04 / 05 / 2024

Dünyanın en akıllı stadı vodafone arena

Dünyanın en akıllı stadı vodafone arena

Fikret Orman deyim yerindeyse "İnönü' de yatıyor, 'Vodafone Arena'da kalkıyor. "Stada ofis kurdum, Orada yatıp kalkacağım, olmadığımda kurdurduğum kamera sistemiyle internet üzerinden takip edeceğim" demişti...

Dünyanın en zengini artık Elon Musk değil! İşte dünyanın en zengin ismi!

Dünyanın en zengin insanı olan uzun süre adından sıkça söz ettiren Elon Musk artık ikinci zengin isim olarak akıllara gelecek. Dünyanın en zengin ismi artık Louis Vuitton Moet Hennessy şirketler grubunun başkanı Bernard Arnault oldu.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! İşte listeye ilk sıradan girenler...

Dünyanın en zengin aileleri peş peşe sıralandı. Listede çarpıçı gelişmeler yaşandı. Abu Dhabili Nahyan Hanedanı ilk kez yıllık zenginler sıralamasında ilk sırada yer aldı. İşte dünyanın en zengin aileleri..

Kreş ücretleri yıllık 750 bin TL’ye kadar çıktı! Resmen dünyanın en pahalı üniversiteleriyle yarışıyor!

İstanbul'daki bazı kreş ve anaokulu ücretlerinin 500 bin TL’nin üstüne çıktı. Fiyatların dünyanın en pahalı üniversiteleriyle de yarışması dikkat çekti. Üstelik, zorlu görüşmelerden sonra kayıt yaptırılan bu okullarda boş yer bulmak da mümkün olmuyor.

Dünyanın en büyüğüydü, savaş onları da vurdu! Kaybettikleri dolar miktarı akılları kaçırır

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, dünyanın en büyük varlık fonu olarak bilinen Norveç Varlık Fonu'nu da vurdu. Fon, savaşın başından bu yana 74 milyar dolarlık kayıp yaşadı.

Dünyanın en büyük 'kasasız' mağazası Çin'de hizmete açıldı!

Yazılım şirketi AiFi, Çin’in en büyük kentlerinden Şanghay'da dünyanın en büyük 'kasasız' mağazasını hizmete açtı. Mağazada müşterilerin aldığı ürünler, kameralar tarafından otomatik şekilde tanımlanıyor ve akıllı sepet oluşturuyor

Tosyalı Holding'ten dünyanın en yeşil çelik üretimi!

Yıllık 6 milyon tonu aşan üretim rakamı ile global demir çelik sektöründe önemli marka olan Tosyalı Holding, DRI teknolojisi ile dünyanın en yeşil çeliğini üretti...

Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak!

Rönesans Holding Mühendislik Grup Başkanı Serdar Binzet yaptığı açıklamada, "Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak" dedi.

Dünyanın ilk akıllı orman şehri Meksika’da kurulacak!

Meksika Cancun’da ilk akıllı orman şehri inşa edilecek. Dünyanın ilk akıllı orman şehrinde 130 bin kişi ve 7,5 milyondan fazla bitki yaşayacak…

3. havalimanıyla ilk hedef THY'yi dünyanın en büyüğü yapmak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni havalimanıyla ilk hedefimiz, dünyanın en uç noktasına uçuş yapan Türk Hava Yollarımızı, dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline de getirmektir." dedi.

İstanbul dünyanın en akıllı şehirlerinden biri olacak!

İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK) Genel Müdürü Alyürük: "İstanbul gelecekte dünyanın en akıllı şehirlerden biri olmaya hazırlanıyor" dedi.

3. köprü ile Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak!

Yıllık sadece işgücü ve yakıttan 1.8 milyar dolar katkı sağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Ticareti hızlandıracak 3. Köprü ile Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

Vodafone dünyanın ilk akıllı köyünü kuracak!

Vodafone, dünyanın ilk akıllı köyünü 23 milyon liralık yatırımla Aydın'da kuracak. Proje ile sürdürülebilir verimlilik artışının sağlanması ve köyden kente göçün azaltılması hedefleniyor.

Dünyanın en akıllı stadı vodafone arena Haberi

Dünyanın en akıllı stadı vodafone arena

Fikret Orman ile Vodafone Arena'yı gezdik. İlk kez çıktığımız kapalının üstünden, "Elini uzatsan değecekmiş" gibi duran zemine bakıp, "Buradan bakınca ne görüyorsunuz? diye sorduk. Cevabı çok net oldu.


Fikret Orman deyim yerindeyse "İnönü'de yatıyor, 'Vodafone Arena'da kalkıyor. "Stada ofis kurdum, Orada yatıp kalkacağım, olmadığımda kurdurduğum kamera sistemiyle internet üzerinden takip edeceğim" dediğinde bile bu kadar ileri gideceğini düşünmemiştik. Görüşmek isteyenleri stada çağırıyor. Vodafone Arena'nın her gün yükselen heybeti ve değişen yüzü merakla birlikte sizi adeta kendine çekiyor. 20 yılı aşkın bir süredir İnönü'nün muhteşem atmosferine çıplak gözle şahitlik etmiş bir kişi olarak hem stadın yükselen yüzünü görmek, hem de Fikret Orman'ın düşüncelerini almak için soluğu Vodafone Arena'da aldık. Birlikte stadı arşınladık. Çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler aldık. Orman'ı tamamına yakını bitirilen...