22 / 05 / 2024

dünyanın 7 harikasından Artemis Tapınağı ile Bodrum Mozolesi Dursun Köroğlu sanatı

dünyanın 7 harikasından Artemis Tapınağı ile Bodrum Mozolesi Dursun Köroğlu sanatı

İzmirli doğaltaş sanatçısı Dursun Köroğlu, Türkiye topraklarında bulunan dünyanın 7 harikasından Artemis Tapınağı ile Bodrum Mozolesi'ni 1 / 40 ve 1 / 100 ölçekte mermere işliyor.

Dünyanın en zengin 10 kişi listesi güncellendi! Sıralama değişti mi?

ABD merkezli Forbes, dünyanın en zengin 10 insanı listesini güncellediği duyuruldu. Nisan ayında dünyanın en zengin insanı unvanını alan Bernard Arnault sırasını korurken, listeye ilk 10'da yer almayan Google'ın kurucularından Sergey Brin dahil olduğu açıklandı.

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

Gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk? Fiyatları emlakçılar mı yükseltiyor?

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre Ankara konut fiyat artışında dünya birincisi oldu. Peki gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk?

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Mark Zuckerberg'in gayrimenkulleri çok konuşuluyor! İşte ünlü milyarderin mülkleri!

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Mark Zuckerberg'in yüzlerce dönümlük arazisi ve o arazilerin üzerinde de ek çok evi var. Ünlü milyarderin Hawaii'deki kıyamet sığınağından göl evine ve devasa malikanelere uzanan mülkleri.

Dünyanın en zengini artık Elon Musk değil! İşte dünyanın en zengin ismi!

Dünyanın en zengin insanı olan uzun süre adından sıkça söz ettiren Elon Musk artık ikinci zengin isim olarak akıllara gelecek. Dünyanın en zengin ismi artık Louis Vuitton Moet Hennessy şirketler grubunun başkanı Bernard Arnault oldu.

Dünyanın en zengin beş iş insanı 2020 yılından beri servetlerini ikiye katladı!

İngiliz uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin beş iş insanının 2020 yılından beri servetlerini iki katından fazla artırdığını, buna karşılık 5 milyar insanın daha da yoksullaştığını belirtti.

Toyota, ‘Dünyanın En Değerli Otomotiv Markası’ seçildi

Interbrand tarafından açıklanan ‘Dünyanın En Değerli Markaları (Best Global Brands)’ araştırmasının 2023 sonuçları kapsamında Toyota, bir kez daha dünyanın en değerli otomotiv markası olarak seçildi. Toyota'nın marka değeri, 59 milyar 757 milyon dolardan 64 milyar 504 milyon dolara kadar yükseldi. İ

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ABD'de 3 bin dolar daha ucuza satılıyor!

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın ABD pazarında, serbest piyasa fiyatından yaklaşık olarak 3 bin dolar daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

Bakan Adil Karaismailoğlu o tarihi açıkladı! Dünyanın en özel havalimanlarından biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Yeni Trabzon Havalimanı'nın inşaatına yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "Dünyanın en özel havalimanlarından bir tanesi olacak." diye konuştu.

Dünyanın önde gelen iki bankası açıkladı! Türkiye’de seçim sonrası faiz oranı bu kadar artacak!

Dünyanın önde gelen bankalarından JP Morgan ve Goldman Sachs, Türkiye’de 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası politika faiziyle ilgili tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Dünyanın en büyüğü uyardı! Çok bekledik altında ralliye hazır olun!

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs altında uzun süreli bir ralli tüm şartların oluştuğunu söyledi ve yatırımcılara hazırlıklı olun çağrısında bulundu.

Elinde altını olanlar, bu sene altın alacaklar dikkat! Dünyanın en büyük uzmanlarından biri duyurdu!

Geçtiğimiz yılı beklendiği gibi kapamayan altında 2023 için çok olumlu yorumlar geliyor. Uzmanların çoğu 2023’ün ‘altın yılı’ olacağı görüşünde. Peki bu değerli madende 2023 gerçekten ‘altın yıl’ olacak mı? Dünyanın en büyük uzmanlarından biri işte bu sorunun yanıtını verdi!

dünyanın 7 harikasından Artemis Tapınağı ile Bodrum Mozolesi Dursun Köroğlu sanatı Haberi

dünyanın 7 harikasından Artemis Tapınağı ile Bodrum Mozolesi Dursun Köroğlu sanatı

Dursun Köroğlu: "Dünyanın bu iki harikasının çeşitli malzemelerden yapılmış maketleri var. Ancak bu eserler yapıldığı dönemlerde kullanılan malzemelerin olduğu gibi ilk kez mermere işleniyor. Dünyanın 7 harikasını yaparak sergilemek istiyorum"


 İzmirli doğaltaş sanatçısı Dursun Köroğlu, Türkiye topraklarında bulunan dünyanın 7 harikasından Artemis Tapınağı ve Bodrum Mozolesi'ni 1/40 ve 1/100 ölçekte mermere işliyor.


Köroğlu, günümüzde sadece kalıntıları bulunan bu önemli eserlerin orijinallerini, arkeologlardan, kazı heyeti başkanlarından ve tarihi eser parçalarından tespit ederek binlerce yıl önce yapılan "harikaları" mermerde yeniden gün yüzüne çıkarıyor.


Dursun Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokul yıllarından bu yana yaklaşık 45 yıldır baba mesleği olan doğaltaş sanatçılığı yaptığını, doğaltaş resim üzerine uzun yıllar çalıştığını, Selçuk'un tarihi dokusundan etkilenerek arkeolojiye merak saldığını anlattı.


Dünyaya mal olmuş tarihi ve kültürel mirasları, mermer ve...