13 / 05 / 2024

döviz fiyatlarındaki yükseliş konuta yansıyacak mı

döviz fiyatlarındaki yükseliş konuta yansıyacak mı

Döviz fiyatlarındaki aşırı artış nedeniyle inşaat sektöründe yükselen maliyetlerin proje detaylarında kalite kaybına yol açabileceği ve başlayan projelerde de teslim tarihini uzatabileceği bildirildi. Konutta yükselen maliyetler yanıltmasın...

Konut fiyatlarını aç gözlü arsa sahipleri yükseltiyor! İşte inşaatta arsa sahibi ve müteahhit hesabı...

Şubat'ta konut fiyat artış hızı 4 sene sonra ilk kez enflasyondan geride kaldı. Ancak konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Peki neden? Ekonomist Aydın Binboğa, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o paylaşım ve detaylar...

Altın yükselişte! Elinde 1 gram bile altını olan acil baksın! 20 Nisan 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları

Son zamanların en iyi yatırım aracı olan altında yükseliş devam ediyor. Rekor üzerine rekor kıran altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Önceki gün 3 bin 990 liradan kapanan altından, hızlı bir hamle geldi. Peki, çeyrek ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç TL?

Tebernüş Kireçci uyarıyor: Hazır beton fiyatları yükseldi, çelik ve ahşap evlere yoğunlaşmanın sırası geldi!

Çimento fiyatlarındaki yükseliş konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Konut alamayan vatandaş ise yönünü ahşap ve çelik evlere çevirdi.

Uzmanı açıkladı: Bunu yapmasalar dolar 40 lirayı geçmişti

Seçime sayılı günler kala döviz kurlarındaki yükseliş sürerken, dolar yeni zirvesini gördü. Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, dolar kurunun baskılandığını söyleyerek, doları rayında tutmanın bir maliyeti olduğunu belirtti.

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

1952'de inşaat demir fiyatlarına yüzde 50 zam! 6 milimetrelik demir 75 kuruşa yükselmiş!

1952 yılında demir fiyatlarındaki yükseliş yüzde 50'yi buldu. Demir fiyatlarına daha ne kadar zam geleceği ise bilinmezken, 6 milimetrelik demir 75 kuruşa yükselmiş.

Tahtakale döviz fiyatları ile resmi kur arası sert açıldı!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Dolar/TL kuru son günlerde tarihi rekorunu kırarken Tahtakale döviz fiyatları ile resmi kur arası da sert açıldı. İşte Ekonomist Cihat Çiçek'in konu ile ilgili paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Konut fiyatlarıyla ilgili, OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini X sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Şenol Babuşcu, Türkiye’nin açık ara birinci olduğunu belirtti.

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Altın fiyatları tekrar yükselişte! 24 Ocak 2024 Cumhuriyet, Çeyrek ve gram altın fiyatı!

Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Ons altın yüzde 0,19 artışla 2032 dolardan işlem görürken yatırımcılar 24 Ocak Perşembe Cumhuriyet, Çeyrek ve gram altın fiyatlarını araştırıyor. 

Fiyatı 1 Milyon TL'nin altında olan sıfır otomobiller hangileri?

2023 senesinde otomobil satışları rekor kırdığı belirtildi. Buna göre, şimdi gözler 2024 senesinde. Döviz fiyatlarındaki yükseliş devam ederken 2023 ve 2024 sıfır otomobil fiyatları da merak ediliyor. Peki fiyatı 1 milyon liranın altında olan otomobil var mı?

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

döviz fiyatlarındaki yükseliş konuta yansıyacak mı Haberi

döviz fiyatlarındaki yükseliş konuta yansıyacak mı

Yaklaşık bir buçuk aydır ekonomide yaşanan gelişmeler inşaat sektöründe de maliyet artışlarına neden oldu. Özellikle döviz fiyatlarında görülen aşırı yükseliş nedeniyle kimi inşaat firmaları çalışmalarını duraklatırken, kimi de proje detaylarında değişikliğe gitmeye başladı. Yükselen maliyetler alım satım sözleşmelerinde belirtilen ithal markaların yerine alternatif ürünlerin projeye dahil edilmesine de yol açabilirken, bu durum konut sahiplerinde yanılgıya neden oluyor. Beytepe'de büyük ölçüde tamamlanan Elit Royal Residence'i hayata geçiren Elit Yapı A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, bu aşamada konut alacaklara çeşitli uyarılarda bulundu. Döviz fiyatlarındaki artışın çok sayıda firmayı olumsuz etkilediğini bildiren Çelik, döviz artışının konut sektöründe bir maliyet artışına neden olduğunu vurguladı. Ocak ayının ekonomi açısından oldukça hareketli geçtiğini hatırlatan Çelik, "Ekonominin lokomotifi olarak da bilinen inşaat sektörü ne yazık...