16 / 05 / 2024

dükkanlarda otopark zorunluluğu

dükkanlarda otopark zorunluluğu

Yeni Otopark Yönetmeliği, 1 Haziran 2018 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek. Peki, marketlerde otopark zorunluluğu 2018 ne olacak?

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Yeni işçi alımına gitmeye hazırlanan Almanya’da Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan Nitelikli Göçmen Yasası ile 6 milyon yeni göçmeni istihdam edecek. Dil bilme zorunluluğu bulunmayan yeni işçi alımı için işte aranan tüm şartlar…

Bakanlıktan beklenmeyen flaş hamle!Bu uygulamanın zorunlu olacağını duyan dükkan sahipleri şoke oldu!1 Nisan’da başlıyor

İş yerinde kredi kartı okuyucusu (POS cihazı) bulundurma zorunluluğunu ilişkin yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, iş yerinde POS cihazı bulundurma zorunluluğu getiriyor. İşte detaylar...

Bina ruhsatlarında yeni dönem başlıyor! 1 Ocak'tan itibaren resmen değişecek! 

Binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu 1 Ocak tarihinde resmen başlıyor. 1 Ocak 2023'ten itibaren bu koşullara göre hazırlanmayan binalar için ruhsat düzenlenemeyecek. İşte ayrıntılar...

Dikkat! Hemen tapu müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yabancılara gayrimenkul satışı ile ilgili olarak 9 Aralık 2022 tarihinden sonra satışı yapılacak dövize ilişkin döviz alım belgelerinin ilgili tapu idaresine mutlaka KEP üzerinden gönderilmesi zorunluluğu getirildiğini kaydetti.

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir mağazalara yönelik tartışmaların devam ettiği bu dönemde Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara "Veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.

TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?

TOKİ evleri kaç para 2022? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı? soruları gündemde yer alıyor. İşte araştırılan detaylar!

Dünyayı küçültecek uçak! İstanbul-New York 5 saat

Hala 10 saatten fazla bir uçuşla İstanbul'dan New York'a gidiliyor. ‘Overture’ uçağı dünyadaki bu uzun uçuşlara son verecek gibi görünüyor. Artık İstanbul-New York arası yarıya indi.

İhtiyaç Kredisinde yeni dönem! Faiz arttı, musluk kapandı!

Tüketicilerden ihtiyaç kredisi taleplerinden sonra krediyi, döviz, altın, kripto varlık alımında kullanmayacaklarına dair belgelerinin yanı sıra artık ‘nereye harcayacağı’nın detaylı açıklamasını da bakaya bildirme zorunluluğu geldi.

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor! 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Yapılacak düzenlemeyle bir yıl ekilmediği belirlenen araziler ekilecek ve arazi sahibine kira ödenecek. Aynı zamanda üreticilere tarlasına ne ektiğini bildirme zorunluluğu da getiriliyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılara döviz düzenlemesi!

TL'nin korunması düzenlemeleri çerçevesinde, yabancıların gayrimenkul alımına döviz bozdurma zorunluluğu getirildi.

BDDK'dan yeni kredi kararı: Derecelendirme zorunluluğu kaldırıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 500 milyon lira ve üzeri sektörde kredisi olan şirketlerin yeni kredi için derecelendirme kuruluşu ile geçen yıla kadar sözleşme imzalaması zorunluluğunu ortadan kaldırdı.

Otomobil fiyatları düşecek mi? Doğuş Otomotiv CEO'su Bilaloğlu açıkladı!

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Bilaloğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen araba fiyatları ile ilgili olarak "Döviz kurları yüzde 20-30 oranında artarken otomobil fiyatları aynı oranda artmıyorsa, döviz kurları gerilerken de fiyatların aynı oranda düşmeyeceği aşikar" dedi.

dükkanlarda otopark zorunluluğu Haberi

dükkanlarda otopark zorunluluğu

Her daireye 1 otopark zorunluluğu getiren Yeni Otopark Yönetmeliği, 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.

1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni Otopark Yönetmeliği kapsamında marketlerdeki otopark zorunluluğu da düzenleniyor.

Yönetmelik gereğince otopark yerleri ayrılmadıkça yapı ruhsatı verilemeyeceği gibi, bu otoparklar inşa edilip hazır hale getirilmedikçe de yapı kullanma izni de verilmeyecek.

Binaların, imar planı ve mevzuat hükümlerine göre belirlenen bahçe mesafeleri Yönetmelikte belirtilen istisnalar hariç otopark olarak kullanılamayacak.

Peki, marketlerde otopark zorunluluğu nedir?
1 Haziran itibari ile market ve süpermarketlerde otopark zorunluluğu "en az 20 metrekare için 1 otopark" olacak. Diğer ticari amaçlı binaların otopark zorunluluğu ise şu şekilde;

1- Dükkan, mağaza, banka : Her bağımsız bölüm için en az 1 adet olmak kaydıyla 30 metrekare için,
2- Alışveriş Merkezi : 35...