03 / 05 / 2024

doların yükselmesi gayrimenkul sektörünü nasıl etkileri

doların yükselmesi gayrimenkul sektörünü nasıl etkileri

REDAC ve EMLAKCHI CEO’ su BİLGE ÖZDEMİR köşe yazısında Doların Yükselen Ateşinin Gayrimenkul Sektörüne Olası Etkileri üzerine görüş ve düşüncelerini " kaleme alarak, değerlendirdi ve önerilerde bulundu.

Demir cevheri fiyatları geriledi! İnşaat demir fiyatları fırladı! 1 ton inşaat demir ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatlarına bugün zam geldi. Doların yükselmesi ile baskı altında kalan demir cevheri vadeli fiyatları 109,61 dolara geriledi. Bu düşüş inşaat demir fiyatlarına olumlu yansıdı, demir fiyatları fırladı. 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar?  Güncel demir fiyatları 18 Mart 2024...

Doların düşmesi borsayı nasıl etkiler?

ABD’li banka Wells Fargo, geçen hafta doların yıl sonunda  gerileceğini belirtti.  Peki bu öngörü gerçekleşir dolar gerilerse ne olur? Ekonomist Tuncay Turşucu, bu öngörünün gerçekleşmesi halinde borsanın uçuşa geçeceğini söyledi.

Merkez Bankası 1 doların 39.62 TL olacağını açıkladı! Son dakika dolar kuru ne kadar? 1 dolar bugün kaç TL? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Piyasa katılımcıları anketinde 1 doların yıl sonunda 39.62 TL olacağı açıklandı. Peki son dakika dolar kuru ne kadar? 1 dolar bugün kaç TL? İşte 26 Kasım 2023 dolar kuru...

Selçuk Geçer 'bu işin lamı cimi yok' diyerek doların füze gibi fırlayacağı tarihi açıkladı!  Yüzyılın yükselişi olacak!

Ekonomist Selçuk Geçer, doların şu andaki konumunun çok değerli olduğunu belirterek,  doların yükseleceği tarihi ve geleceği zirveyi açıkladı.

Bakan Şimşek'ten son dakika dolar yorumu: Doların güçlenmesi aleyhimize!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı programda ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak doların yükselmesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Merkez Bankası doların 3 ay sonra ne kadar olacağını açıkladı! Doları olan olmayan herkes buz kesti! Şimdi bakın!

Elinde dolar olanlar, dolar alacak vatandaşlar ve yatırımcılar sık sık doların yükselip yükselmeyeceğini araştırıyor. Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde dolar tahminini duyurdu. Peki dolar kaç TL olacak? Bugün 1 dolar kaç lira? İşte 17 Eylül 2023 dolar kuru...

Doların 15 TL birden yükseleceği tarih açıklandı! Doları olanlar bu tarihi not alın! Son dakika!

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından döviz kurları yükselmeye başladı. Vatandaşlar ise doların yükselmeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Ünlü ekonomist doların 15 TL birden yükseleceği tarih açıklandı. 

Elinde dolar olanlar dikkatli olun! Doların yönü belli oldu! Dolarda son dakika gelişmesi

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar kuru ne olur? sorusu üzerine ekonomistlerden açıklama geldi. Doların yönü belli oldu. Bugün dolar ne kadar? Güncel dolar kuru kaç lira? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Dolar yatırımcıları bu tarihe dikkat! Çok pişman olacaksınız! Doların geleceği rakam belli oldu

Dolar/TL kuru yatırımcılar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda doların yönü ile ilgili uzmanlardan rakam açıklamaları gelmeye başladı. Dolar yatırımcıları için tarih paylaşan uzman isim ''Çok pişman olacaksınız'' diyerek uyardı.

Merkez Bankası doların yıl sonunda ne kadar olacağını resmen açıkladı!

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününü yükselişle kapattı. Bankalararası piyasalarda dolar/TL kuru 29,60 TL seviyesinden işlem gördü. Peki dolar bugün ne kadar oldu? Dolar ne kadar olacak? Merkez Bankası doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. 

Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Doların geleceği rakam belli oldu

Enflasyonun her geçen ay yükselmesi ile döviz kurlarındaki hareket artmaya başladı. Dolar 27 liraya kadar yükselirken euro/TL kuru 30 lira oldu. Gözler dolar kuruna çevrildi. Dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte doların geleceği rakam.

Merkez Bankası açıkladı! Doların yıl sonunda o seviyeyi görecek! Taş üstünde taş kalmayacak

27 lira sınırında hareket eden dolar/TL kuru için önemli açıklama Merkez Bankası'ndan geldi. Merkez Bankası yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı. Peki dolar yıl sonunda ne kadar olacak? Dolar yükselemeye devam edecek mi?

doların yükselmesi gayrimenkul sektörünü nasıl etkileri Haberi

doların yükselmesi gayrimenkul sektörünü nasıl etkileri

Mood's, Feed, Çin, Amerika, Asya, Avrupa her zaman dışardan gelecek bir sebep var doların ateşini yükseltmek için...


Bildiğiniz veya bilmediğiniz gibi gayrimenkul sektöründe 15.Temmuz sonrasında TOKİ, Emlak Konut ve GYODER önderliğinde başlatılan "Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz " kampanyası ile bankacılık/finans sektörünün faiz maliyetlerine katlanılmaya başlandı.


Bazı uygulamalar firma bünyesinde değerlendirilirken; bazı firmalar banka/finans sektörü ile model geliştirdi.


Banka/finans kurumlarının Mortage baz faiz oranları ile tüketiciye yansıttıkları oran arasındaki farkı proje geliştiriciler banka/finans kurumlarına katkı payı ve/veya krediyi belli bir süre bloke de tutarak ödüyorlar, ödemeye devam ediyorlar.


Ödenen değerler 100 bin Lira için yaklaşık 10-15 bin lira seviyelerinde...


Ben bu desteğin tek taraflı uzun soluklu olamayacağını aylar önce belirtmeme rağmen bana inat; kampanyaya katılım sayısı artmakta, süresi uzamakta, faiz oranı düşmekte!...


Sonuç olarak, bankalar/finans sektörü ve...