06 / 05 / 2024

Düğmeli evler restorasyon

Düğmeli evler restorasyon

Şimdi terk edilmiş bir mahalle olan Sarıhacılar Mahallesi'nin önemli bir turizm potansiyeli bulunduğuna işaret eden Beşikçi, ÇEKÜL Vakfının projesi kapsamında evlerin aslına uygun olarak restore edilmesi için köylülerin teşvik edildiklerini anlattı.

Düğmeli evler restore edilerek turizme kazandırılıyor!

İş adamı Aydın Özgüvenin başlattığı restorasyon çalışmalarıyla, ahşap tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor. Kent merkezindeki bir 'düğmeli evi' aslına uygun restorasyonunu yapan Aydın Özgüven, ilk etap çalışmalarını tamamladı.

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

Sözleşmeli personellere kadro yolu açıldı! Kadro düzenlemesi meclisten geçti

Kamu kurumlarında çalışan ve sayıları 458 bin 615 olan sözleşmeli personeli ilgilendiren  kadro düzenlemesi Meclis’ten geçerek yasalaştı. Artık kadrolu olabilecekler.

Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Sözleşmeli personele kadro verilmesini içeren kanun teklifi dün TBMM’den geçti. Gerekli şartları taşıyan 458 bin 615 çalışan, düzenlemeyle birlikte kadroya kavuşurken,  memur olmak isteyenler, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 30 gün içinde başvuru yapma hakkına sahip.  Peki sözleşmeli çalışanla

İş arayanlar dikkat! Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü çok sayıda sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru 27 Ocak 2023!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatında Çalıştırılacak 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Tabi Sözleşmeli Teknik Personel Giriş Sınavı Duyurusunu yayımladı.

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Sözleşmeli memura kadro düzenlemesinde flaş gelişme! İşte tek tek sözleşmeliye kadro şartları...

Sözleşmeliye kadro yasasının gelecek hafta TBMM gündemine alınması öngörülüyor. Peki sözleşmeliye kadro şartları belli oldu mu? Sözleşmeli personele kadro şartları kimleri kapsıyor? İşte sözleşmeliye kadro düzenlemesi ile ilgili tüm merak edilenler...

Prefabrik evler taşınmaz mıdır?

Prefabrik evler son zamanlarda sıklıkla tercih edilen yapılar arasında yer almaktadır. Bundan dolayı, “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı, Prefabrik evler taşınmaz mıdır?” soruları yanıtlarını arıyor.

Elektrik faturasında hayat kurtaracak küçük ama etkili ipuçları

Evinizde hiç fark etmeden elektrik tüketimini dolayısıyla da faturayı balon gibi şişirdiğinizi farkında mısınız? Her gün elinize aldığınız ütü ve saç kurutma makinesinin buzdolabınızdan daha fazla elektrik tükettiğini biliyor musunuz? Peki ya sadece çoklu ve düğmeli priz alarak tüketimi yüzde 5 düşü

Elektrik ve gaz fiyatları düşmeli! Son dakika açıklaması geldi!

Elektrik ve gaz fiyatları zirveye oynuyor. Fiyatlar aldı başını gitti. Bunun üzerine flaş açıklama geldi! Hemen bakın!

KİPTAŞ Meydan Evler ve Aydınlık Evler taksitle dükkan satışı detayları!

İBB iştiraki KİPTAŞ, yeni dönemde Tuzla’da hayata geçirdiği Meydan Evler ve Aydınlık Evler projelerinde yer alan 19 adet dükkanı taksitle satışa çıkarıyor. İşte detaylar...

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü'nden restorasyon karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Büyükada Karanfil Mahallesi Kadıyoran Caddesi'nde restorasyon karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor. İşte detaylar...

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.

Taştanlar Restorasyon Mimarlık Turizm İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taştanlar Restorasyon Mimarlık Turizm İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Mine Taştan tarafından kuruldu.

Düğmeli evler restorasyon Haberi

Düğmeli evler restorasyon



Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi, AA muhabirine, özgün mimarisiyle dikkati çeken Sarıhacılar evlerinin aslma uygun onarılması durumunda geleneksel Türk mimarisinin yaşatılabileceğini söyledi. 

Şimdi terk edilmiş bir mahalle olan Sarıhacılar Mahallesi'nin önemli bir turizm potansiyeli bulunduğuna işaret eden Beşikçi, ÇEKÜL Vakfının projesi kapsamında evlerin aslına uygun olarak restore edilmesi için köylülerin teşvik edildiklerini anlattı. 


Sadece yapıları değil, köyün tüm çevresi ile korunması gerektiğini dile getiren Beşikçi, "Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Köy meydanı düzenlenmesi çalışmalarımız sürüyor. 

Kısa süre içerisinde çalışmalar tamamlanacak. Aynı zamanda mahalle içerisindeki ipek yolunun temizleme çalışmaları da yürütülüyor" dedi. 


Girişimci Mustafa Kavasoğlu tarafından üç evin restorasyonunun yapıldığım bildiren Beşikçi, şöyle konuştu: "Bu evler yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya iken, şimdi restore edilerek ayağa kaldırıldı. Bugünlerde evlerin ince işçilikleri yapılıyor. Ayrıca içinde tarihi...