30 / 04 / 2024

Döviz kira artış oranı 2015

Döviz kira artış oranı 2015

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmeleri yıllık olarak düzenleniyor. Yenilenen sözleşmede kiraya ÜFE'ye göre zam yapılıyor. Peki, döviz kira artış oranı 2015 nedir?

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Türkiye kira artış oranında dünya zirvesinde mi?

Sosyal medyada bir araştırmaya göre 2015'ten beri dünya çapındaki kira artışlarında Türkiye’nin açık ara birinci olduğu ileri sürüldü. Peki bu doğru mu? İşte ayrıntılar...

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Bankalardaki döviz mevduatlarında şok artış! Bir haftada 20,4 milyar TL arttı!

Bankalardaki döviz mevduatlarında artış yaşandı. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 25 Ağustos ile biten haftada 20,4 milyar TL artarak 13 trilyon 414,1 milyar TL’ye çıktı.

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Perakendecilerden 'kira artışı TÜFE ortalamasının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlensin' talebi!

BMD Başkanı Sinan Öncel'den perakende sektörü ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sinan Öncel, kira artışının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlenmesi talebini gündeme getirdi. 

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam brüt rezervleri geçen hafta içerisinde artan döviz talebinin etkisiyle birlikte yaklaşık 5 milyar dolar azalışla 116 milyar dolara kadar geriledi. Deprem öncesi döviz rezervi ise 129.63 milyar dolar düzeyindeydi.

Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerlidir? Yüzde 25 kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Yüzde 25 kira artış düzenlemesine dair sorular gelmeye başladı. Kiracı pek çok vatandaş, bu düzenlemenin uzatılıp uzatılmayacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Kira artışlarında yasal fren! Kiracıları fahiş artıştan koruyacak yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fahiş kira artışına karşı yasal düzenleme mesajları verdi. Kira artışlarında yasal fren çalışması Adalet Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların katkılarıyla yürütülecek. İşte ayrıntılar...

Mart ayı kira artış oranı ne kadar? Hemen açıklanan bu rakamlara bakın! İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023!

Mart ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Mart ayı dükkan kira artışı ne kadar oldu? İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023...

Döviz kira artış oranı 2015 Haberi

Döviz kira artış oranı 2015

Döviz kira artış oranı 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmeleri yıllık olarak düzenleniyor. Kira döneminin sona erme sürecinde tarafların kira sözleşmesini feshetmemesi halinde sözleşme yenilenmiş kabul ediliyor.


Kiracılık Kanunu gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın sonunda, yeni kira...