25 / 08 / 2024

dolar fiyatları konut alımını etkileyecek mi

dolar fiyatları konut alımını etkileyecek mi

Konut sektörünün patronları, kimi projelerde ithal ürün kullanımın yüzde 60-70 seviyesinde olduğunu belirterek, yılbaşına göre yüzde 20’leri bulan dolar kurundaki artışın Sonbahar itibariyle fiyatlara yansıyacağına işaret ediyor.

Dolar için flaş 120 TL açıklaması. Merkez Bankası kararından sonra dikkat

Dolardaki hareketliliğin devam etmesi nedeniyle vatandaşların son dönemde araştırdığı dolar fiyatlar hakkında dünyaca ünlü kurumdan 120 TL açıklaması geldi. Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladığı dönemde bu tahmin bir hayli dikkat çekti.

1 dolar... Merkez Bankası'ndan sonra resmen açıkladılar

Herkes doların ne kadar olacağını merak ediyor... Vatandaşların dolar fiyatlarının araştırdığı dönemde dolar hakkında bomba bir tahmin geldi...

Altın mı, dolar mı, konut mu, borsa mı? 5 yılda hangisi ne kadar kazandırdı? 

Pek çok kişi hangi yatırım aracına yatırım yapması gerektiğini araştırırken, KapHaberleri de resmi sosyal medya hesabı üzerinden dolar, altın, konut ve borsadan örnek vererek, 5 yılda hangisinin ne kadar kazandırdığını açıkladı.

Merkez Bankası da... Dolar 37,36 TL...

Türkiye'de ekonomik anlamda yaşanan olumlu gelişmelerin ardından dolar fiyatlarının hangi yöne doğru gideceği son günlerde yatırımcı tarafından en fazla sorulan soruların başında gelmeye başladı. Dolar fiyatlarıyla ilgili ise son olarak süper bir gelişme yaşandı.

Dolar 33 TL'yi aşmıştı... Merkez Bankası'ndan bomba haber

Türk vatandaşları dolar fiyatlarını takip ederken doların 33 TL'yi aşması da herkeste şaşkınlığa neden olmuştu. Bu sırada Merkez Bankası'ndan bomba bir haber geldi.

Faiz indirilirse konut talebi patlar: En kötü durumdakiler gençler!

Fahiş fiyatlar, konut satışlarını da düşürmüşken şimdi gündeme faiz indirimi geldi. Yatırımcı Burç Okumuş, faiz indirilirse konut talebinin patlayacağını söyledi. İşte ayrıntılar...

Dolar içim 38 TL flaş gelişmesi. Acil gelip bakın

Dolar fiyatlarının hangi yöne gideceği vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Dolar hakkında gelen 38 TL açıklaması da bir hayli dikkat çekti.

Dolar için bomba 39 TL açıklaması. Tarihi de açıkladı

Dolar fiyatlarının hangi yöne gideceği herkes tarafından merak edildiği sırada dünyaca ünlü bir kurumdan bomba dolar açıklaması geldi. Tarihi de açıkladılar...

Dolar 33'ten 36'ye fırladı... HSBC resmen açıkladı

Dolar fiyatlarıyla ilgili bankaların tahminleri merak ediliyor... Vatandaşların konuyu ciddi şekilde araştırmaya başlamasının ardından ise HSBC'nin dolar tahmini yeniden gündem oldu.

Dolar 63 TL olacak. Resmen tarihi verdi

Dolarda fiyatların nereye gideceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor... Uzman isimden ise dikkat çeken bir dolar tahmini geldi. Dolar fiyatlarının gideceği yeri açıkladı.

Dolar 60 TL'ye fırlamış. Tarih verdi, almayan başını taşlara vurup ağlayacak

Dolar fiyatlarının nereye gideceği vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Uzman ismin dolar hakkındaki "60 TL sözleri" de bir hayli dikkat çekti. Almayan başını taşlara vuracak.

Doların 36 TL olacağı tarih açıklandı

Dolar fiyatlarındaki dalgalanma vatandaşları tarafından merak ediliyor. Uzman isim tarafından doların 36 TL olacağı tarih açıklandı.

Elinde 1 doları olan bile sakın bozdurmasın! Doların 44 TL'ye fırlayacağı kesin tarihi verdiler

Dolara parasını yatıran vatandaşlar dolar fiyatlarının hangi yöne gideceğini merak ediyor. Dünyanın en önemli kuruluşlarından biri tarafından verilen dolar tarihi de dikkat çekti.

dolar fiyatları konut alımını etkileyecek mi Haberi

dolar fiyatları konut alımını etkileyecek mi

İnşaat malzemelerindeki artışın marka projeler üreten firmalar tarafından zaten uzun zamandır sübvanse edildiğine dikkati çeken Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, kurlarda son haftaki aşırı yükselişin döviz TL grafiğinde gelecek için çok umut verici olmadığını söyledi.


Yıldızhan, “Ocak ayında 2.30 seviyelerinde olan dolar, bugünlerde 2,75 bandını gördü. Burada yüzde 20’ye yakın ciddi bir artıştan söz ediyoruz. Bu artış, kullandığı ürünlerin büyük çoğunluğu ithal olan inşaat sektöründe, ev almak isteyenleri gelecek dönemde zorlayabilir” dedi.


Malzemeye gelen artış, ellerindeki stokları bitiren sektör temsilcilerinin de konut fiyatlarına zam yapmasına neden olacak. İnşaat sektöründe boyadan, plastik doğramaya; asansörden, demire kadar çok farklı ithal kalemler var. Dolardaki yükseliş, mevcut ekonomik durum ve benzeri süreçleri göz önüne aldığımızda Eylül-Ekim gibi konut fiyatlarına zam gelmesi kaçınılmaz olacak....