24 / 07 / 2024

dolar artışı konut fiyatlarını etkiledi mi

dolar artışı konut fiyatlarını etkiledi mi

Türkiye'de zaman zaman "Balon var" söylentilerine de neden olan konut fiyatlarındaki artış, yılın ilk 8 ayında sürekli yükselen dolar kuru karşısında yavaşlama sürecine girdi.

Ev sahibi olmak isteyenlere fırsat: Konut almak için doğru zaman!

İnşaat maliyet endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,78 arttı. Bu artış  konut fiyatlarının artmasını tetiklerken, inşaat üreticileri ise piyasanın devamlılığı için uygun koşullarda konut satışlarında bulunuyor. Bu durum ise konut almak isteyenlere fırsatlar sunuyor.

İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı!

İnşaat maliyetlerindeki artış konut sektörünü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Maliyetlerin artması ile inşaat yapmakta zorlanan müteahhitlerin sayısı da her geçen gün artıyor. İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı. 

1.5 yılda dolar yüzde 42 kazandırırken, İstanbul'daki bir konut yüzde 280 kazandırdı!

Pek çok kişi altın mı, dolar mı, konut mu yoksa borsa yatırımı mı yapması gerektiğini araştırırken, ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin de çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. İşte Murat Gültekin'in o açıklamaları...

Konut birim fiyatları bin doların altına geriledi

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu,  konut fiyat fiyatlarında düşüsün sürdüğünü belirterek, dolar bazlı konut birim fiyatlarının bin doların altına gerilediğini söyledi.

Dolar artığında zamlanan ürünler, düştüğünde neden inmiyor?

Ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirlere rağmen zamlar durmuyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından, ”Döviz arttığında anında ürünlerine zam yapanlar döviz düştüğünde neden indirim yapmıyor” diye sordu. Vatandaş cevapladı.

Altın mı, dolar mı, konut mu, borsa mı? 5 yılda hangisi ne kadar kazandırdı? 

Pek çok kişi hangi yatırım aracına yatırım yapması gerektiği ile ilgili araştırmalar yaparken, 229,3 bin takipçili Efe Yakup Karahanlı isimli kullanıcı "5 yıl önce 1 milyon TL paranız olsaydı bugün ne kadar olurdu?" diyerek, yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım...

İnşaat maliyet artışı konut fiyat artışını geçti!

İnşaat maliyet endeksi verileri bugün açıklandı. İnşaat maliyetlerindeki yüzde 70 artış sosyal medyanın gündemine düştü. 

Vatandaşlar yerel seçim öncesi dolara hücum etti!

Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde Merkez Bankası rezervleri azalırken vatandaşlar döviz talebindeki artışlar da oldukça dikkat çekti. Paylaşılan detaylara göre yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı geçen hafta 5,7 milyar dolar artış gösterdi.

Tesla'dan 1 Mart'a kadar indirim fırsatı!

Tesla, Amerika'da bazı Model Y araçlarının ücretlerinde indirim kampanyası yaptığını duyurdu. Bu kampanya ! 1 Mart'a kadar devam edecek ve bu tarihten sonra rakamlarda en az 1000 dolar artış olacağı açıklandı.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Bu yıl konut yatırımı kazandıracak mı? Uzmanlar tek tek sıraladı altın, dolar, borsa, konut...

2023 yılında rekor değer artışları yaşayan yatırım araçlarının 2024'teki seyri merak ediliyor. Uzman isimler altın, dolar, borsa, konut yatırımlarını değerlendirdi.  

Ev alamayan arsaya hücum ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış, konut kredilerindeki faiz oranı ve depreme dayanıklı bina arayışı vatandaşın yatırım tercihini değiştirdi.

dolar artışı konut fiyatlarını etkiledi mi Haberi

dolar artışı konut fiyatlarını etkiledi mi

Son birkaç yılın en gözde yatırım aracı olan gayrimenkul, Türkiye genelindeki yüzde 17'lik artışa rağmen bugünlerde tahtını dolara bıraktı.



Yatırım araçlarının getiri oranlarına bakıldığında geçen yıla göre dolardaki getiri oranı yüzde 28 ile başı çekti. Konut fiyatlarındaki artış, yüzde 18'lik yıllık getiriye sahip altının ardından üçüncü sırada kendisine yer bulabildi. Geçen yılki araştırmada konut fiyatları yüzde 17'lık getiri ile en fazla kazanç sağlayan yatırım aracı durumunda bulunuyordu. Dolarda bir yıllık sürede meydana gelen artış konutu geride bıraktı.



Türkiye gayrimenkul sektörünün en hareketli bölgeleri arasında başı çeken Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'ndeki konut fiyatları ortalama olarak yüzde 17 artış gösterdi. 2 yıllık fiyat artışı ise yüzde 37'yi buldu.



Gelişmekte olan ülkelere odaklanan gayrimenkul bilgi şirketi REIDIN tarafından yayımlanan Türkiye Konut...