28 / 04 / 2024

doğru konut seçimi nasıl yapılır

doğru konut seçimi nasıl yapılır

İstanbul'da satışta olan markalı konut projesi sayısının bini aşması bir yandan yatırımcılara ciddi bir hareket alanı sağlarken diğer yandan doğru proje seçimini oldukça zorlaştırıyor. İşte getiri potansiyeli en yüksek 50 proje...

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

Arsa alıp satmak isteyenlerin işi kolaylaşacak! Emlakjet 'Arsa Dünyası' projesi ile yatırımcıya en doğru arsayı buluyor!

Artan konut fiyatları, deprem gerçeği ve fazla nüfusun barınma ihtiyacı sonucu talep gören arsa piyasası için geliştirilen “Arsa Dünyası” projesi, yatırımcıya en doğru arsayı bulmayı amaçlıyor.

Faizler artsa da borsada çıkış sürecek! Uzmanlara göre borsa endeksi 11 bine doğru gidiyor!

Merkez Bankası’nın faiz kararının piyasalara yansımaları devam ediyor. Piyasa çevreleri faiz artışının henüz TL’nin cazibesini artıracak noktada olmadığını belirtirken, BIST 100 endeksinin ise kısa vadede düşse bile 11 bine doğru yolculuğunun devam edeceği bekleniyor.

Konut almak için şimdi doğru zaman mı? Ev fiyatları düşecek mi? 

Ev almak isteyen vatandaşlar, fiyatlarda gerileme olup olmayacağını merak ediyor. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı?

İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Ziya Yılmaz: Konut yatırımı için en doğru zaman bu zaman!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada konut yatırımı için en doğru zamanın bu zaman olduğunu söyledi.

Konut almak için doğru zaman ‘bugün’!

Gecen sene rekor seviyelere ulaşan emtia fiyatları, inşaatta girdi maliyetlerini de yükseltti. Bu da konut fiyatlarında yukarı bir tırmanış yarattı. Polat Holding CEO’su Kaan Yücel, 2023’te fiyatların artmaya devam edeceğine dikkat çekerek alım için doğru zamanı ‘bugün’ olarak gösterdi.

Ünlü ekonomistin birinci duyumu doğru çıktı, sırada asgari ücret var. Asgari ücrete ikinci zam ne zaman?

Ünlü ekonomist ekonomi kanalında seçim ekonomisine ilişkin iki önemli duyumu olduğunu paylaştı. 24 saat geçmeden birincisi doğru çıktı sırada ikinci duyum var. İkinci duyum milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücrette ikinci zam ile ilgili

Ev alacaklar dikkat! Resmen açıklandı! Konut almak için şu an doğru zaman mı?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve konut almak için doğru zaman olup olmadığını kaleme aldı. Peki konut almak için şu an doğru zaman mı? İşte ayrıntılar...

Ev fiyatları ikiye katlandı! Doğru konutu bulmak için bu detayları gözden kaçırmayın! Ev almak isteyenler dikkat!

Ev fiyatlarının ikiye katlandığı bu dönemde doğru evi bulmak da zorlaştı. Ev alacak vatandaşlar 'Konut alırken nelere dikkat edilmeli?, Kendime uygun evi nasıl seçerim?' gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Konut almak için şu an doğru zaman mı? Fiyatlar düşecek mi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Esfender Korkmaz, bugünkü köşesinde şu an konut almak için doğru zaman olup olmadığını, konut satışlarını ve konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın 'Konut alma zamanı mı?' başlıklı yazısı...

Ev almak için bugün doğru zaman mı?

Kurlardaki artışın inşaat sektörüne de yansıdığını belirten sektör temsilcileri, konut almak isteyenlere 'doğru zaman' uyarısında bulundu.

doğru konut seçimi nasıl yapılır Haberi

doğru konut seçimi nasıl yapılır


İstanbul'da satışta olan markalı konut projesi sayısının bini aşması bir yandan yatırımcılara ciddi bir hareket alanı sağlarken diğer yandan doğru proje seçimini oldukça zorlaştırıyor. FORBES Türkiye, getiri potansiyeli en yüksek 50 projeyi sıralayarak emlak yatırımcısına yol gösteriyor. 


İstanbul, dünya üzerinde nüfus artış hızı ve buna bağlı olarak fiziksel genişleme hızı en yüksek kentlerden biri. Buna ek olarak eski konut stokunun yenilenmesini hedefleyen kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte kentin her yerinde devasa inşaatlar yükseliyor. EVA Gayrimenkul Değerleme'nin hazırladığı "İstanbul Markalı Konut Araştırması" bu durumu rakamsal olarak ortaya koyuyor. Araştırmaya göre 2014'te İstanbul'da yükselen bin markalı konut projesinde 430 bin konut bulunuyordu. 2015'teyse markalı konut projesi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 23 artarak bin 242'e yükseldi. Bu projelerde yer alan konut sayısı...