28 / 07 / 2024

Dolardaki yükseliş gayrimenkul satışlarını nasıl etkiledi

Dolardaki yükseliş gayrimenkul satışlarını nasıl etkiledi

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, "Doların son dönemdeki hızlı yükselişi bazı sektörleri olumsuz etkilese de gayrimenkul sektörüne yansıması olumlu oldu" dedi.

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

TÜGEM Başkanı uyardı: Dolardaki yükseliş konut fiyatlarını artırabilir!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, dolardaki artışa dikkat çekerek, “Burada yaşanacak nakit çıkışı gayrimenkul piyasalarına dönebilir görüşündeyiz. Bu da fiyatları yükseltecektir” dedi.

Konut fiyatlarındaki yükseliş sürecek! Ev alacaklar dikkat! 

Keller Williams Alesta Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Emin Toka, konut fiyatlarındaki yükselişin süreceğini belirterek, sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Dolar yükseliyor, euro yükselişine ara verdi, sterlin yeniden baskı altında

Dün açıklanan ISM imalat dışı PMI ve hizmet PMI rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi ile ADP özel sektör istihdamda da son ayda artış olması dolardaki düşüşü durdurdu. Dolar yükselirken, euro yükselişe ara verdi sterlin ise tekrar baskı altına girdi.

Ünlü isim doların durmayan yükselişine isyan etti: Halkımız sefil oldu

Türkiye'de dolar 18 liraya doğru hızla yükseliyor. Dolardaki hız kesmeyen yükseliş yüksek enflasyon olarak halka yansırken sürpriz bir isimden ekonomi yönetimine dikkat çeken bir çıkış geldi.

Dolardaki yükselişi İslam Memiş yorumladı: Türk lirasına geçmiştim ama bu seviyeden dolar alacağım itirafı

ABD Merkez Bankası FED'in politika faizini 0,75 artırmasının ardından yeni faiz artırım sinyalleri vermesi doların iç piyasada yükselmesine neden oldu. Dolardaki hareketleri yorumlayan piyasa uzmanı İslam Memiş, elinde dolar olanların dikkatini çekecek açıklamalar yaptı.

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez doların yükselişinin neden durdurulamayacağını açıkladı

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, enflasyon ve dolardaki yükselişle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Dolardaki yükselişi görenler gözlerine inanamıyor! Flaş son dakika dolar kuru 8 Haziran 2022

Dolar kuru haftanın üçüncü işlem gününde de yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Dolardaki yükselişi görenler gözlerine inanmıyor. Dolar bugün kaç TL? Dolar bugün ne kadar? İşte flaş son dakika dolar kuru 8 Haziran 2022...

Dolar nefes almadan yükseliyor! Doların yükselişi bu hafta da devam edecek mi?

Döviz piyasası bu hafta oldukça hareketli geçti. Dolar fiyatları peş peşe hızlı yükselişlerle milyonları şoka uğrattı. Peki dolardaki bu yükseliş bu hafta da sürecek mi? İşte dolar yorumu...

Dolar 16 lirayı geçer mi? Dolarda şok yükseliş devam ediyor! Dolarda son dakika 18 Mayıs 2022

Dolar 15,50 seviyesini geçerek yükselmeye devam ediyor. En son 6 ay öncesinde bu seviyeleri gören dolar TL'de son dakika rakamları merak ediliyor. Dolardaki şok yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Peki dolar 16 lirayı geçer mi? İşte 18 Mayıs 2022 dolar kuru...

Dolarda dal kıpırdamıyor, çakıldı! Doların yükselişi buraya kadar mı? 12 Mayıs 2022 son dakika dolar kuru

Dolar kuru hafta içerisinde hızla yükselmeye başladı. Piyasalarda her gün dolar kuru yakından takip edilirken dolardaki yükseliş milyonlar tarafından sorgulatılmaya başlandı: dolar neden yükseliyor? Dolar 15,48 seviyelerine kadar yükseldikten sonra bugün çakıldı.

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul yatırımları yükselişe geçti!

Pandemi ile beraber hız kaybeden gayrimenkul yatırımları yeniden yükselişe geçti. Sektörde yatırımların artması ile hareketlilik başladı. 

Dolardaki yükseliş gayrimenkul satışlarını nasıl etkiledi Haberi

Dolardaki yükseliş gayrimenkul satışlarını nasıl etkiledi

Coldvvell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, kurdaki gelişmelerin gayrimenkul sektörüne etkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Taş, "Döviz borcuyla yatırım yapan özel sektör, dövizle borçlanan vatandaş, ithal hammadde kullanan sanayici, başta otomobil olmak üzere ithal ürün fiyatları her ne kadar dolardaki kur artışından olumsuz etkilense de bu durum bazı sektörlerin ise yüzünü güldürdü. 


Bunların başında da küçük yatırımcının her zaman gözbebeği olan gayrimenkul sektörü geliyor" dedi. 

Gayrimenkul sektöründe faizler artmış olmasına rağmen emlak satışlarının düşmediğini vurgulayan Taş, birikimlerini dolara yatırarak değerlendirenlerin bu dönemde karlı çıktığını ifade ederek, "Dolardaki hızlı yükselişten sonra, elindeki dolar birikimini bozdurup konut alarak değerlendirmek isteyenler var. Doların değerlenmesiyle gayrimenkul yatırımı düşünenler, 1 yerine 2 tane birden gayrimenkul alıyor" ifadelerini kullandı. 


Gökhan Taş, 2014 yılının tapu satış adedinde rekor...