05 / 05 / 2024

dolgu meydan

dolgu meydan

Gezi, toplantı, alışveriş ve miting alanı için Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi daha ekleniyor. Şile’de liman ve meydan projesi yapılacak.

İstanbul'da 800 bin kişilik dolgu meydan yapılacak!

İstanbul Yeniköy sahiline deniz üzerinde 800 bin kişilik dolgu meydan yapılacak

Finike Kent Meydanı'nın imar planları bakanlığa iletildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Finike Belediyesi'nin hazırladığı kent meydanı alanına ait dolgu imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildi.

Üsküdar Meydan Projesi'nin ÇED süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Üsküdar sahiline yapılacak dolgu alanı ve meydan düzenlemesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme sürecini başlattı.

Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'nda sona gelindi!

Hızlı bir şekilde devam eden çalışmalar kapsamında tapliye beton atılmasının ardından otoparkın mekanik, elektrik işleri, üst yalıtım, dolgu ve çevre düzenleme işlemlerinin ardından Taşköprü Cumhuriyet Meydanı kısa sürede tamamlanacak.

Şile sahili doldurulup meydan inşa edilecek!

Gezi, toplantı, alışveriş ve miting alanı için Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi daha ekleniyor. Şile’de 90’lı yıllarda doldurulan alan üzerine 8.5 milyon liraya liman ve meydan projesi yapılacak.

Başakşehir Yeni Kent Meydanı projesinde son durum ne?

Başakşehir Yeni Kent Meydanı projesi Kayabaşı'nda taş ocağı bulunan arazi üzerinde inşa edilecek. Taş ocağı dolgu işlemlerinin tamamlandığı Başakşehir Yeni Kent Meydanı'nda projelendirme çalışmaları sürüyor.

İstanbul'a bir dolgu meydan daha geliyor!

Gezi, toplantı, alışveriş ve miting alanı için Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi daha ekleniyor. Şile’de liman ve meydan projesi yapılacak.

Başakşehir Cumhuriyet Meydanı projesi ne zaman başlayacak?

Başakşehir Cumhuriyet Meydanı projesi Kayabaşı'nda taş ocağı bulunan arazide yapılacak. Taş ocağı dolgu işlemlerinin yapıldığı Başakşehir Cumhuriyet Meydanı tamamlandığında Taksim Meydanı'nın 20 - 30 katı büyüklüğünde bir meydan olacak...

Sinop Belediye Başkanı Ergül, dolgu alanını inceledi!

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, yapımı devam eden sahil dolgu alanında incelemelerde bulundu. İskele Meydanı ve kütüphane arasına sıkışan rekreasyon alanını taş ocağı mevkisine kadar taşıyacak dolgu sahasında çaılşmalar devam ediyor...

Yenikapı'daki dolgu alanında çalışmalar hız kazandı!

Yenikapı 'daki dolgu alanındaki çalışmalar son hızla devam ediyor. Yeni Kapı projesinin yerel seçimlere yetiştirilmesi bekleniyor. Çalışmalar sonucu alanda 1 milyon kişilik bir meydan oluşturulacak.

Bennu Gerede'nin yalıtımın mavi yüzü sergisi Kent Meydanı AVM'de!

Fotoğraf sanatçısı Bennur Gerede'nin Yalıtımın Mavi Yüzü isimli sergisi Bursa Kent Meydanı AVM'de gerçekleşiyor...

Eyüp Muhcu : Taksim Meydanı yapılaşamaz!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın açıklamaları ile yeniden ortaya çıkan Taksim Camii projesi için Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu ; Taksim Meydanı'nın her ne şekilde olursa olsun yapılaşması oradaki tarihin yok olması anlamına gelmektedir.

Selimiye Camisi'nin bulunduğu meydan yenilenecek!

Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin bulunduğu meydan yeniden düzenlenecek...

Taksim Meydanı Projesi'nde arkeolojik kazı yapılacak!

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında Cumhuriyet ve Tarlabaşı Caddeleri arasında yer alan dalış tünellerinde arkeolojik kazı yapılması istendi.

dolgu meydan Haberi

dolgu meydan

Megakent İstanbul’un dört bir yanı dolduruluyor. Doldurma işlemlerinden ilki Maltepe’de yapıldı. 3.5 kilometre uzunluğunda ve toplam 1 milyon 200 bin metrekareyi kapsayan ‘dolgu meydan’ miting, spor ve gezi amaçlı yapılarak hizmete girdi. 


İstanbul’daki ikinci dolgu meydan Yenikapı’da miting ve gezi alanı olarak kullanılmak üzere yapıldı.  518 bin metrekare deniz dolduruldu. 


Deniz doldurularak meydan olarak planlanan üçüncü alanın ise Tuzla’da yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Marina, alışveriş ve eğlence merkezi olarak inşaası devam eden bu yeni dolgu alan 29 Mayıs’ta hizmete girecek. 


Son olarak ise geçtiğimiz hafta yapılan ihaleyle Şile’de 90’lı yıllarda yapılan dolgu alan yenilenerek liman ve meydan yapılması için düğmeye basıldı.



7 AYDA BİTECEK


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yerel seçimler öncesi açıkladığı vizyon projeleri, 7 Haziran milletvekili seçimlerine günler kala...