02 / 05 / 2024

dolar kuru inşaat

dolar kuru inşaat

Kurdaki değişimin inşaat sektörünü etkilemeyeceğini söyleyen Bulvar İstanbul'un patronu Bilal Aydoğan, "Cezayir'de kur farkı yüzde 45. Ona rağmen iş yapıyoruz. Türkiye'de bir sendeleme olmaz" dedi

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

İnşaat malzemeleri ihracatı kasım ayında 60 milyon dolar azaldı

Türkiye’nin inşaat malzemeler ihracatı, 2023 senesi Kasım ayında 2,39 milyar dolar oldu. Kasımda bir önceki aya kıyas ile 60 milyon dolarlık azalma gösteren ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,8 düştü. İşte haberin detayları...

Dolar fırladı, inşaat demir fiyatları uçtu! Demir fiyatlarına zam geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kuru zirveyi test etti. Dolardaki yükseliş piyasalara yansımaya başladı. En büyük örneği ise inşaat demirinde görüldü. Demir fiyatlarına zam geldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları.

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstererek 1 trilyon 996 milyar dolar şeklinde oldu.

Yıllık inşaat malzemeleri ihracatı 29,86 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ağustos ayı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre inşaat malzemeleri ihracatı 2,63 milyar dolar oldu.

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

Dolar için resmen nefesler tutuldu! Dolar kuru bugün ne kadar? Hemen 22 Haziran 2023 dolar kuruna bakın!

Dolar için resmen nefesler tutuldu... Dolar kuru bugün ne kadar? İşte 22 Haziran 2023 dolar kuru... Hemen bakın...

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu: 1 yılda yüzde 32,2 geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi nisan ayı sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu. Bu rakam, 1 senede yüzde 32,2 geriledi. İŞte ayrıntılar...

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

İnşaat malzemeleri ihracatı Kasım 2022'de 2,57 milyar dolar oldu! 

Türkiye İMSAD tarafından her ay hazırlanan Dış Ticaret Endeksi’nin 2022 Kasım sonuçları açıklandı. Buna göre; inşaat malzemeleri ihracatı Kasım 2022'de 2,57 milyar dolar oldu. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe dolar darbesi! İnşaat demir fiyatlarına 300 lira zam geldi! Çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor!

İnşaat sektörü döviz kurunun etkisi ile güne zam haberleri ile uyandı. Dolar bugün 16 lirayı geçti, dolardaki yükseliş inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Bugün demir fiyatlarına zam geldi, çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor. İşte güncel demir ve çimento fiyatları 24 Mayıs 2022...

İnşaat malzemeleri ihracatı Kasım 2021'de 2,74 milyar dolar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi'nin Kasım 2021 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı değer olarak 2,74 milyar dolar, miktar olarak 5,2 milyon ton seviyesinde oldu.

dolar kuru inşaat Haberi

dolar kuru inşaat

Elektronik eşyadan finansa kadar birçok alanı etkileyen kurdaki değişim gayrimenkul sektörünü vuramadı. Bulvar İstanbul İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, "Dolar artışında vahim bir durum yok. Cezayir'de iş yapıyoruz. Kur 80'den 115 liraya gelmişti. Aradaki fark 35 lira. Bu da yüzde 45 demek. Buna rağmen iş yapıyoruz. Türkiye'de en ufak bir sendeleme bile yok. Yatırımlar tam gaz devam ediyor" diye konuştu. Aydoğan'la yeni yatırım planlarını ve inşaat sektöründeki gelişmeleri Sabah gazetesine anlattı.


Bulvar İstanbul projesinde son durum ne? Ne kadar konut sattınız?


Projenin 1 yılda yüzde 90'ını sattık. Bin 550 konuta tekabül ediyor. Kalan yüzde 10'luk bir stokumuz var. Teslime de bir yıl gibi bir süre var. Bir yılda da bölge fiyatları da arttığı için satışta bir sıkıntımız yok. İnşaat...