14 / 05 / 2024

Dünya Ekonomisine Yön Veren 100 Şehir

Dünya Ekonomisine Yön Veren 100 Şehir

Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Temmuz 2017 sayısında Dünya Ekonomisine yön veren 100 şehire yer verildi.

Altın fiyatlarının bir yıl sonra nasıl olacağı ortaya çıktı! Dünya Bankası 2025 yılı yeni altın tahmini açıkladı!

Dünya Bankası, 2025 yılında altın fiyatlarının nasıl olacağını açıkladı. Rapora göre altın fiyatları bir yıl sonunda işte böyle olacak...

Dünya devi altın için yeni tahminini resmen açıkladı! Altın yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

Dünya devi Goldman Sachs, bu yılın sonu için altın fiyat hedefini 2300 dolardan 2700 dolar/ons seviyesine yükseltti. İşte dünya devinin yayımladığı o raporda yer alan detaylar...

Dünya Şehir Maltepe'de yeni yıla özel yüzde 30 indirim fırsatı! Son 2 gün!

Anadolu yakasının en büyük projelerinden biri olan Dünya Şehir Maltepe projesinde yeni yıla özel yüzde 30 indirim fırsatı devam ediyor.

Dünya Altyapı Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dünya Altyapı Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan İssi ve Deniz Sarıtoprak ortaklığında kuruldu.

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Dünya Merkez Bankalarının Altın Rezervleri 71 Ton Azaldı, Türkiye Öncü Rol Oynadı

Dünya Altın Konseyi'nin analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayında 80,8 ton altın satarak küresel merkez bankalarının rezervlerinin 71 ton azalmasına sebep oldu.

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

A101'den iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı! Çabuk koşun treni kaçırmayın!

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden biri olarak bilinen milyonlarca A101'e müjde. A101, Apple'ın en yeni akıllı telefonlarından biri olan iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı. İşte 11 Nisan 2023 iPhone 13 fiyat listesi ve özellikleri...

8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel kampanya! Pırlantada yüzde 40'a varan indirim! Assos 5 Mart 2023 fiyat listesi

Assos Pırlanta'da 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel kampanya başladı. Seçili pırlanta takılar yüzde 40'a varan indirimle satılıyor. Assos Pırlanta 5 Mart 2023 fiyat listesi.

Arçelik'ten Dünya Çay Gününe Özel kampanya! Çay Makinesi ürünlerine büyük indirim! 15 Aralık 2022 fiyat listesi...

Arçelik'ten Dünya Çay Gününe Özel indirim başladı. Peki Arçelik Dünya Çay Günü için hangi ürünlerde indirime gitti? Çay makinelerinin özellikleri Neler? İşte 15 Aralık 2022 fiyat listesi...

Dünya Ekonomisine Yön Veren 100 Şehir Haberi

Dünya Ekonomisine Yön Veren 100 Şehir

Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Temmuz 2017 sayısı yine dopdolu. Derginin ‘Dünya Ekonomisine Yön Veren 100 Şehir’ başlıklı kapak dosyası; yurtdışına yatırım yapmak isteyen müteşebbisler, yeni pazarlar arayan ihracatçılar, eğitim almak isteyen öğrenciler ve dünyanın güncel ekonomik gidişatını anlamak isteyen okurlar için vazgeçilmez bir kaynak niteliğinde.


Dünya ekonomisi baş döndürücü bir hızla küreselleşiyor. Bu hızlı küreselleşme dalgasına devletler kadar şehirler de öncülük ediyor. Beş kıtaya yayılmış 600 önemli şehir, global ekonomideki yakınlaşmanın yapıtaşlarını döşüyor. Bu şehirlerin içinden en önemli 100’ü geniş nüfusları, büyük ekonomik kapasiteleri, yenilikçi bakış açıları ve ortaya koydukları akıllı şehir uygulamalarıyla dünyadaki dönüşüme liderlik ediyor.


DEĞİŞİMİN YAPITAŞI KENTLER


Küresel olan her şeyin yerelin ayağına gelmesi, şehirler cephesinde işin rengini değiştirdi. Küçük bir şehirden global ölçeğe uzanabilmek...