30 / 04 / 2024

dükkanların çöp vergisi

dükkanların çöp vergisi

Kasım ayı itibari ile 2. taksit dönemi başlayan dükkanların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir? Dükkanların emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Dükkan emlak ve çevre temizlik vergisi 2016!

Mart 2016 itibariyle dükkanlar için emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı. İlk taksit ödemeleri, 31 Mayıs'a kadar devam edecek. İşte dükkan emlak ve çevre temizlik vergisi 2016 oranları..

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Dükkan için ne kadar çevre temizlik vergisi ödenir?

Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Vergi ödemesi mesken ve işyerlerinde farklı şekilde yapılıyor. Peki, dükkan için ne kadar çevre temizlik vergisi ödenir?

Dükkan çöp vergisi ne kadar?

Çöp vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik işlerinden faydalanan dükkan, işyeri ve konutlardan alınıyor. Peki, dükkan çöp vergisi ne kadar? İşte çöp vergisi oranları 2014 bu haberde...

1942 yılında Sirkeci Meydanı'ndaki dükkanlar tramvay yolundan dolayı yıkılacakmış!

1942 yılından Sirkeci'de tramvay yolu üzerinde çıkıntı teşkil eden dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 seneliğine işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını istedi.

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteriyorlardı. Gıda markası iflasını verdi. Dükkanlarını boş görürseniz dikkat

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteren bir marka, iflasını verdi. Dükkanlarını gidip boş görürseniz şaşırmamanız gerekiyor.

Mia Port Comfort Arnavutköy'de yüzde 50 peşinat 24 ay taksitle son cadde dükkanları!

Hadımköy-Arnavutköy çevreyolu ayrımında hayata geçirilen Mia Port Comfort'ta yüzde 50 peşinat 24 ay taksitle son cadde dükkanlarının satışı devam ediyor. İşte Mia Port Comfort projesi ile ilgili detaylar...

Mia Port Comfort'ta son cadde dükkanları! Yüzde 50 peşin, 24 ay faizsiz taksit!

Hadımköy-Arnavutköy çevreyolu ayrımında bulunan Mia Port Comfort'ta son cadde dükkanlarının satışı devam ediyor. Söz konusu dükkanlar için yüzde 50 peşin, 24 ay faizsiz taksit fırsatı sunuluyor.

Apartman girişindeki dükkanlar aidattan sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanların girişlerindeki dükkanların aidat sorumluluğunu kaleme aldı.

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri belli oldu!

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri belli oldu... Peki Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri ne kadar? İşte Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değerleme raporu...

Sinop Ayancık'ta geçici dükkanların inşaatı tamamlandı!

Sinop'un Ayancık ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle yıkılan Ayancık Sitesi'nde inşa edilen geçici dükkanlar hak sahiplerine teslim edilmeye başladı. 

TORKAM E5 dükkanlarının yüzde 95'i satıldı!

E5 Otoyolu’nun Sefaköy - Florya aksında inşa edilen TORKAM E5 dükkanlarının yüzde 95'i satıldı...

TORKAM E5'in son dükkanları bugün satışta!

TORKAM ve TOKİ güvencesiyle inşa edilen TORKAM E5 projesinin Açık Çarşı içerisinde yer alan son dükkanlarını bugün açık artırma usulü ile satışa çıkarılıyor.

TORKAM E5'in son dükkanları yarın satışta!

TORKAM ve TOKİ güvencesiyle inşa edilen TORKAM E5 projesinin Açık Çarşı içerisinde yer alan son dükkanlarını yarın açık artırma usulü ile satışa çıkarılıyor. 

TORKAM E5'in son dükkanları 10 Temmuz'da satışta!

TORKAM ve TOKİ güvencesiyle inşa edilen TORKAM E5 projesinin Açık Çarşı içerisinde yer alan son dükkanlarını 10 Temmuz tarihinde açık artırma usulü ile satışa çıkardı.

dükkanların çöp vergisi Haberi

dükkanların çöp vergisi

Dükkan sahibi ve kiracıların her sene ödemekle mükellef olduğu vergilerin başında emlak ve çöp vergisi geliyor. Bu vergiler senede 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. 

2017 yılı için dükkanların emlak ve çöp vergisi ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. Vergide 2. taksit dönemi ise Kasım ayı itibari ile başladı. Ödemeler Kasım ayının bitmesi ile sona erecek.

Peki, dükkanların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir? Dükkanların emlak vergisi ne kadar? Dükkanların çöp vergisi ne kadar?

1- Dükkanların emlak vergisi ne kadar?


Dükkanların emlak vergisi borcu, dükkanın değeri üzerinden bağlı olduğu belediyeye göre belirlenen emlak vergisi oranları ile hesaplanarak tespit ediliyor.

Dükkanların emlak vergisi normal yörede    :Binde 2
Dükkanların emlak vergisi büyükşehirde    :Binde 4

2- Dükkanların emlak vergisi nasıl ödenir?


Dükkanların emlak vergisini dükkan sahipleri ödüyor....