24 / 07 / 2024

dolar konutları nasıl etkiledi

dolar konutları nasıl etkiledi

Geçtiğimiz hafta 2.5'i gören dolardaki artış, konut fiyatlarına da yansıyacak. Sektörde girdiler ağırlıklı olarak ithal olduğundan fiyatlara yüzde 5 ila 10 arasında zam bekleniyor.

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ'den ev almak isteyenler dikkat: TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşlar, TOKİ 2+1, 3+1 konut başvurularının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

Eldeki birikim nasıl değerlendirilmeli? Arsa, borsa, altın, dolar, konut…

Ekonomideki belirsizlik devam ederken, vatandaşın kafası tasarrufunu nasıl değerlendireceği konusunda iyice karıştı.  Kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından kendi yatırım hikayesini paylaştı.

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'deki deprem konutların kura çekilişi için geri sayım başladı. Peki Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Doların düşmesi borsayı nasıl etkiler?

ABD’li banka Wells Fargo, geçen hafta doların yıl sonunda  gerileceğini belirtti.  Peki bu öngörü gerçekleşir dolar gerilerse ne olur? Ekonomist Tuncay Turşucu, bu öngörünün gerçekleşmesi halinde borsanın uçuşa geçeceğini söyledi.

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi, deprem konutları ve İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir'deki yeni projesi ön talep topluyor. Peki Emlak Konut Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? 

Konutların turizm amaçlı kiralanması konusunda yapılan yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Dolar haftaya nasıl başladı? 16 Ekim Pazartesi dolar/TL kuru kaç lira? Son dakika dolar kuru

Dolar/TL kuru, cuma günü yüzde 0,2 artışla günü 27,7978 liradan tamamlandı. Peki dolar bugün ne kadar oldu? Dolar haftaya nasıl başladı? 16 Ekim Pazartesi dolar/TL kuru.

Euro haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün kaç lira? 9 Ekim 2023 euro/TL kuru

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 30'a çıkarmasından sonra dolar ve euroda yaşanan hareketlilik bugün de devam ediyor. Peki Euro haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün kaç lira? 9 Ekim 2023 euro/TL kuru.

Gelişen ekonomilerde yükselen dolar kabusu! Güçlü dolar ekonomileri nasıl etkiliyor? 

Tahvil faizlerindeki artıştan destek alan Amerikan Doları, gelişen ekonomilerdeki yerel para birimlerinin baskılanmasına sebep oluyor. Peki ekonomiler dolar rallisinden nasıl etkileniyor? İşte ayrıntılar...

dolar konutları nasıl etkiledi Haberi

dolar konutları nasıl etkiledi

Dolardaki yükseliş inşaatçıları düşündürmeye başladı. Maliyetleri artan şirketler, ev fiyatlarına zam yapacak. 


Geçtiğimiz hafta 2.5'i gören dolardaki artış, konut fiyatlarına da yansıyacak. Sektörde girdiler ağırlıklı olarak ithal olduğundan fiyatlara yüzde 5 ila 10 arasında zam bekleniyor. 


KUR 2.30'U GEÇERSE SIKINTI 


Al Jazeera Türk'ten Melis Kobala konuşan Karadeniz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, "Başta demir olmak üzere çimento ve benzeri girdileri dolarla alıyoruz. Maliyet yükü artıyor" dedi. Karadeniz, doların 2.30'un üzerinde olmasının inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti. 

Karadeniz, şöyle konuştu: "Kur zapted ilemeyince enflasyon da zaptedilemiyor. 


Bunlar da zam olarak vansıvor. İnşaat sektörü için dolarda 2.30'un üstü inşaat firmaları için son derece olumsuz. 


İnşaat firmaları üretmek zorunda. 

Yabancı satış döviz bazlı olduğu için onlarda avantaj oluyor. Dolarda bu seviyeler kalıcı olursa en az yüzde 5 zam...