02 / 05 / 2024

Döviz bazında kira artışı

Döviz bazında kira artışı

Kira sözleşmesi Türk lirası ile kurulabildiği gibi yabancı para ile de kurulabiliyor. Sözleşmenin yıllık olarak uzaması halinde kiraya zam yapılabiliyor. Peki, döviz bazında kira artışı 2016 nasıl olur?

Tahtakale döviz fiyatları ile resmi kur arası sert açıldı!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Dolar/TL kuru son günlerde tarihi rekorunu kırarken Tahtakale döviz fiyatları ile resmi kur arası da sert açıldı. İşte YouTuber Cihat Çiçek'in konu ile ilgili paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Döviz yatırımcısına müjde! Dolar yükseldi, euro fırladı! 9 Şubat 2024 döviz kurları

Haftanın son işlem gününde döviz kurlarında hareketlilik başladı. Dolar yükselmeye devam ederken euro kuru tarihi rekorunu kırdı. Bugün dolar ne kadar? Bugün euro kuru kaç TL? 9 Şubat 2024 döviz kurları...

Dolar 31 TL'ye merdiven dayadı! Euro rekor kırdı! Döviz yatırımcısı müjde! 8 Şubat 2024 döviz kurları

Haftanın dördüncü işlem gününde dolar, Türk Lirası karşısında sınırlı yükselişine devam ederken euro TL rekor tazeledi. Bugün dolar ne kadar? Euro kaç lira oldu? 8 Şubat 2024 döviz kurları...

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Asgari ücret dolar ve Euro bazında en yüksek rakamlara erişse de Avrupa’da en düşük ücret olmaktan kurtulamadı. Türkiye’nin asgari ücreti Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olarak belirlendi. 

Dolar ve euro bugün ne kadar, kaç TL? Dolar ve euro yatırımcıları hemen baksın! 1 Şubat 2024 döviz kurları

Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında eriyişi devam ediyor. Amerika Merkez Bankası faiz kararı sonra hareketlenen döviz kurları bugün güne nasıl başladı? Dolar ve euro bugün ne kadar, kaç TL? 1 Şubat 2024 döviz kurları.

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Piyasalarda döviz alım-satımında iki farklı fiyatın uygulanması dikkat çekiyor. Bankalardaki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ekonomist Nejat Özonay bankalardaki alım satım fiyatlarına tepki gösterdi. 

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Asgari ücret dolar bazında yıllar içinde ne kadar oldu? Bakın asgari ücret nereden nereye gelmiş...

2024 yılı asgari ücret dün belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı ve orta Vadeli Program'daki ortalama döviz kuru dikkate alındığında 462 dolar oldu. Peki asgari ücret yıllar içinde dolar bazından nereden nereye geldi?

13 Ekim Cuma dolar-euro fiyatları ne kadar? Güncel döviz kurları!

13 Ekim Cuma haftanın son işlem gününde döviz kurları ilk araştırılan konular arasında geliyor. Dolar - euro kaç TL? 13 Ekim 2023 dolar kuru en son ne kadar oldu? soruları araştırılıyor. İşte güncel döviz kurları...

Euro tekrar 29 TL'nin üzerinde! Döviz kurlarında yükseliş dur durak biliyor! Euro ne kadar ne kadar oldu?

Döviz kurlarında hereketlilik yeni haftanın başlaması ile yükselişe devam ediyor. Dolar bugün tarihi rekorunu kırarken, euro tekrar 29 liranın üzerinde işlem görüyor. Peki euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? 4 Ekim 2023 euro/TL kuru.

Döviz korumalı mevduatlar azalırken Türk Lirası ne durumda?

Hükümetin döviz kuru üzerindeki kontrol çabaları kapsamında uygulanan Kur Korumalı Mevduatların toplam değeri geçen hafta itibariyle 20,3 milyar TL azaldı. Bu durum, KKM değerindeki ikinci hafta üst üste yaşanan bir düşüşü işaret ediyor. İşte KKM’de yaşanan son durumlar...

Döviz bazında kira artışı Haberi

Döviz bazında kira artışı

Döviz bazında kira artışı 2016!

Ev ve işyeri kiralamalarında taraflar yaptıkları anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme genellikle bir seneliğine hazırlanıyor.


Ancak sözleşmenin feshedilmemesi durumunda otomatik olarak yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline zam yapılıyor.


Kira sözleşmesi Türk lirası ile kurulabildiği gibi yabancı para ile de kurulabiliyor. Sözleşmenin yıllık olarak uzaması halinde kiraya zam yapılabiliyor. 


Peki, TL ile döviz ile kurulan sözleşmelerde kira zammı farklı şekilde mi hesaplanır? Döviz bazında kira artışı 2016 nasıl hesaplanır?


Borçlar Kanunu gereğince Türk lirası ile kurulan sözleşmelerde; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli,...