06 / 05 / 2024

Dünya genelinde turist sayısı arttı mı

Dünya genelinde turist sayısı arttı mı

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, seyahat edenlerin sayısı dünya genelinde 2014'te yüzde 4.7 artışla 1 milyar 138 milyon kişiye ulaştı. 2015'te turist sayısında yüzde 3-4 artış öngörülüyor

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Dünya genelinde geçmişten günümüze üstlenilen toplam proje sayısı ise 12 bini aştı. 

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Dünya genelinde 2 trilyon dolarlık mega projenin yapım aşaması devam ediyor!

Dünya genelinde inşası devam eden mega projelerin toplam maliyeti 2 trilyon doların üzerinde.  Bu projelerin büyük bir kısmı Körfez ülkelerinde inşa ediliyor. 

Türkiye dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri oldu!

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Türkiye'nin dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri olduğunu söyledi.

Dünya genelinde ev fiyatları en çok hangi ülkede arttı?

Konut ve ticari emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank'ın hazırladığı küresel konut fiyatları endeksi, dünya genelinde ev fiyatlarındaki en çok artışın yaşandığı yerleri gözler önüne serdi. Peki dünya genelinde ev fiyatları en çok hangi ülkede arttı? İşte ayrıntılar...

Dünya genelinde sağlıklı binalara ilgi artıyor!

Koronavirüs salgını dünya genelinde hızla dönüşüm devam ederken yeşil binalar için de büyük fırsat doğdu. Sağlıklı yaşam alanları sunan binalar için sertifika alımları çoğaldı.

Dünya genelinde kripto para skandalları!

Son günlerde Türkiye gündeminin ilk sırasında yer alan kripto para skandalı dünya geneline de sıçramış durumda. Peki dünya genelinde kripto borsasında neler oluyor? İşte detaylar...

Dünya’da konut fiyatları yükseliyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, devam eden pandemi sürecine rağmen başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere dünya genelinde  otuza yakın şehirde konut fiyatlarının yüzde 10 nun üstünde yükseldiğini değerlendirdi...

Dünya genelinde ev fiyatları ne durumda? 

Konut fiyatları dünya genelinde artışa geçmiş durumda. Peki, uzmanlar bu artış hakkında neler diyor? İşte yorumlar...

Dünya genelinde konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Uluslararası emlak şirketi Knight Frank tarafından yapılan araştırmaya göre, dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı kentler arasında Ankara, İzmir ve İstanbul zirvede...

Türk demiri, inşaat demirinde dünya markası!

Atakaş Grup'un başkanı Recep Atakaş, inşaat sektörünün dünya genelinde durmasıyla birlikte özellikle yuvarlak inşaat demiri üreten firmaların büyük sıkıntı yaşadığını anlattı. Akataş, Türk demirinin inşaat demirinde dünyada bir marka haline geldiğini söyledi. 

Türkiye inşaat sektöründe dünya ikincisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı’nda konuştu. Kurum, Türkiye'de 450 bin müteahhit olduğunu, bu sayı ile Türkiye'nin dünya genelinde ikinci sırada yer aldığını kaydetti.

Dünya genelinde turist sayısı arttı mı Haberi

Dünya genelinde turist sayısı arttı mı


Dünya Turizm Örgütü (DTÖ), 2014'te dünya genelinde yüzde 4,7 olan turist artışının 2015'te yüzde 3-4 arasında olmasının öngörüldüğünü açıkladı. 


Merkezi İspanya'nın başkenti Madrid'deki örgütün verilerine göre, 2014 yılında dünyada 1 milyar 138 milyon kişi seyahat ederken, bir önceki yıla oranla turist sayısı yüzde 4,7 (52 milyon) arttı.   


Kıtalara göre turizmde en büyük gelişme yüzde 7 ile Amerika'da görülürken, onu yüzde 5 ile Asya ve Pasifik,  yüzde 4 ile Avrupa ve Orta Doğu ve yüzde 2 ile Afrika izledi. Dünyada en fazla turist alan bölgeler Avrupa (588 milyon), Asya ve Pasifik (263 milyon), Amerika (181 milyon), Afrika (56 milyon) ve Orta Doğu (50 milyon) olarak sıralandı. Ülke bazında Fransa, ABD, İspanya, Çin, İtalya, Türkiye, Almanya, İngiltere, Rusya ve Tayland'dan oluşan ilk...