02 / 05 / 2024

Dolarda düşüş nereye kadar sürer

Dolarda düşüş nereye kadar sürer

Dolar, 2016 başından bu yana TL karşısında 3 lira seviyesini aşmazken bugün özellikle enflasyonun kötü gelmemesinin de etkisiyle değer kaybını artırarak 2,93 seviyesine geriledi.

Asgari ücret dolar bazında yıllar içinde ne kadar oldu? Bakın asgari ücret nereden nereye gelmiş...

2024 yılı asgari ücret dün belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı ve orta Vadeli Program'daki ortalama döviz kuru dikkate alındığında 462 dolar oldu. Peki asgari ücret yıllar içinde dolar bazından nereden nereye geldi?

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde tarihi rekorunu yeniledi. Bugün piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Hazine'nin bugün tamamlayacağı kasım ayı iç borçlanma gündemi takip edilecek. Peki  Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları.

Kira stopajını kim nereye öder?

Kira stopajı, Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca kiraya verilen taşınmaz mallar üzerinden alınan bir vergidir. Belirli dönemlerde belirli tarafların ödemesi gereken bu vergi bazı özelliklere sahiptir. Peki kira stopajını kim nereye öder? İşte kira stopajıyla ilgili bilgiler...

Dolarda tansiyon yükselten tablo: 4 TL birden düşmüştü! Google'da dolar neden 24.05 TL oldu?

Google'da dün gece yaşanan dolar hatası gündem olmuştu. Dolar/TL kuru Google'de bir anda 24,05 TL oldu. Peki dolar neden 4 lira birden düştü? Dolar 24,05 seviyesine niçin geriledi? İşte tansiyon yükselten dolar gelişmesi...

Yerinde dönüşüm projesinin ayrıntıları belli oldu! İşte 6 soruda tüm detaylarıyla!

Depremzedelere yerinde yapılacak konutlar için sağlanan destek ödemeleri arttırıldı. Peki, "Yerinde Dönüşüm" projesinden kimler ne kadar destek alacak, başvurular nasıl nereye yapılacak? İşte Yerinde dönüşüm" projesi ve tüm detayları...

Dolarda rüzgar tersine döndü! Dolar bugün ne kadar oldu? 30 Eylül Cumartesi Dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru haftanın başından itibaren sınırlı yükselişe devam ederken bugün rüzgar terisne döndü. Dolar/TL kuru hafta sonunun ilk gününde düşüşe geçti. Dolar bugün ne kadar oldu? 30 Eylül 2023 dolar/TL kuru.

Selçuk Geçer dolarda tarihi zirve için tarih verdi! O gün cebinde 1 doları bile olan köşeyi dönecek

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, piyasaları değerlendirerek dolarda tarihi zirve için tarih verdi. İşte doların şahlanacağı o tarih...

Dolarda büyük depreme hazır olun! Tunç Şatıroğlu dört gözle beklenen o tarihi açıkladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, dolarda büyük depremin olacağı tarihi açıklayarak yatırımcılara ''hazır olun'' uyarısında bulundu. 

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

Dolara talep artmaya başladı! Doların 100 lira olacağı iddiası taş üstünde taş bırakmadı! Dolarda flaş gelişme

Dolar/TL kuru Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararından sonra düşüşe geçti. Dolar yatırımcılarıın gözü dolardaki son dakila gelişmelere çevrilirken, doların 100 lira olacağı iddiası görenleri hayrete düşürdü. Dolarda flaş gelişme...

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolarda son durum! Dolar/TL bugün yükseldi mi, düştü mü? 

TCMB, piyasa beklentilerinin çok üzerinde bir faiz artırımına gitmesi piyasaları hareketlendirdi. Kararın hemen ardından dolar kuru düşüşe geçerken bugün dolar/TL ne kadar oldu? 25 Ağustos 2023 dolar/TL kuru.

Doların üzerine benzin dökülecek tarih belli oldu. Herkes dolarda hazırlığını yapsın

Herkesin dolar konusunda hazırlığını yapması gerekiyor. Dolar fiyatlarında doların üzerine benzin dökülecek tarih belli oldu.

Dolarda pazartesi bombası! Bugün dolar ne kadar? Euro kaç TL? 21 Ağustos 2023 döviz kurları!

Dolar, Euro, Sterlin'in Türk Lirası karşısındaki değeri ile gram, çeyrek ve yarım altın fiyatlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarında 21 Ağustos 2023 döviz kurları ne kadar? Dolar/Euro/Sterlin kaç TL? sorularının cevabını araştırıyor. İşte canlı altın fiyatları ve döviz kuru...

Dolarda düşüş nereye kadar sürer Haberi

Dolarda düşüş nereye kadar sürer

Piyasalarda petrol fiyatlarının son on yıldan fazla bir sürenin dip seviyelerine geriledi, gelişen ülkeler arasında Türkiye’ye olan ilgi yeniden arttı. Bu Türk Lirası’na da yansıdı ve TL 2016 yılına oldukça iyi bir başlangıç yaptı. Uzmanlar dolardaki değer kaybını ve TL’nin gelebileceği seviyeleri değerlendirdi.


Dolar, 2016 başından bu yana TL karşısında 3 lira seviyesini aşmazken bugün özellikle enflasyonun beklenen kadar kötü gelmemesinin de etkisiyle değer kaybını artırdı.


Dolar bugün TL karşısında en son 4 Ocak’ta gördüğü 2,93 seviyesini gördü.

Peki dolardaki bu değer kaybının ana nedeni ne? Uzmanlar, temelde petrol fiyatlarındaki düşüşün emtia bağlantısı diğer ülkelere göre daha az Türkiye’ye olan ilgiyi artırmasından dolayı, TL’nin güçleneceği görüşünde.


Piyasa dolardaki düşüş ivmesiyle ilgili ne diyor?



GÜRSES: ARKASI SAĞLAM BİR YÜKSELİŞE BENZEMİYOR


Hürriyet yazarı Uğur Gürses, “Ben burada...