07 / 07 / 2024

Dünya Bankası Kalkınma Beklentileri Grubu Direktörü Ayhan Köse

Dünya Bankası Kalkınma Beklentileri Grubu Direktörü Ayhan Köse

Dünya Bankası Kalkınma Beklentileri Grubu Direktörü Köse, "Kurulacak yeni hükümetin Türkiye’nin makroekonomik şartlarına uygun tedbirleri alarak, geçmiş başarıları devam ettireceği konusunda iyimseriz" dedi.

Altın fiyatlarının bir yıl sonra nasıl olacağı ortaya çıktı! Dünya Bankası 2025 yılı yeni altın tahmini açıkladı!

Dünya Bankası, 2025 yılında altın fiyatlarının nasıl olacağını açıkladı. Rapora göre altın fiyatları bir yıl sonunda işte böyle olacak...

Dünya Bankası ile 18 milyar dolarlık kredi anlaşması yapıldı: 165 bin ev ve emekliye zam yapılabilir!

Dünya Bankası ile yürürlüğe alınan 18 milyar dolarlık kredi anlaşması kapsamında neler yapılabilir? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesine finansman desteği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında deprem bölgesine 500 milyon Euro finansman desteği sağlanması ile ilgili mutabakat zaptı imzalandığı kaydedildi.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin  yüzde 100 iştiraki olan MEL3 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. lehine 30 milyon euroya kadar uzun vadeli kıdemli teminatlı kredi sağlayacak.

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası uyardı: Petrol fiyatları 150 doları aşabilir!

Dünya Bankası, Orta Doğu’daki çatışmaların yayılması halinde petrolün varil fiyatının 150 doları aşabileceği konusunda uyardı.

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kalkınma Yolu mesajı: ‘Yeni bir dünya inşa ederiz’

New York’ta Concordia Zirvesi’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi konusunda kararlı olduklarını söyledi. Erdoğan, "Atacağımız böyle bir adımla yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını bulacağız" şeklinde konuştu.

Dünya Bankası Kalkınma Beklentileri Grubu Direktörü Ayhan Köse Haberi

Dünya Bankası Kalkınma Beklentileri Grubu Direktörü Ayhan Köse

Dünya Bankası Kalkınma Beklentileri Grubu Direktörü Ayhan Köse, "Kurulacak yeni hükümetin Türkiye’nin makroekonomik şartlarına uygun tedbirleri alarak, geçmiş başarıları devam ettireceği konusunda iyimseriz" dedi.


Köse, Dünya Bankası’nın Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu’na ilişkin basın toplantısının ardından AA muhabirinin Türkiye ekonomisine ilişkin sorularını yanıtladı.


Dünya Bankası'nın, Türkiye'ye yönelik büyüme beklentisini bu yıl için yüzde 3,5'den yüzde 3'e indirdiğini, gelecek yıl içinse yüzde 3,7'den yüzde 3,9'a yükselttiğini anımsatan Köse, seçimlerden kaynaklanan belirsizliğin yavaşlayan büyümede rol oynadığını ifade etti.


Köse, yatırımcı güveni ve yatırımların seçim belirsizliği nedeniyle azaldığına işaret ederek, son zamanlarda finansal piyasalarda görülen oynaklığa vurgu yaptı.


İlk çeyrek büyüme verisinin beklentilerin üzerinde gelmesini "iyi haber" niteleyen Köse, ayrıca düşen petrol fiyatlarının ekonomi üzerindeki olumlu etkisinin önümüzdeki dönemde belirginleşebileceği öngörüsünde bulundu.


Köse, bununla birlikte seçimlerin sonuçlanmış olmasının...