23 / 07 / 2024

Doğru projelerle Türkiye altyapı ihtiyacı

Doğru projelerle Türkiye altyapı ihtiyacı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP’nin köprü-otoyol gibi altyapı projelerine itiraz etmediğini, sadece daha verimli, ekonomiye katkı sağlayacak proje tasarımı önerdiklerini belirtti.

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Kredi Kayıt Bürosu, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Kredi Okuryazarlık Haftası’ ile hem bireylere hem kurumlara doğru bütçe yönetimi doğru kredi kullanıma ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projeye çok yoğun ilgi olduğu belirtiliyor.

Türkiye’de meydana gelen tüm depremleri ayrıntılı bir şekilde takip edebileceğiniz ‘Sismik Harita’ paylaşıldı!

6 Mart’ta yaşanan depremler sonrasında herkes nerede deprem olduğunu ve olacağını merak ediyor. Bu doğrultuda hem Türkiye’deki hem de çevresindeki tüm depremleri takip edebileceğiniz Sismik Harita yayınlandı.

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı! Görüntüler sosyal medyada olay oldu!

Çip krizinin etkisiyle sıfır otomobillerde yaşanan tedarik sorunları sonrasında, Çin'den Türkiye'ye doğru binlerce sıfır araç yola çıktı. Gemideki modellerin çoğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüş yapacak olan Chery'e ait olduğu düşünülüyor. İşte detaylar...

Doğal gazda Türkiye merkez ülke olacak!

Türkiye'nin 7 enerji nakil hattı bulunuyor ve petrol ve doğal gaz rezervlerinin neredeyse yüzde 60'ına denk gelen bir coğrafi alanda yer alıyor bu yüzden enerji de merkez ülke olabilme ihtimali bulunuyor. Doç. Dr. Levent Yılmaz "Türkiye bir geçiş rotası değil. Net bir şekilde ticaret merkezi olarak

Levent Gökçe: Doğru yalıtım, doğru yatırımdır!

Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımının gerekli olduğunu söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ''Doğru yalıtım, binaya sağladığı tasarruf ve verimlilikle maliyetini geri ödemektedir.  Doğru yalıtım; doğru yatırımdır'' dedi.

Murat Savcı: Doğru yalıtım karbon salınımlarını azaltır!

Sürdürülebilirlik konusunun giderek önem kazandığından bahseden İzocam Genel Müdürü Murat Savcı, doğru yalıtımla karbon salınımlarını azaltıp enerji giderlerini düşürerek doğayı korumanın mümkün olduğundan bahsetti.

Doğuş Grubu Türkiye'ye 7.5 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk, son 10 yılda yaptıkları 9 milyar dolarlık yatırımın 7.5 milyarını Türkiye’de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cahit Turhan: Mega projelerle Türkiye'nin önemini artırıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" ile gelecek dönemde Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın öneminin daha da artacağını belirtti. Turhan,  "Mega projelerle Türkiye'nin önemini artırıyoruz'' dedi.

Türkiye’ye yatırım yapan gurbetçiler çok doğru bir iş yaptı!

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, "Gayrimenkul alarak Türkiye’de yatırım yapan gurbetçilerimiz hem memleketleri için hem de kendileri için çok doğru bir iş yaptı" dedi...

Türkiye'yi büyük projelerle dünyanın merkezi haline getireceğiz!

Mersin Erdemli'de konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'yi, 3. havalimanı gibi büyük projelerle dünyanın merkezi haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti...

Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar!

Binaların kış aylarında daha sıcak, yaz aylarında ise daha serin kalmasının yolu, ısı geçişlerini en aza indiren ısı yalıtımından geçiyor. Peki Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar neler?

Doğru projelerle Türkiye altyapı ihtiyacı Haberi

Doğru projelerle Türkiye altyapı ihtiyacı


CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, ekonomiye siyasi müdahalelerin arttığını, hukuk güvenliği yönünden de endişe duyduğunu vurguladı. Böyle bir ortamın ekonomik gelişmeyi engelleyeceğini belirten Böke, “Bu siyasetin bir şekilde ikaz edilmesi gerekiyor. Bunu da tek yapabilecek kesim toplumdur. Millet yapacak” görüşünü vurguladı. Ankara Sohbetleri’ne konuk olan Selin Sayek Böke, Ankara Temsilcisi Ferit Parlak’ın sorularını yanıtladı.


Siyasetçi ve ekonomist olarak, kur, enflasyon ve dolayısıyla faizdeki yükselmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?


Yaşadığımız ekonomik koşulların özet tarifi şu: Eğer karar verme tek kişiye bırakılırsa, sorunlar çift haneye yükseliyor. Çift haneli işsizlik, enflasyon, faiz oranları, son dönemde yaşadığımız Türkiye ekonomisi gerçeği. Ekonomi biliminin faiz ile enflasyon arasındaki ilişki konusunda tereddüdü yok. Türkiye’de siyaset Merkez Bankası’na (MB) o kadar çok gölge ediyor ki politika faizinin kredi mekanizmasıyla enflasyona...