12 / 05 / 2024

doğaltaş sektöründe durgunluk

doğaltaş sektöründe durgunluk

3. Meslek Komitesi Başkanı Metin Şener, "Asya'dan başlayan ekonomik belirsizlik ve Ortadoğu'daki iç savaşlar her sektörü olduğu gibi ülkemiz ve bölgemiz doğaltaş sektörünü de olumsuz yönde etkilemiştir" dedi.

İnşaat sektöründe yeni trend yeşil ev!

Son senelerde sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu şekillerde adlandırılarak karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektöründe ön plana çıkmaya başlarken, gelecekle ilgili de önemli ipuçları barındırıyor. 

Çimento sektöründe 'teknoloji' dönüşümü!

Yeni teknolojilerle daha çevreci çimento fabrikalarına doğru evrilen çimento sektöründe, yeni teknolojileri araştıran CTN Makine, patentini aldığı ORC sistemi ile çimento sektöründe önemli bir dönüşüm amaçlıyor.

İnşaat sektöründe yapay zeka kullanımı!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Botmore Technology kurucusu Aydın Özçekiç ile inşaat sektöründe yapay zekânın nasıl kullanıldığını masaya yatırdı...

Konut sektöründe 2019 nasıl geçiyor?

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin,konut sektöründe gelinen son noktayı değerlendirdi. Yetgin, “Bu süreç, ders alma ve daha çok çalışarak geleceğe hazırlanma dönemidir'' diye konuştu.

Çimento sektöründe 19 bin kişi çalışıyor!

Yüzde 76’sı yerli, yüzde 24’ü yabancı sermayeli yatırımcılardan oluşan çimento sektöründe 2018 verilerine göre yaklaşık 19 bin kişi çalışıyor. Sektör, doğrudan istihdam ve 614 milyon dolar ihracat gelirleriyle GSMH’de önemli bir paya sahip…

Gayrimenkul sektöründe 2023 beklentileri!

2023’e Doğru Türkiye’de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı düzenlendi.Toplantıda, gayrimenkul sektöründe 2023 beklentileri açıklandı. 

Konut sektöründe durgunluk yok!

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, sektördeki son durumu değerlendirdi. Konut sektöründe olağanüstü bir durgunluk olmadığını vurgulayan Yetgin, ''Türkiye'de konuta talep bitmez" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul sektöründe hareketlilik sürecek!

Yaşanan tüm zorlu sürece karşılık gayrimenkul sektöründe hareketliliğin süreceğini belirten GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, alınan önlemler ve yapılan kampanyalarla 2018 yılı satışlarının önceki yıla yaklaşacağını söylüyor.

Rusya'nın inşaat sektöründe durgunluk devam ediyor!

Ekonomik zorlukların devam ettiği Rusya'nın inşaat sektöründe iş hacmi bu yılın ilk 6 ayında yüzde 1 azalış kaydetti. 

İnşaat sektöründe değişim yeni başlıyor!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, Türkiye’de inşaat sektöründe son 33 yılda büyük değişim yaşandığını belirterek, “Sektörün şeffaflaşması, kurumsallaşması ve etik kodların belirlenmesiyle asıl değişim yeni başlayacak” dedi. 

Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe ciddi sıkıntılar var!

Çırağın Group Kahramanmaraş’ın doğusunda yapacağı yeni projesiyle büyük bir yeniliğe daha imza atacak. Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, "Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe ciddi sıkıntılar var." dedi

Romanya'da inşaat sektöründe sıçrama bekleniyor!

Uluslararası Para Fonu, Doğu ve Orta Avrupa’nın yatırım açısından cazip yerler olduğunu açıkladı. Romanya'da inşaat sektöründe sıçrama bekleniyor.

Gayrimenkul sektöründe durgunluk fırsatı 6 ay sürecek!

2016'nın ilk 11 ayında geçen yıla göre yüzde 4.6 oranında büyüyen gayrimenkul sektörünü yeni yılda dövizdeki artış negatif etkiledi. Bu nedenle satışlarda ve fiyatlarda durgunluk yaşanıyor. Ancak ikinci yarıya doğru satışların ve fiyatların yeniden artması bekleniyor.

doğaltaş sektöründe durgunluk Haberi

doğaltaş sektöründe durgunluk

3. Meslek Komitesi Başkanı Metin Şener, "Asya'dan başlayan ekonomik belirsizlik ve Ortadoğu'daki iç savaşlar her sektörü olduğu gibi ülkemiz ve bölgemiz doğaltaş sektörünü de olumsuz yönde etkilemiştir" dedi. Şener, Türkiye'nin doğaltaş sektöründe en önemli pazarının Asya ve Ortadoğu ülkeleri olduğunu, bu ülkelerde yaşanan ekonomik durgunluk ve iç savaşların direkt olarak sektörü olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Çin'in inşaat sektöründe yeni düzenlemelere gittiğini belirten Şener, "Çin'deki inşaat firmalarına inşaatın yüzde 35'lik kısmının öz sermaye ile tamamlanması mecburiyeti getirildi. Bu değişiklikten sonra Çin'de inşaat sektöründe yeni projelerin başlaması yavaşlama sürecine girdi. Bundan ülkemiz ve Güney Marmara'da faaliyet gösteren doğaltaş sektörü olumsuz yönde etkilendi" şeklinde konuştu. Bunun yanı sıra Suriye ve Ortadoğu'da yaşanan iç karışıklıkların da doğaltaş sektörünü olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen...