15 / 05 / 2024

Dünya Serbest Bölgeler Konferansı ne zaman

Dünya Serbest Bölgeler Konferansı ne zaman

Dünya Serbest Bölgeler Konferansı, İzmir 'de başladı. Serbest Bölgeler Genel Müdürü Öztürk: Serbest bölgelerdeki ticaret hacmini sanayi ağırlığına hizmet ticaretini de ekleyerek artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Dünya Bankasının deprem bölgesindeki imar çalışmaları için 1 milyar dolarlık finansmanı onayladığını duyurdu. Özhaseki yaptığı açıklamada bunun 684,8 milyon dolarlık kısmının Bakanlığa tahsis edildiğini belirtti.

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan dolar serbest bırakılsın çağırısı!

Ekonomist Özgür Demirtaş euro ve dolar kurunun peş peşe rekor kırmasının ardından doların  27 TL'de euronun ise 30 TL'de yatay kalmasına değinerek ''döviz serbest bırakılsın'' çağrısında bulundu. 

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu dile getirerek, "İşin ilginç yanı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böylesi bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." diye konuştu.

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

Serbest bölgeler, 2022’de 11,4 milyar dolarlık ihracata imza attı!

Serbest bölgelerin ekonomiye katkısı günden güne artarken, geçen yıl serbest bölgelerin yaptığı ihracat toplam 11,4 milyar dolara ulaştı.

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

Dünya ekonomisinin içinde olduğu küçülme trendine karşın İngiltere ekonomisi beklenenin aksine büyüme gösterdi. “Dünya Kupası etkisi” olduğu düşünülen İngiliz ekonomisindeki bu durum kalıcı olur mu, dünyadaki dengeleri nasıl etkiler? İşte yanıtı…

Dünya tarihi böyle bir olay görmedi! Benzin, gıda, ev fiyatları eyvah eyvah dedirtecek

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı tarafından yayımlanan rapora göre dünya nüfusu 8 milyarı aşacak. Bu da başta gıda ürünleri olmak üzere birçok ürünün değerlenmesi anlamına geliyor.

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

Dünya Bankası: Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki ekonomiler bu yıl yüzde 4,45 daralacak!

Dünya Bankası tarafından, Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerin bu yıl yüzde 4,45 daralmasının ve 2008 küresel finansal krizinden bu yana en kötü resesyonu kaydetmesinin beklendiği bildirildi.

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Dünya Bankası Türkiye’nin 2020’de yüzde 0,5 büyümesini bekliyor!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin bu yıl sonunda baz senaryoya göre yüzde 0,5, gelecek iki yılın sonunda ise yüzde 4 büyüme kaydedeceği tahmininde bulundu.

Dünya Serbest Bölgeler Konferansı ne zaman Haberi

Dünya Serbest Bölgeler Konferansı ne zaman


Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Uğur Öztürk, serbest bölgelerdeki ticaret hacminde sanayi ürünlerinin büyük ağırlığa sahip olduğunu, gelecek dönemde bunu artırmayı planladıklarını belirtti.


Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu tarafından düzenlenen 13'üncü Dünya Serbest Bölgeler Konferansı, Ege Serbest Bölgesi'nde başladı.


ESBAŞ'ın ev sahipliğinde düzenlenen konferansa, 32 ülkedeki serbest bölgelerden 180'e yakın temsilci katıldı. Konferansın açılış oturumunda konuşma yapan Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Öztürk, serbest bölgelerin dünya ekonomisinde giderek artan bir öneme sahip olduğuna işaret etti.


Türkiye'deki serbest bölgelerde 2012 yılında 23 milyar dolar olan ticaret hacminin 2013 Ocak-Ekim döneminde 18,8 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Öztürk, "Ticaret hacmi içinde sanayi ürünlerinin payı yüzde 93,5 civarında. Bu sanayi ağırlığını hizmet sektörüyle ve hizmet ticaretiyle artırmayı hedefliyoruz" dedi.


Serbest bölgelerdeki ticaret hacminde ilk sırayı...