02 / 05 / 2024

Doğan Kalafat açıklamaları

Doğan Kalafat açıklamaları

UDİM Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Bodrum'un birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkati çekerek, "Burada yaşayan bütün toplumun her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olması ve depreme dayanıklı binalarda oturmasını öneriyoruz" dedi.

Doğan Kalafat: Bodrum birinci derece deprem bölgesidir!

Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Kalafat: "Bodrum birinci derece deprem bölgesidir ve burada yaşayan bütün toplumun her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olması ve depreme dayanıklı binalarda oturmasını öneriyoruz"

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor'un gayrimenkul projelerinde önemli bir yol kat edildi! 

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün gayrimenkul projeleri ve Türk futbolu ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki kulübün gayrimenkul projelerinde son durum ne? İşte Doğan'ın o açıklamaları...

Doğanşehir'de deprem konutlarından 350'si ay sonuna kadar tamamlanacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, martta temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin, ay sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İstanbul'da hedefimiz yılda 350 bin konut inşa etmek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümün önemini kaydederek, "Türkiye için tartışmasız bir beka meselesidir. Hepsinden önemlisi bu, siyaset, siyasi partiler üstü bir konudur" diye konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamaları ve haberin detayları...

Ertuğrul Doğan'dan Kartal arazisi açıklaması: Trabzonspor'a kazandırılıp Emlak Konut GYO veya TOKİ ile anlaşma yapılacak

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, olağan mali genel kurulunda önemli açıklamalarda bulundu ve Kartal arazisi ile ilgili son durumu paylaştı. 

Kandilli'den Marmara açıklaması: İstanbul depremi ortalama 7.2 büyüklüğünde olacak: Tsunamiye dikkat!

İstanbul’da beklenen deprem hem tsunamiye neden olacak hem de 7 ili etkileyecek. Doç. Dr. Doğan Kalafat, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Mehmet Doğan Atay kimdir? Hangi okuldan mezun oldu? Hangi dilleri biliyor? 

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Doğan Atay kimdir? Kaç yaşında? Mehmet Doğan Atay daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Mehmet Doğan Atay'ın eğitim hayatı nasıldı?

Malatya Doğanşehir'de depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından afetzedeler için inşa dilen kalıcı konutlar hızla yükseliyor.

İstanbul'da 7.3'ten büyük bir depremin olasılığı açıklandı! 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar!

Deprem uzmanları Türkiye'deki deprem riskli bölgeler için uyarılarını sık sık yeniliyor. Bu doğrultuda, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar geldi. 

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Doğanşehir'deki esnaf konteyner çarşının kurulumunda sona gelindi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde,4 konteyner çarşıdan birinin kurulumunda sona gelindi.

Doğan Holding'den dev satış! Akaryakıt firması elden çıkıyor

Doğan Holding, Aytemiz'deki yüzde 50 payını Tatneft'e satacak. Tatneft'in, ayrıca Aytemiz'in diğer yüzde 50 hissesini de satın alacağı açıklandı. Satışın toplam değeri 320 milyon dolar olacağı ifade edildi.

Buralarda oturanlar dikkat! 7'nin üzerinde deprem riski! Zaman dolmadan acilen bakmanız gerek! İlçe ilçe açıklandı!

İstanbul, 1999'da binlerce kişinin hayatını kaybettiği deprem de dahil olmak üzere yıkıcı depremlerle dolu bir geçmişe sahip. İstanbul'da 2030 yılına kadar büyüklüğü 7 ve üzeri deprem olma ihtimali açıklandı. Prof. Dr. Naci Görür, Dr. Doğan Kalafat ve Prof. Dr. Haluk Özener peş peşe konuştu.

1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Bu rakamları duyanlar resmen bayram etti! Hemen siz de bakın!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi... Bu rakamları duyanlar resmen bayram etti... Hemen siz de bakın...

Doğan Kalafat açıklamaları Haberi

Doğan Kalafat açıklamaları

Bodrum'da, 17 Ağustos Marmara Depremi'ni anma etkinlikleri kapsamında UDİM Müdürü Dr. Doğan Kalafat ve ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner'in katıldığı bir seminer düzenlendi. 


Seminer öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalafat, son bir haftadır Bodrum'da yaşanan depremleri "deprem serisi" diye yorumladıklarını söyledi. 


Deprem serilerinin özellikle güneybatı kıyılarında ve Batı Anadolu'da sıklıkla görüldüğüne işaret eden Kalafat, "Birden fazla deprem fırtınasının iç içe girdiği bir deprem etkinliğidir. Bu dizilerde bölgede ne kadar çok aktif ve tali fay varsa bunların her biri ardarda çalışarak bir seri deprem üretirler" diye konuştu. 


Deprem dizilerinin ortalama 5'e yakın orta büyüklükte deprem ürettiğini kaydeden Kalafat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen hafta başlayan Bodrum'daki deprem etkinliğinde yaklaşık 400'e yakın deprem oldu. 


Bunların sadece birkaç tanesi Bodrum'da yaşayan insanlar...