27 / 04 / 2024

dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir

dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira zammı enflasyon oranlarında yapılıyor. Peki, dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir 2016?

Dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık olarak zam yapılabiliyor. Peki, kiraya zam nasıl yapılır? Dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir? İşte yanıtı..

Ev mi dükkan mı? İstanbul, Ankara ve İzmir verileri masaya yatırıldı, bakın ne sonuç çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan fiyat endeksini yayımlamasından sonra konut ve dükkan fiyatlarındaki değişim de masaya yatırıldı. Peki ev mi dükkan mı? 

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Beşiktaş'ta 63 metrekarelik bir dükkan için 1,5 milyon dolar istendi! Sosyal medya yıkıldı!

Konut fiyatları gündemden bir kez olsun düşmezken güne bir yenisi daha eklendi. Beşiktaş'ta 63 metrekarelik bir dükkan için istenilen ücret resmen dudak uçuklatacak cinsten. İşte sosyal medyayı yıkan o haber...

İzmir Menemen'de 104 metrekarelik dükkan satılıyor! 

İzmir Menemen'de 104 metrekarelik dükkan için 4 Ocak 2024'te satış ihalesi düzenlenecek. Peki Menemen'de yer alan dükkanın fiyatı ne kadar? 

Türk Kızılayı, Bahçelievler'deki iş yerini kiraya veriyor! Megakentte dükkan arayanlar dikkat! 

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, İstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Kocasinan Mahallesinde yer alan dükkanı ihale ile kiraya veriyor. Peki Bahçelievler'de yer alan dükkanın kirası ne kadar? İşte ayrıntılar...

Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi nerede, dükkan fiyatları ne kadar?

Ankara'da TRinvest tarafından inşa edilen Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi'nde satışlar devam ediyor. Peki, Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi nerede, dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Üsküdar Belediyesi 2 adet dükkanı satıyor! İhalesi 28 Eylül'de! 

İstanbul Üsküdar Belediyesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Burhaniye Mahallesi'nde yer alan 2 adet dükkanı satıyor. Peki Üsküdar'da yer alan dükkanların fiyatları ne kadar? İşte merak edilenler...

AVM'de dükkan sahibi olmak isteyenler dikkat! Tam 11 adet dükkan taksitle satılıyor! 

Van Büyükşehir Belediyesi, Van ili, İpekyolu ilçesi, Şerefiye Mahallesinde yer alan Vanpark AVM'deki 11 adet dükkanı 6 taksitle satıyor. Peki Vanpark AVM'de satışa sunulan dükkanların fiyatları ne kadar? 

Ankara'da 13 adet arsa ile 3 adet dükkan satılıyor! İhalesi 21 Eylül'de! 

Ankara Pursaklar Belediye Başkanlığı, Ankara ili, Pursaklar ilçesi, Pursaklar, Sirkeli, Saray ve Yeşilova mahallelerinde yer alan 13 adet arsa ile 3 adet dükkanı satıyor. Peki Ankara Pursaklar'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

O ilde 13 konut, 5 dükkan ve 1 arsa satılıyor! Gayrimenkul almak isteyenlere büyük fırsat! 

Şanlıurfa Birecik Belediyesi, Şanlıurfa ili, Birecik ilçesi, Kurtuluş ve Meydan mahallelerinde yer  alan 13 adet konut ile 5 dükkan ve 1 arsayı satıyor. Peki Şanlıurfa'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Ankara Büyükşehir, 24 adet arsa, 2 dükkan ve 1 konutu satıyor! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ilinde yer alan 24 arsa ile 2 dükkan ve 1 evi satıyor. Peki Ankara'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Mavera İnşaat projelerinde hazır dükkan fırsatı! İstanbul’da sadece yüzde 30 peşinatla dükkan sahibi olabilirsiniz!

Makro İnşaat imzası ile hayata geçirilen projelerdeki dükkanlar yüzde 30 peşinatla satılıyor. Projelerden hemen teslim tapuyla hazır dükkan sahibi olma imkanı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir Haberi

dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir

Dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir 2016?

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira zammı enflasyon oranlarında yapılıyor.


Ancak Borçlar Kanunu'nda yapılan düzenlemeler gereğince işyerinde sözleşme serbestisi uygulanıyor. Dükkan sahipleri 2020 yılına kadar sözleşmelerine bağlı kalmak şartı ile istediği oranda zam yapabiliyor.


2020 yılından sonra ise dükkan sahiplerinin ÜFE oranlarında zam yapması zorunlu oluyor. Kira hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.


Sözleşmesi Nisan 2016'da yenilenen işyeri kiralamalarında kullanılacak oranlar:


Sözleşmede ÜFE yazıyorsa;

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,40 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,40 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde0,75 artış, bir önceki yılın aynı ayına...