06 / 05 / 2024

dükkan sahipleri kiracıyı nasıl tahliye eder

dükkan sahipleri kiracıyı nasıl tahliye eder

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahiplerinin hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen mal sahibi her istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Peki, dükkan sahibi kiracıyı nasıl çıkarır?

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kiracılar dikkat: Bu dört madde sizi evsiz bırakabilir! Kirasını düzenli ödeyen kiracı bile çıkarılıyor!

Ev sahibi ve kiracılar arsında yapılan kira kontratına göre kiracı belirlenen tutardaki ödemeyi her ay düzenli yapmak zorunda. Peki, kiracısından memnun olmayan mülk sahibi kiracısını Kirasını düzenli ödeyen kiracıyı evden nasıl çıkarabilir?

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022!

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mal sahipleri kiracıyı çıkartma şartlarını ve süresini araştırıyor. İşte ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022...

Bergama Millet Bahçesi için 86 dükkan yıkılacak!

İzmir'de hayata geçirilecek Bergama Millet Bahçesi projesi kapsamında 86 dükkan için yıkım kararı alındı. Karara tepki gösteren esnaf Belediye Meclisi’nin önünde protesto gerçekleştirdi. 

Kayseri Belediyesi'nden 23.8 milyon TL'ye 10 yıllığına kiralık 18 dükkan!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri ili, Merkez ilçesi, Tekir Yaylası Erciyes mevkiinde bulunan 18 adet dükkanı 23.8 milyon TL'ye toplu halde 10 yıllığına kiralıyor...

Ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda çıkartabilir?

Son dönemlerde ev sahipleri ve kiracılar yüksek kira nedeniyle karşı karşıya geldi. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda çıkartabilir?

İsrail askerleri Batı Şeria’da Filistinlilere ait 6 dükkanı yıktı!

İsrail askerleri Batı Şeria’da yer alan toplam 6 dükkanı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı...

Hangi şehirlerde dükkan kiraları yüzde 40 arttı? 

Pandemiyle beraber kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşların sahillere yönelmesiyle dev markaların da dükkan yatırım tercihleri değişti. Bu bölgelerde açılan dükkan sayısının fazla olması nedeniyle ticari gayrimenkul kiralarında yüzde 40 oranında artış yaşandı. 

Kadıköy Erenköy'de 13 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

T.C. İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi, İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Erenköy Mahallesi, 368 ada 152 parselde yer alan dükkanı 13 milyon TL'ye satıyor...

Ankara Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam!

Ankara’nın tarihi alışveriş merkezlerinden biri olan Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam yapıldığı iddia edildi.

dükkan sahipleri kiracıyı nasıl tahliye eder Haberi

dükkan sahipleri kiracıyı nasıl tahliye eder

Dükkan sahibi kiracıyı nasıl çıkarır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahiplerinin hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen mal sahibi her istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor.


Kiracı tahliyesi için ancak kanunda yer alan haklı nedenlerin doğması gerekiyor. Peki, dükkan sahibi kiracıyı nasıl çıkarır?


Kanunen konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on...