanacağını öngörüyor. Çin'de çıkan yeni kanunla beş yıl kamu binası yapılmasının kısıtlamasının, mermer ve dogaltaşa talebi azaltacağı bekleniyor. Sektör, buna rağmen Çin'den vazgeçmiyor. İki yıllık gerilemenin geçici olduğunu düşünen temsilciler, gerilemeye rağmen en büyük ihracat pazan olma özelliğini sürdüreceğini belirtiyor. 


Çin'de 6-9 Mart 2015 arasında düzenlenen karnen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuan'na katılan ihracatçılar, gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye milli katılım organizasyonunu üstlenen Ege Maden İhracatçılan Birliği (EMİB) Başkanı Mevlüt Kaya, 'Türk doğaltaş sektörü, Çin'de inşaat sektöründeki durgunluğun geçici olduğunu, önümüzdeki yıllarda Çin'in inşaat sektöründe tekrar bir canlanma olacağını ve ihracatımızın artacağını öngörüyorlar' dedi. 


Haber...