15 / 05 / 2024

Dünya kupası maçlarının oynandığı stadyumlar yeşil sertifikalı

Dünya kupası maçlarının oynandığı stadyumlar yeşil sertifikalı

Dünyada çevre dostu yapılaşma için iyi bir tanıtım sayılabilecek uygulamayla Brezilya’da dünya kupası maçlarının oynandığı 6 stadyum, yeşil bina sertifikasına sahip.Dünya Kupasında takımların renkleri farklı olsa da tüm stadyumlar yeşil...

Yabancıların yüzde 43,8'i vatandaşlık almak için konuta yatırım yaptı!

2024 yılının ilk üç aylık dönem itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 43,8’i vatandaşlık edinimi oluşturdu. 

CHP Milletvekili Gürsel Erol, Bakan Mehmet Özhaseki’ye fahiş kira artışlarını sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yurttaşların son dönemlerde en çok şikayetçi olduğu konu olan ve gündemden düşmeyen kira artışlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu. 

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Deri ihracatçıları ayakkabı ürünlerini Dünya Ayakkabı Kongresinde Metaverse ile tanıtacak!

İstanbul’da düzenlenecek Dünya Ayakkabı Kongresinde firmaların ürünleri Metaverse ortamında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle ziyaretçilere gösterilecek. Ziyaretçiler ürünleri üç boyutlu 360 derece inceleme şansını bulacak.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

Kumtel’den Dünya Kadınlar Gününe özel indirim fırsatı! 5 Mart 2023 fiyat listesi...

Yıllardır kaliteyi uygun fiyatla buluşturan Kumtel, Dünya Kadınlar Gününe özel indirim kampanyası başlattı. Peki, Kumtel HPC-01 Elektrikli Düdüklü Tencerede indirim var mı? Kumtel blender fiyatları ne kadar? İşte Kumtel'in kampanyalı ürün fiyatları...

8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel kampanya! Pırlantada yüzde 40'a varan indirim! Assos 5 Mart 2023 fiyat listesi

Assos Pırlanta'da 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel kampanya başladı. Seçili pırlanta takılar yüzde 40'a varan indirimle satılıyor. Assos Pırlanta 5 Mart 2023 fiyat listesi.

Merkez Bankası faiz artıracak mı? İşte dünyaca ünlü kuruluşların yorumları!

Merkez Bankası'nın faiz kararı merakla beklenirken yerli ve yabancı finans kuruluşları da tahminlerde bulunuyor. Kuruluşların tahminleri ağırlıklı olarak Merkez Bankası'nın 100 baz puan indirime gideceği yönünde oldu.

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

Dünya ekonomisinin içinde olduğu küçülme trendine karşın İngiltere ekonomisi beklenenin aksine büyüme gösterdi. “Dünya Kupası etkisi” olduğu düşünülen İngiliz ekonomisindeki bu durum kalıcı olur mu, dünyadaki dengeleri nasıl etkiler? İşte yanıtı…

Kaçak maç yayını izleyenlere şoke eden haber! Öyle bir yaptırım geliyor ki!

Kaçak maç yayınlarının önüne geçmek için yapılan çalışmalara hız verildi. Çok sayıda kişinin özellikle derbi maçlarını kaçak olarak izlediğinden yola çıkan Digitürk ve spor kulüpleri harekete geçti.

FIFA Dünya Kupası  resmi akıllı telefonu olmuştu! Vivo V25 Kaç TL? 30 Aralık 2022 Fiyat Listesi

Vivo V25 cep telefonuna ilgi Dünya Kupası’nın resmi akıllı telefonu olmasının ardından patlama gerçekleşirdi. Peki Vivo V25’in özellikleri neler? Fiyatı kaç TL? İşte o detaylar…

Dünya Bankası açıkladı! 50 yılın en kötü senaryosu! Altını olanlar derin nefes alın! Kritik seviye resmen belli oldu

Altın fiyatları son 7 aydır düşüş eğiliminde hareket ediyor. Analistlere göre altının ''50 yılın en kötü senaryosu'' yorumları yapılmaya başlarken Dünya Bankası'ndan altın için derin nefes aldıracak kritik seviye açıklandı. 

Dünya kupası maçlarının oynandığı stadyumlar yeşil sertifikalı Haberi

Dünya kupası maçlarının oynandığı stadyumlar yeşil sertifikalı

Dünyada çevre dostu yapılaşma için iyi bir tanıtım sayılabilecek uygulamayla Brezilya’da dünya kupası maçlarının oynandığı 6 stadyum, yeşil bina sertifikasına sahip. Altensis ortağı Ilıcalı, işlevi gereği yoğun enerji ve su kullanan bu mekanların çevreye olan zararlarının yeşil bina kapsamında alınan önlemler sayesinde azaltıldığına dikkat çekiyor



Amerikan Yeşil Binalar Derneği’nden yapılan açıklamaya göre  Brezilya’da 2014 Dünya Kupası maçlarının oynandığı stadyumların 6 tanesi, çevre dostu LEED yeşil bina sertifikasına sahip.


Bunlardan en ünlüsü 1950 yılında yapılan ve dünyanın en büyük stadyumlarından birisi olan MARACANA. LEED Silver sertifikasına sahip dünyaca ünlü Stadyum, RİO 2016 Olimpiyatları sırasında da kullanılacak. 


Maracana ve diğer stadyumlarda; su verimliliği, katı atıkların azaltılması, geri dönüştürülebilir içeriğe sahip malzemeler, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı gibi çevre dostu stratejiler kullanılmış. Bu sayede yoğun enerji...