24 / 07 / 2024

Doların kurunun yükselmesi gayrimenkulü etkiler mi

Doların kurunun yükselmesi gayrimenkulü etkiler mi

Doların son 1 ay içinde yüzde 10 artarak ilk kez 2,5 TL seviyesine gelmesi, yatırımcının TL’ye dönmesini, TL’de ise gayrimenkule yönelmesine neden oluyor.

Merkez Bankası doların yükseleceği tarihi açıkladı!

31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerden sonra yatay seyir izleyen dolar kuru, birikimini dövizde değerlendiren yatırımcılarda tedirginliğe sebep olurken, Merkez Bankası da doların yükseleceği tarihi açıkladı.

Son 5 yılda doların 20 katından fazla kazandıran şirketler belli oldu! 

Dolar/TL kuru  33 lira sınırına dayanırken, Borsa  İstanbul'da da yükselişler devam ediyor. Borsa Filozofu sosyal medya hesabından son beş yılda doların 20 katından fazla kazandıran şirketleri açıkladı. İşte o şirketler....

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna net yanıt! Selçuk Geçer doların yönünü resmen açıkladı! Hemen bakın

Dolar/TL kurundaki dalgalı seyir devam ederken ekonomist Selçuk Geçer'den dolar yorumu geldi. Doların yönünü açıklayan Geçer, yatırımcıları uyardı. Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Doların 4 ay sonra geleceği seviye belli oldu! Ekonomist Evren Devrim Zelyut açıkladı! Büyük patlamaya hazır olun!

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların 4 ay sonra geleceği seviyeyi açıklayarak yatırımcıların büyük patlamaya hazıra olmaları konusunda uyardı. 

Dr. Mahfi Eğilmez dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!

Dr. Mahfi Eğilmez yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. Peki dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? 

Satılık konut ilanlarının arka yüzü! Gerçek düşüş daha sert! İstanbul'da ev fiyatları dolar bazında yüzde 20 düştü!

Sahibinden.com'daki verilere göre İstanbul genelinde satılık ev fiyatlarının dolar bazında yüzde 20 düştüğünü söyleyen yatırımcı Bora Özkent, ilan fiyatlarının arka yüzünden bahsederek gerçek düşüşün daha sert olduğunu açıkladı.

Dolar son viraja giriyor! İslam Memiş'ten dolar yatırımcılarını titreten yorum!  Doların yönü bu hafta...

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, doların yönüyle ilgili milyonların beklediği açıklamayı yaptı. Dolar son viraja giriyor; yükselecek mi, düşecek mi? 

Doların 35 TL olacağı net tarih açıklandı! Dolar almak isteyenler acele edin!

Dolar/TL kurunun 35 TL olacağı tarih açıklandı. S&P'den son dakika dolar yorumu geldi. İşte doların yükselişe geçeceği tarih...

Dolarını bozdurana kara haber! Fransa merkezli dev banka duyurdu! Yıl sonunda dolar tam tamına bu kadar olacak!

Fransa Merkezli küresel banka BNP Paribas, doların yıl sonunda geleceği seviyeyi açıkladı. Dolarlarını satanlar yandı. İşte 2024 yıl sonunda doların geleceği seviye...

'Şu anda dolarda boğa trendiyle uğraşması çok zor' diyen uzmanlar açıkladı! Dolar son bir yılın rekorunu kırmaya geliyor

Dolar/TL kuru ABD faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağına dair beklentilerin yükselmesi ile son bir yılın en iyi çıkışına hazırlanıyor.

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesinde! 31,38 TL'ye yükseldi! 

Dolar/TL kuru bu sabah tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Güne yükselişle başlayan dolar/TL kuru 31,38 TL'den işlem gördü. Dolarda son dakika gelişmesi...

Altında rüzgar tersine döndü! Yükseliyor! Ons altın tekrar 2 bin doların üzerinde! 16 Şubat 2024 altın fiyatları

Son günlerde düşüşe geçen altın fiyatları bugün yükselişe geçti. Ons altın tekrar 2 bin doların üzerinde işlem görüyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 16 Şubat 2024 gram altın kaç TL? 16 Şubat 2024 altın fiyatları.

Selçuk Geçer 'bu işin lamı cimi yok' diyerek doların füze gibi fırlayacağı tarihi açıkladı!  Yüzyılın yükselişi olacak!

Ekonomist Selçuk Geçer, doların şu andaki konumunun çok değerli olduğunu belirterek,  doların yükseleceği tarihi ve geleceği zirveyi açıkladı.

Doların kurunun yükselmesi gayrimenkulü etkiler mi Haberi

Doların kurunun yükselmesi gayrimenkulü etkiler mi

Başkent Ankara’da inşaat sektörünün en önemli firmalarından Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, ülkemizde en önemli yatırım araçlarından birinin gayrimenkul olduğunu söyledi.


Yatırımcının diğer yatırım araçlarındaki risklerden uzaklaşmak istemeleri durumunda gayrimenkule yöneldiklerini ifade eden Yıldızhan, özellikle dolarda hızlı tırmanışın portföylerde değişikliğe neden olduğunu kaydetti.


Yıldızhan, dövizde her zirvenin TL’ye dönüşü hızlandırdığını, TL’ye dönüşlerde ise yatırımların ‘risksiz yatırım gayrimenkul’e kaydığını vurgulayarak, “Geçen ayın 11’inde 2,28 TL olan dolar kurunun bir ayda yüzde 10 artarak 2,5 TL’ye çıkması çok sayıda yatırımcı tarafından zirve olarak görüldü. Doların yeniden düşeceğini tahmin edenler ile yüksek kar marjını korumak isteyenler doları TL’ye çevirirken gayrimenkule yöneliyor. Gayrimenkule yatırım yapanlar arasında genellikle yatırım miktarı az olanların ilk tercihi konut olur. Bugün de aynı hareketliliği görüyoruz.” şeklinde...