20 / 05 / 2024

dünyada dev bankalar

dünyada dev bankalar

Forbes listesindeki en dramatik çöküşlerden birini ise geçen yıla kadar dünyanın en büyük bankası olarak kabul edilen ABD'li finans devi Citigroup yaşadı.

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

ABD merkezli iş dünyası ve finans dergisi Forbes, dünyada en çok milyarderin yaşadığı 10 kenti duyurdu. ABD merkezli Forbes dergisine göre, dünyada en fazla milyarder sahip kent yine New York olduğu kaydedildi. New York’u 74’er milyardere ev sahipliği yapan Moskova ve Hong Kong izlemiş oldu.

Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık nasıl yapılıyor? Eski bankacı farkı açıkladı!

Son zamanlarda emlak sektörüne yapılan peş peşe düzenlemeler gündem olurken, eski bankacı X sosyal medya hesabından Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık konusunu yazdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili ödülü Kia EV9'un oldu!

Lansmanı yapıldığı günden bu yana herkesin beğenisini kazanan Yeni Kia EV9, New York International Autoshow'da düzenlenen Dünya Otomobil Ödülleri'nde “Dünyada Yılın Otomobili” ve “Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili” ödüllerinin sahibi oldu. 

2023 yılında dünyada yaşanan felaketler! En büyük deprem Türkiye'de yaşandı...

2023 yılında dünyada  başta iklim değişikliğinden kaynaklanan birçok felakette binlerce kişi hayatını yitirirken birçok ülke, yakın tarihinin "en ölümcül" depremlerini yaşadı. İşte yaşanan o depremler ve haberin ayrıntıları...

Türkiye, bu endüstride dünyada 6’ncı, AB’de 3’ncü!

TİM ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’nin moda endüstrisinde dünyada 6’ncı Avrupa Birliği’nde 3’ncü olduğunu söyledi. Gültepe, "Moda markalarımızın 100'den fazla ülkede 2 bini aşkın mağazası bulunuyor" diye konuştu.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç il Ankara, İzmir ve İstanbul oldu! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir Türkiye'den oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Dev bankalar dolar tahminlerini peş peşe açıkladı! Bu rakamları gören dövizciye koşacak

Dolar/TL kurunun  26,99 TL seviyesinde sabit kaldığı şu günlerde dev bankalardan dolar tahminleri gelmeye başladı. Bu rakamları gören dövizciye koşacak.

Dünyada birçok ülkeden müşterisi vardı. Dev banka çöktü, müşterileri şaşkına döndü

Rusya'dan flaş bir haber geldi. Rusya merkezli ünlü bir banka iflas ettiğini açıkladı. Bankanın dünyanın her yerinden müşterisi olduğu öğrenildi.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Dünya Merkez Bankalarının Altın Rezervleri 71 Ton Azaldı, Türkiye Öncü Rol Oynadı

Dünya Altın Konseyi'nin analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayında 80,8 ton altın satarak küresel merkez bankalarının rezervlerinin 71 ton azalmasına sebep oldu.

Dev Bankalar peş peşe açıkladı! Euronun kaderi çiziliyor! Avrupa Merkez Bankası'ndaki beklentiler açıklandı!

Geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası ECB faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından  ECB'nin ilerleyen günlerde nasıl bir yol çizeceğini dev bankalar peş peşe açıkladı. İşte Euronun kaderi çiziliyor.

dünyada dev bankalar Haberi

dünyada dev bankalar
Geçen yıl sıralamanın en üst basamağında yer alan Citigroup, yaşanan mortgage krizi sonrasında 24. sıraya geriledi. Listedeki en önemli sürprizi ise küresel kriz nedeniyle yara alan dünya devi şirketlerin sıralamada Türk şirketlerinin altına gerilemesi oldu. Bu alanda en önemli örnekleri İsviçre'nin en büyük bankası United Bank of Switzerland (UBS) ile ABD'li finans devi Merrill Lynch oluşturdu. ABD'nin en büyük yatırım bankaları arasında yer alan ve geçen yıl Global 2000 sıralamasında 32'nci sırada bulunan Merrill Lynch ise bu yıl mortgage krizi nedeniyle aldığı yaralar nedeniyle sıralamada 431'inciliğe düştü. Merrill, İş Bankası ve Akbank'la birlikte Garanti Bankası'nın da altında kaldı. HSBC Holdings üçüncülükten birinciliğe tırmanarak dünyanın en büyük şirketi konumuna gelirken Bank of America ve General Electric gibi şirketler de...