04 / 05 / 2024

Dumlupınar Üniversitesi kentsel dönüşüm paneli

Dumlupınar Üniversitesi kentsel dönüşüm paneli

Kütahya'nın en önemli gündem maddelerinden olan kentsel dönüşüm olgusu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde masaya yatırıldı. Dumlupınar Üniversitesi'nde "Kentsel Dönüşüm ve Neo-liberalizm" başlığı altında panel düzenlendi.

Bursa'da Karapınar’da kentsel dönüşüm alanının temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanındaki birinci etap temel atma töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, daha güzel bir Bursa yaratmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

Pendik Dumlupınar ve Orta mahallelerindeki riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Dumlupınar ve Orta Mahalleleri Riskli Alanı Uygulama İmar Planı Değişikliği Askıda İtirazlar Kapsamında Yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kütahya Dumlupınar TOKİ'de 240 taksit!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kütahya Dumlupınar projelerinin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Kütahya Dumlupınar projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Dumlupınar TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Kütahya Dumlupınar 2022 ucuz konut projesi...

Pendik Dumlupınar ve Orta mahalleleri 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere İstanbul İli, Pendik İlçesi, Dumlupınar ve Orta Mahalleleri Riskli Alanı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda...

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar' da kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşümün Kayapınar İlçesin'de Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda 96 konutun bulunduğu alanda yapılması planlanıyor.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm için yüzde 74 uzlaşma sağlandı!

KİPTAŞ ve Beylikdüzü Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan uzlaşma görüşmelerinde yüzde 74 anlaşma sağlandı. 

Gürpınar'daki kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edildi iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Gürpınar Siteler bölgesinde yaşayan sakinler, dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını öne sürdü.

Beylikdüzü Gürpınar Dönüşüm Projesi'nin temeli 2022'de atılıyor!

Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Çalışmalara yönelik açıklama yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt 2022'de temel atılacağını dile getirdi. 

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. Çalışmalar dahilinde Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde bulunan Doğa Apartmanı'nın yıkımı gerçekleşti.

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar projesinde inşaat hızlandı!

2016'da Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilen İstanbul Eyüpsultan Yeşilpınar'daki kentsel dönüşüm projesinin temeli 25 Mayıs'ta atıldı. Peki projede son durum ne?

Tevfik Göksu'dan Yeşilpınar'daki kentsel dönüşüme tepki!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu Eyüpsultan'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında Gençlik Parkı'nın yıkıma dahil edilmesine tepki gösterdi.

Dumlupınar Üniversitesi kentsel dönüşüm paneli Haberi

Dumlupınar Üniversitesi kentsel dönüşüm paneli

İ.İ.B.F.'de düzenlenen ve "Kentsel Dönüşüm ve Neo-liberalizm" başlığını taşıyan panel, İlm-i Siyaset Topluluğu'nun koordinasyonuyla İ.İ.B.F. Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin İnaç'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. 


Açılış konuşmasında İİBF Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin İnaç, mekânkimlik ilişkisi üzerinde durarak kentin ve yerleşim tercihlerinin hayat ve ölüme bakışla doğrudan alakalı olduğunu ve yerleşik hayatla var olan kültür ve uygarlığın ancak kentsel dinamiklerle anlamlandırılabileceğini ifade etti. Öte yandan Panelin ilk konuşmacısı olan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Birsen Hekimoğlu, kentsel dönüşümün ideolojik temelleri hakkında bir tebliğ sundu. Malların, sermayenin, işçilerin ve paranın küresel çapta bir dolaşım serbestisine ulaştığı günümüz küresel ve postmodern dünyada kentsel dönüşüm faaliyetlerinin ehemmiyetine vurgu yapan Prof. Dr. Hekimoğlu, bu dönüşümün ideolojik kaygılardan ziyade sosyolojik gerçeklik temelinde kurgulanmasının...