29 / 04 / 2024

Doların kurunun yükselmesi konuta yarar mı

Doların kurunun yükselmesi konuta yarar mı

Doların son 1 ay içinde yüzde 10 artarak ilk kez 2,5 TL seviyesine gelmesi, yatırımcının TL’ye dönmesini, TL’de ise gayrimenkule yönelmesine neden oluyor.

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesinde! 31,38 TL'ye yükseldi! 

Dolar/TL kuru bu sabah tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Güne yükselişle başlayan dolar/TL kuru 31,38 TL'den işlem gördü. Dolarda son dakika gelişmesi...

Altında rüzgar tersine döndü! Yükseliyor! Ons altın tekrar 2 bin doların üzerinde! 16 Şubat 2024 altın fiyatları

Son günlerde düşüşe geçen altın fiyatları bugün yükselişe geçti. Ons altın tekrar 2 bin doların üzerinde işlem görüyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 16 Şubat 2024 gram altın kaç TL? 16 Şubat 2024 altın fiyatları.

Selçuk Geçer 'bu işin lamı cimi yok' diyerek doların füze gibi fırlayacağı tarihi açıkladı!  Yüzyılın yükselişi olacak!

Ekonomist Selçuk Geçer, doların şu andaki konumunun çok değerli olduğunu belirterek,  doların yükseleceği tarihi ve geleceği zirveyi açıkladı.

Bakan Şimşek'ten son dakika dolar yorumu: Doların güçlenmesi aleyhimize!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı programda ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak doların yükselmesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Ünlü ekonomist duyurdu: 2024 yılında dolar 42 lira olacak! 

Dolar kurunun ne kadar olacağı merakla takip ediliyor. Enflasyon oranlarını işaret eden ekonomist Selçuk Geçer, doların 2024 yılında 42 TL olacağını belirtti. İşte Geçer'in açıklamaları...

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Fed'in faiz kararı öncesi dolar/TL de sınırlı yükseliş devam ediyor!

20 Eylül Pazartesi dolar/TL kurunda sınırlı yükseliş devame diyor. Dolar yeniden 27 TL seviyesine yükselirken Fed'in faiz kararı merakla bekleniyor. Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar oldu? 20 Eylül Pazartesi dolar/TL kuru...

Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı! Doların geleceği kritik seviye görenleri şok edecek!

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre yıl sonu dolar beklentisini açıkladı. Doların geleceği kritik seviye görenleri şok edecek! Dolar ne kadar olacak? Dolar yıl sonunda kaç lira?

Doların 15 TL birden yükseleceği tarih açıklandı! Doları olanlar bu tarihi not alın! Son dakika!

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından döviz kurları yükselmeye başladı. Vatandaşlar ise doların yükselmeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Ünlü ekonomist doların 15 TL birden yükseleceği tarih açıklandı. 

Dolar ve Euro yükselişe geçti! Bugün 1 dolar ne kadar, euro ve sterlin ne kadar? 29 Ağustos 2023!

Dolar ve Euro yükselişe geçti... Uluslararası döviz piyasalarında hareketlilik devam ediyor... Bugün 1 dolar ne kadar, euro ve sterlin ne kadar? 29 Ağustos 2023 son dakika güncel döviz kurları...

Elinde dolar olanlar dikkatli olun! Doların yönü belli oldu! Dolarda son dakika gelişmesi

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar kuru ne olur? sorusu üzerine ekonomistlerden açıklama geldi. Doların yönü belli oldu. Bugün dolar ne kadar? Güncel dolar kuru kaç lira? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Doların alev alacağı tarih açıklandı! Kıyıda köşede, elinde avucunda dolar olanlar hazırlanın! Rekor geliyor...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar/TL kurunda sakin seyir devam ediyor. Yatırımcılar doların ne kadar olacağını merak ederken uzmanlar doların alev alacağı tarihi açıkladı. Kıyıda köşede elinde avucunda dolar olanlar hazırlanın! Rekor geliyor...

Dolar yükselecek mi düşecek mi? Doların 30 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı!

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip diliyor. Yatırımcılar ''dolar yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunu araştırırken, doların 30 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı.

Doların kurunun yükselmesi konuta yarar mı Haberi

Doların kurunun yükselmesi konuta yarar mı

Başkent Ankara’da inşaat sektörünün en önemli firmalarından Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, ülkemizde en önemli yatırım araçlarından birinin gayrimenkul olduğunu söyledi.


Yatırımcının diğer yatırım araçlarındaki risklerden uzaklaşmak istemeleri durumunda gayrimenkule yöneldiklerini ifade eden Yıldızhan, özellikle dolarda hızlı tırmanışın portföylerde değişikliğe neden olduğunu kaydetti.


Yıldızhan, dövizde her zirvenin TL’ye dönüşü hızlandırdığını, TL’ye dönüşlerde ise yatırımların ‘risksiz yatırım gayrimenkul’e kaydığını vurgulayarak, “Geçen ayın 11’inde 2,28 TL olan dolar kurunun bir ayda yüzde 10 artarak 2,5 TL’ye çıkması çok sayıda yatırımcı tarafından zirve olarak görüldü. Doların yeniden düşeceğini tahmin edenler ile yüksek kar marjını korumak isteyenler doları TL’ye çevirirken gayrimenkule yöneliyor. Gayrimenkule yatırım yapanlar arasında genellikle yatırım miktarı az olanların ilk tercihi konut olur. Bugün de aynı hareketliliği görüyoruz.” şeklinde...