06 / 05 / 2024

Dünya gayrimenkul piyasaları

Dünya gayrimenkul piyasaları

JLL ve JLL’nin bağımsız fon yönetim organı olan LaSalle Investment Management tarafından iki yılda bir hazırlanan Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi açıklandı. Dünya gayrimenkul piyasaları giderek şeffaflaşıyor.

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Dünya Şehir Cadde Ticari Gayrimenkul Yönetim Anonim Şirketi kuruldu!

Dünya Şehir Cadde Ticari Gayrimenkul Yönetim Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yum ve Şevkat Bilal Irmak ortaklığında kuruldu.

Dünya borsaları son bir yılı kazançla tamamladı!

Küresel enflasyonun yükselmesine rağmen merkez bankalarının parasal sıkılaştırma adımları, jeopolitik risklerin sürmesi ve artan resesyon endişeleri pay piyasalarında dalgalı bir seyre sebep olurken, dünya borsaları son bir seneyi kazançla tamamladı.

Altında fark kapandı! Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları görenleri şaşırttı! Dünya Altın Konseyi peş peşe açıkladı!

Piyasalar, yeni kabinenin açıklanmasından sonra haftanın ilk gününde  olumlu gelişmeler oldu.  Dolar 21 TL'yi test ederken, euro 23 TL gram altın ise 1380 TL seviyesine geldi.  Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları ise görenleri şaşırtı! Dünya Altın Konseyi'nden peş peşe açıklama geldi. 

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

Dünya ekonomisinin içinde olduğu küçülme trendine karşın İngiltere ekonomisi beklenenin aksine büyüme gösterdi. “Dünya Kupası etkisi” olduğu düşünülen İngiliz ekonomisindeki bu durum kalıcı olur mu, dünyadaki dengeleri nasıl etkiler? İşte yanıtı…

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

​​​​​​​Piyasalar 2022 yılını geride bırakmaya hazırlanıyor. 2023 için dünya ekonomisini nasıl bir tablonun beklediği iste merak konusu. Araştırmalar, küresel ekonomi için karamsar tahminleri gözler önüne serdi.

Dünya Bankası'ndan altın yatırımcısını üzecek tahmin. Ons fiyatı bu yıl ve gelecek yıl düşecek

Dünya Bankası, Emtia Piyasaları Görünüm Raporu'nun Ekim 2022 sayısını "Pandemi, Savaş, Resesyon: Alüminyum ve bakır fiyatlarının itici güçleri" başlığıyla yayımladı.

20 yıl sonra dünya piyasalarında bir ilk Türkiye'ye kötü haber

Türk Lirasının hızla değer kaybetmesi bir yana son dönemde euro’daki eriyiş ve dolar kurundaki sıçramayla birlikte dünya piyasalarında 20 yıl sora bir ilk yaşanıyor. Dolar, en güçlü rakibi euroyu 20 yıl sonra neredeyse yakaladı. 17.38 TL’ye yükselen dolar kuru 17.49 TL’den işlem gören euro’ya adeta

Dünya Şehir Maltepe 12 soruda tüm detaylarıyla! 

Dünya Şehir Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş., Dünya Şehir Maltepe projesi için düğmeye bastı. Peki Dünya Şehir Maltepe'de fiyatlar ne kadar? İşte Dünya Şehir Maltepe 12 soruda tüm detaylarıyla...

Dolar, euro, altın, market fiyatları daha ne kadar uçacak? Tarih verildi, dünya bu raporu konuşuyor

Dünya Bankası 'Emtia Piyasalarında Görünüm' adlı rapor yayınladı. Raporda, gıda ve enerji fiyatlarında yaşanan yükselişin 2024 yılının sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Ayrıca ekonomideki dalgalanmanın da süreceği vurgulandı.

İnşaat ve emlak sektöründe yeni dünya düzeni!

İnşaat firmalarının ve emlak ofislerinin seri ilan sitelerine bağımlı olarak devam ettiği pazarlama şekilleri yeni dünya düzeninde yetersiz kalacağından bahseden Ekonomist Ahmet Yılmaz ‘alternatif satış kanalları yaratan Gayrimenkul PR gibi çözümlere yönelilmeli’ önerisinde bulundu.

Dünya gayrimenkul piyasaları Haberi

Dünya gayrimenkul piyasaları

102 ülkenin gayrimenkul sektörünü değerlendiren rapor, teknolojik gelişmelerle birlikte her geçen gün daha fazla ülkenin açık veri sistemi kullandığını ortaya koyuyor. Buna bağlı olarak araştırmada yer alan ülkelerin yüzde 80’inin şeffaflık değerinin yükseldiği vurgulanıyor. Birleşik Krallık tüm dünyada birinci olarak en şeffaf ülke olurken, Türkiye 34. sırada “yarı şeffaf ülke” olarak konumlanıyor. 


JLL ve JLL’in bağımsız fon yönetim organı olan LaSalle Investment Management tarafından iki yılda bir hazırlanan ve dünyadaki emlak sektörünün kılavuzu olarak kabul edilen Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi sonuçları açıklandı. 102 ülkenin emlak pazarındaki şeffaflığını değerlendiren rapor, yatırımcılar için yönlendirici rol oynuyor. Yatırımcılar ile kurumlara, küresel pazarlarda işlem yapma, satın alma ve diğer faaliyetlerinde rehberlik eden veri ve analizler içeren rapor, yatırımcılara ve kurumlara küresel pazarda işlem yapma...