17 / 05 / 2024

dünya yaşlılar günü

dünya yaşlılar günü

Ankara'da kurulacak ekolojik yaşam çiftliğinde, çocuklar tarım ve ekolojik yaşama özendirilecek, doğa ve çevre konularında bilinçlendirilecek.

Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı Destek Programına başvurular başladı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyeler tarafından hazırlanacak olan projelerin değerlendirileceği  (YADES 2024) başvuruların başladığını ifade etti.

Bağkur için emeklilik şartları belli oldu: 7200 gün düzenlemesinde yaş ve gün tablosu…

Milyonlarca kişinin beklediği Bağ-kur 7200 gün düzenlemesi, yaş ve prim günüyle ilgili açıklama geldi. SGK uzmanı Özgür Erdursun, Bağ-Kur’lular için güncellenen tarih, yaş ve gün sayısını paylaştı.

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

1942 yılında Göztepe'de 11 dönüm bahçeli köşk 14 bin liraya satılıyormuş!

İstanbul Göztepe'de 1942 yılında 11 odalı bir köşk 14 bin liraya satılıyormuş. Günümüzde ise İstanbul’da konutların metrekare fiyatı 41,766 TL'yi görmüş durumda...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

Altında kırmızı alarm! Dünyaca ünlü analiz uyardı! Altın 2023 yılının en düşük seviyesine gerileyecek

ABD Merkez Bankası faiz kararından sonra düşüşe geçen altın fiyatları gündemden düşmüyor. Vatandaşlar ''altın fiyatları yükselecek mi?'' sorusunu araştırırken dünyaca ünlü analizden korkutan açıklama geldi.

Dolar yükseliyor! Dövizciye gitmeden önce herkes baksın! 28 Eylül 2023 dolar/TL kuru

Haftanın dördüncü işlem gününde dolar kuru yükselişe geçti. Dün 26,007 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru bugün ne kadar oldu?  Dövizciye gitmeden önce herkes baksın! 28 Eylül 2023 dolar/TL kuru...

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Devletten yaşlılara müjde! Artık huzurevi ve evde bakım masraflarında devlet yardımı alınabilecek

Türkiye, son yıllarda doğurganlık oranlarının düşüşü ve yaşlı nüfusun artışıyla dikkat çekiyor. Devlet, vatandaşlarının yaşlılık dönemindeki bakım gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan 'yaşlı bakım sigortası' uygulamasını başlatma kararı aldı. Bunun nedeni ise yaşlı bakım masraflarının artmasıdır.

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilmeleri için verilen destek ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Göktaş'ın o açıklamaları...

Kiğılı'da Babalar Günü: İkili alıma özel indirim fırsatı! Birini babanıza birini dedenize hediye edin!

Kiğılı, Babalar Günü'ne özel olarak düzenlediği kampanyayla dikkat çekiyor. Şık ve kaliteli tişörtlerden oluşan koleksiyon, babaları özel hissettirecek. Kampanya, 1 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında geçerli olacak. İşte ayrıntılar...

Erman Kendibaşına hangi alanda dünya şampiyonu oldu? Hangi görevlerde bulundu?

Yeşil GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Erman Kendinbaşına hangi görevlerde bulundu? Hangi alanda dünya şampiyonu oldu? Nereden mezun oldu? İşte Erman Kendibaşına ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Öğrencilere 1.000 TL bayram harçlığı hangi gün verilecek? 1.000 TL bayram harçlığı tarihi belli oldu mu? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannamesinde öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı müjdesini duyurmuştu. Peki Öğrencilere 1.000 TL bayram harçlığı hangi gün verilecek? 1.000 TL bayram harçlığı tarihi belli oldu mu? 

dünya yaşlılar günü Haberi

dünya yaşlılar günü


Ankara'da kurulacak ekolojik yaşam çiftliğinde, çocuklar tarım ve ekolojik yaşama özendirilecek, doğa ve çevre konularında bilinçlendirilecek. 

     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Dünya Yaşlılık Derneği arasında yapılan işbirliği protokolüyle hayata geçirilen ''Ekolojik Yaşam Çiftlikleri Projesi'' kapsamında ikinci tesis Ankara'da kurulacak. 

     Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) Başkanı Umut Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüyle geçen yıl imzaladıkları protokol kapsamında, Türkiye'nin ilk ekolojik yaşam çiftliğini Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde kurduklarını, burada koruma altındaki çocukları günübirlik bir araya getirildiklerini hatırlattı. 

     1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde ekolojik yaşam çiftliklerinin ikincisinin temelini Ankara'da atmayı planladıklarını anlatan Çınar, ''Belediyelerle alan konusundaki görüşmelerimiz sürüyor. Eğer yer bulamazsak Ayaş'ta bir arazimiz var, tesisimizi buraya...