02 / 05 / 2024

Doğu Ekspresi hattı

Doğu Ekspresi hattı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Doğu Ekspresi'ne ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, ''Bir tren daha organize edelim. Turistik amaçlı gidenler o trenle seyahatlerini gerçekleştirsinler'' dedi.

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif iki yeni tren hattı geldiğini duyurdu. 

Doğu Ekspresi’nde yeni bilet fiyatları 6 bin TL! Son 4 yılda yüzde 4185 zam geldi!

Turistik Doğu Ekspresi’nde bir biletin fiyatı son 4 yılda yüzde 4.185 zamlandı. Bu sezonun bilet fiyatları 6 bin Türk Lirası oldu. 

Turistik Doğu Ekspresi ilk seferi için geri sayım! İşte bilet fiyatları ve ilk sefer tarihi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi seferleri hakkında açıklama yaptı. Peki, Turistik Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor, fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Doğu Anadolu Fay Hattı kırılmaya başladı! Japon deprem uzmanı açıkladı: Malatya'da buralar riskli!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın kırılmaya başladığına dikkat çekti. Deprem uzmanı, Malatya'da riskli yerleri de açıkladı. İşte ayrıntılar...

Doğu Ekspresi'nde yeni seferler ne zaman başlayacak? Yolculuk kaç saat?

Doğu Ekspresi'ne hem yurt içinden hem yurt dışından gelen yoğun talep üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Turistik Doğu Ekspresi'nin dışında yeni turistik tren rotaları oluşturmak üzere harekete geçti. Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni seferlerinin başlayacağı tarih de belli oldu.

Doğu Ekspresi seferleri başladı mı 2022? Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar 2022?

Doğu Ekspresi kışa girmemize az bir zaman kala yeniden gündeme geldi. İşte Doğu Ekspresine dair merak edilenler!

Doğuş İnşaat Bulgaristan’da ikinci metro projesini hayata geçirdi!

Bulgaristan’da 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Doğuş İnşaat’ın başkent Sofya’da hayata geçirdiği 8 kilometrelik metro hattı açıldı.

Ürdün'den İsrail'in hızlı tren hattını Doğu Kudüs'e kadar uzatma kararına tepki!

Ürdün yönetimi, İsrail'in, Tel Aviv ile Kudüs arasındaki hızlı tren hattını işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Eski Belde'ye kadar uzatması kararına tepki gösterdi...

Doğu Anadolu fay hattında en sigortasız il Elazığ!

Elazığ'da meydana gelen depremde çok sayıda ev yıkıldı. 6.8 büyüklükte depremle sarsılan Elazığ, Doğu Anadolu fay hattındaki 7 il arasında en düşük konut sigortası oranına sahip...

Prof. Dr. Naci Görür: Doğu Anadolu Fay hattı uyandı!

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada bu zamana kadarki depremlerin Kuzey Anadolu fayı üzerinde meydana geldiğini belirtti. Görür, "Doğu Anadolu Fayı uzun zamandır sessizdi. Şimdi uyandı. Kuzey Anadolu Fayı gibi davranacağından endişe ediyorum" diye konuştu.

Doğu Karadeniz'de deprem riski arttı!

Gürcistan açıklarında Karadeniz'de 3 yıl yaşanan Richter ölçeğine 5.1 büyüklüğünde yaşanan depremin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki fay hattını tetiklediği ve yarılmayı hızlandırdığı açıklandı.

Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak çalışması sonucu, Ankara-Kars-Ankara arasında hizmet verecek olan Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi yapıldı.

Turistik Doğu Ekspresi seferleri bugün başlıyor!

Turistik Doğu Ekspresi, bugün saat 19.00’da tarihi Ankara Garı’nda gerçekleştirilecek törenle ilk seferi için hareket ediyor.

Doğu Ekspresi hattı Haberi

Doğu Ekspresi hattı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Doğu Ekspresi'ne ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu. Ankara'dan Kars'a giden Doğu Ekspresi'ne ilişkin yenilik yapılacağını söyledi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Doğu Ekspresi gibi turistik yeni bir hat yapılacağını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Doğu Ekspresi turizmle öne çıkmaya, turizm treni olmaya ve amacının dışında kullanılmaya başladı. Biz de diyoruz ki o zaman amacına uygun bir tren daha organize edelim. Turistik amaçlı gidenler de o trenle seyahatlerini gerçekleştirsinler. Hem Doğu Ekspresi vazifesini görsün hem de yeni amacına uygun bir turizm treni daha yapalım" diye konuştu. 

Bakan Ersoy, "Turizm trenlerinin dünya genelinde çok meşhur birkaç destinasyonu var. Bizim bu hattımız da çok rahatlıkla uluslararası bir turizm destinasyonu haline gelebilir. Turizm treniyle...