21 / 05 / 2024

doğaya uygun yapı inşaatı

doğaya uygun yapı inşaatı

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen EKODesign Konferansı, 9 Nisan 2015 Perşembe günü, ‘Yeşil Motivasyon’ teması ile Geberit konuşmacı sponsorluğunda, YEM’de gerçekleşti..

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce'den sünger şehir açıklaması: İstanbul'da neler yapıldı? 

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından sünger şehirler ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Peki sünger şehir nedir? İstanbul'da bu doğrultuda neler yapılıyor? İşte Gökce'nin o paylaşımı...

İhsan Çulhalık: Kentsel dönüşüm yalnızca depreme değil kasırga ve sellere de uygun yapılmalı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dönüşümün sadece depreme değil, kasırga ve sellere de dayanıklı yürütülmesi gerektiğini söyledi. 

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Enflasyon hesaplamasına doğalgaz ayarı; Yapılacak indirim dikkate alınacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olarak verilmesi nedeniyle Mayıs ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamasında "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacağını duyurdu. Bu değişiklik, Mayıs ayı enflasyonunda sert bir düşüşe neden olacak.. İşte detaylar...

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

Doğalgaza o tarihte indirim gelebilir! 

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında 20 Nisan'da doğalgaza indirim yapılacağını iddia etti. Altaylı, "20 Nisan’da yapılacak doğalgazın karaya erişmesi töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yeni” bir “Müjde” verecek ve doğalgaz ücretine bir indirim açıklayacak.

BOTAŞ’tan müjdeli haber! Doğal gaza indirim geldi!

BOTAŞ’tan doğal gazla ilgili büyük müjde geldi. Edinilen son dakika bilgisine göre BOTAŞ, sanayide kullanılan doğalgaza indirim yapıldığını duyurdu. Gelen indirim haberinin ardından birçok vatandaş, arama motorlarında 'Doğalgaza indirim mi yapıldı? diye araştırmaya başladı.

Fd Doğuş Grup Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fd Doğuş Grup Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Daştan tarafından kuruldu.

Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakandan bomba zam açıklaması geldi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?" sorusunu yanıtladı. Peki elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

1 Ocak 2023 emekli zammı hesaplamaları peş peşe yapıldı! Rakamı görenlerin ağzı açık kaldı!

Emekli maaşlarına Ocak 2023`te son 6 ayın toplam enflasyon farkı toplamı doğrultusunda zam yapılacak. Bununla birlikte enflasyon oranlarındaki artış nedeniyle emekli zammına refah payı ilavesi sinyali de geldi. İşte gücel Bağ-Kur ve SSK emekli zammı tahminleri...

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Doç. Dr. İnan Keskin'den Düzce depremi açıklaması!

Merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki depremden sonra açıklama yapan Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Keskin "Zemin koşuluna uygun yapı inşa edilmeli" dedi.

Pırlanta Doğal Evler Yapı Sanayi Ve Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!

Pırlanta Doğal Evler Yapı Sanayi Ve Ticaret  Limited Şirketi Pendik’te 10 bin TL sermaye bedeli Vasfi Kaya tarafından kuruldu.

doğaya uygun yapı inşaatı Haberi

doğaya uygun yapı inşaatı

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen EKODesign Konferansı, 9 Nisan 2015 Perşembe günü, ‘Yeşil Motivasyon’ teması ile Geberit konuşmacı sponsorluğunda, YEM’de gerçekleşti. Konferansta Hasløv & Kjærsgaard Architects & Planners’ın ortağı Benny Bøttiger ‘Kıyı Bölgesinde Doğa ile Tasarlamak’ başlıklı sunumuyla su, iklim ve tasarım konularına odaklanırken, su kaynaklarına yakın yapılaşma konusunda ülkemizde yer alan kıyı şeridi planlaması için önerilerde bulundu. 

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 8’incisi düzenlenen ülkemizde sürdürülebilir tasarım ve kentleşmenin önünü açmayı hedefleyen EKODesign,  bu yıl da ‘Yeşil Motivasyon’ temasıyla geçekleşti. Konferans, ‘Yeşil Motivasyon’ kavramının çevresel, ekonomik ve toplumsal boyutlarının ele alındığı oturumlar ile birbirinden beslenen birçok disiplini bir araya getirdi. ‘Su’ ve ‘mimarlık’ ilişkisine odaklanan Geberit’in konuşmacı sponsorluğunda YEM’de gerçekleşen konferansın konuğu Danimarkalı mimarlık pratiği Hasløv & Kjærsgaard Architects...