04 / 10 / 2024

Dünyada konut fiyat artışı

Dünyada konut fiyat artışı

2017’de küresel konut fiyat artışına göre Türkiye dünyada 5’inci sırada geliyor. Raporda, Türkiye’de fiyatların 1 yılda yüzde 11.2 arttığı görüldü.

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi yüzde 44,67 arttı!

REIDIN tarafından açıklanan verilere göre geçtiğimiz Temmuz’da bir önceki aya göre nominal olarak yüzde 1,39 artan, reel olarak da yüzde 1,78 oranında azalan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre nominal olarak yüzde 44,67 arttı, reel olarak da yüzde 10,58 azaldı.

Konut fiyatları Temmuz'da reel olarak yüzde 38,7 azaldı! İstanbul, İzmir, Ankara'da konut fiyat artışında son durum ne?

Konut Fiyat Endeksi, 2024 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9 oranında, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 38,7 oranında yükselirken, reel olarak düştü. İşte Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamlar...

Tebernüş Kireçci konut fiyat endeksini değerlendirdi! Maliyetlerdeki artış fiyatlardan çok fazla!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Mayıs 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci verileri değerlendirerek, maliyetlerdeki artışın fiyatlardan çok fazla olduğunu söyledi.

Konut fiyat artışı enflasyonun altında kaldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son bir yıldır konut fiyat artışının enflasyonun altında kaldığını, içerisinde bulunduğumuz dönemde alıcı piyasasının oluştuğunu söyledi.

Türkiye'de gerileyen konut fiyatları dünyada ne durumda? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksine göre 2024 Nisan'da konut fiyatlarında nominal anlamda son iki yılın en yavaş artışı görülürken konut fiyatları reel anlamda düşüş gösterdi. Peki dünyada konut fiyatları ne durumda? 

Konut fiyat artış hızı düşse de fiyatlarda gerileme beklemek doğru değil!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyat artışının 4 yıl sonra ilk kez enflasyonun gerisinde kaldığı belirlendi. Peki konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar..

Ünlü kripto fenomeninden çarpıcı paylaşım: 50 milyon olan konut fiyatı 10-15 milyona düşer!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut almak isteyenler tarafından merak edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Esenyurt konut satışında zirvede: Ortalama konut fiyatı 1 milyon 949 bin 90 TL!

Endeksa verilerine göre Türkiye'de en çok konut satışı yapılan yer İstanbul Esenyurt oldu. Esenyurt'ta metrekare fiyatı 17 bin 719 lira, ortalama konut fiyatı da 1 milyon 949 bin 90 lira. Peki konutta fiyatlar düşüyor mu? 

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Konut fiyat balonu söndü mü?

Yeniçağ gazetesi yazarı Esfender Korkmaz bugünkü yazısında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut balonunu kaleme aldı. Peki konut fiyat balonu söndü mü? İşte Esfender Korkmaz'ın o yazısı...

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

Dünyada konut fiyat artışı Haberi

Dünyada konut fiyat artışı

Habertürk Gazetesi'nden Erdem Aktürk'ün haberine göre; Dünyadaki ortalama fiyat artışının yüzde 4.6 olarak hesaplandığı raporda, Türkiye’de fiyatların 1 yılda yüzde 11.2 arttığı görüldü.

Uluslararası araştırma şirketi Knight Frank, verileri 59 ülkenin resmi kurumlarından derledi. Şirket 2017 yılında Türkiye'de konut fiyatlarının 2016'ya göre yüzde 11.2 oranında arttığını açıkladı. Türkiye dünyayla karşılaştırıldığında konut fiyat artışında ilk 5'e girerek dikkatleri çekti. Ayrıca fiyat artışı dünya ortalamasının üzerinde seyretti.

Geçtiğimiz yıl konut fiyatları dünyada yüzde 4.6 artış gösterdi. Bu oran 2016'da yüzde 5.3 idi. 

EN FAZLA ARTIŞ İZLANDA'DA

İlk 10 sırada  7 Avrupa ülkesi yer alırken, dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülke yüzde 15 ile İzlanda oldu. Onu yüzde 13.7'lik artışla Hong Kong takip ediyor.

Raporda bu ülkedeki fiyat artış hızının gerilediği belirtildi. İzlanda'da 2016 yılında...