07 / 05 / 2024

dolar artışı avm

dolar artışı avm

JLL Türkiye Ülke Başkanı Alkaş, döviz kurlarındaki artışın, her dönemde olduğu gibi kiracılarla mal sahipleri arasında yeni dengeler oluşturduğunu belirtti.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 114,6 artış! 

AVM metrekare verimlilik endeksinde, Şubat 2024'te, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla ve enflasyondan arındırılmamış olarak incelendiğinde yüzde 114,6 oranında artış kaydedildi. 

Vatandaşlar yerel seçim öncesi dolara hücum etti!

Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde Merkez Bankası rezervleri azalırken vatandaşlar döviz talebindeki artışlar da oldukça dikkat çekti. Paylaşılan detaylara göre yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı geçen hafta 5,7 milyar dolar artış gösterdi.

Tesla'dan 1 Mart'a kadar indirim fırsatı!

Tesla, Amerika'da bazı Model Y araçlarının ücretlerinde indirim kampanyası yaptığını duyurdu. Bu kampanya ! 1 Mart'a kadar devam edecek ve bu tarihten sonra rakamlarda en az 1000 dolar artış olacağı açıklandı.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 92,1'lik artış!

Kasım 2023 döneminde AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 92,1, bir önceki aya göre ise yüzde 13,3 artış gösterdi.

Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı! Dolar fırladı! Bu artış istenilen bir artış mı?

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten Merkez Bankası rezervlerindeki yükseliş ve dolar kurundaki zirvelere değinerek ''Bu artış istenilen bir artış mı?'' sorusunu sordu. Takipçilerinden ise onlarca yorum geldi. 

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi'nde yüzde 84,3'lük artış!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa olarak oluşturulan AVM Endeksi’nin Eylül ayı sonuçlarına göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 84,3 artış gösterdi.

Merkez Bankası toplam rezervi 32 haftanın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Ekim 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 435 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 560 milyon dolara çıkarak, 32 haftanın en yüksek seviyelerine çıktı.

Dolar alıp satmak isteyenler dikkat! Dolarda kademeli artış devam ediyor! 31 Ekim 2023 dolar/TL kuru...

Amerika Merkez Bankası faiz kararına son bir gün kala gözler dolar kuruna çevrildi. Başta dolar kuru olmak üzere piyasaları etkileyecek kritik karar merakla takip ediliyor. Dolar kuru haftanın ikinci işlem gününe kademeli artışla başladı. Peki dolar/TL ne kadar? Bugün dolar kuru kaç lira? 

Bitcoin, altını ve doları geride bıraktı: 5 günde yüzde 17'lik artış

Altın ve dolar, geçtiğimiz hafta içinde Orta Doğu'daki artan savaş geriliminin etkisiyle rekor seviyelere ulaştı. Aynı dönemde, uzun bir süredir yatırımcıları beklemeye alan en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, haftalık bazda yüzde 17'lik bir artışla hem altını hem de doları geride bıraktı.

Merkez Bankası rezervleri 31 haftanın en yüksek seviyesine çıktı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre, TCMB toplam rezervleri, 20 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 627 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 125 milyon dolara çıktı.

Merkez Bankası rezervleri bu hafta 1 milyar 615 milyon dolar arttı!

Merkez Bankası'nın haftalık rezervleri belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, bu hafta bir önceki haftaya göre 1 milyar 615 milyon dolar artışla 124 milyar 498 milyon dolara yükseldi.

dolar artışı avm Haberi

dolar artışı avm

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, yaptığı açıklamada, alışveriş merkezlerinde kira ödemelerinin dolardan çok avro ile yapıldığını belirtti.


Dolarla yapılan AVM kira ödemelerinin yaklaşık 10-15 sene geride kaldığını ifade eden Alkaş, "Kiralamaların büyük bir çoğunluğu avro olduğu için ve avroda da dolardaki kadar bir artış yaşanmadığı için şimdi daha normal gidiyor. Bugüne kadar mal sahipleri kiracılarla yaptığı görüşmelerle, toplantılarla belli dengeleri hep yakaladı. Yine öyle olacağını düşünüyorum" diye konuştu.


AVM kiralarındaki grafiğin reel ekonominin sağlıklı ve sürdürülebilir gelişimiyle benzerlik arz ettiğini yineleyen Alkaş, şunları kaydetti:


"Kurdaki artışın AVM kiralarına şu anda somut ve bire bir yansıması yok. Geçmişte hep şunu gördük; (TL'den 3 sıfır atılmadan önce) doların 600'den 1.600'e çıktığını da 17 bin liradan 43 bin liraya çıktığını da gördük. O dönemlerde...