06 / 05 / 2024

Dürüstlük Taahhütnamesi

Dürüstlük Taahhütnamesi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Açık Koalisyon" girişiminin kampanyasına katılarak, 26. dönem milletvekilliği görevi süresince "yolsuzlukla mücadele etme, hesap verilebilirlik, dürüstlük, hukukun üstünlüğü ilkelerinin esas alınmasını destekleme" sözü ver

Mağdur ev sahipleri: Artık tahliye taahhütnamesi noterden yapılacak, masrafları kiracı ödeyecek, eşi de imza atacak!

Ev sahipleri kiralara yüzde 25 artış oranı sınırlaması sebebiyle yaşadıkları mağduriyeti sık sık sosyal medyada dile getiriyor. Şimdi de gündeme tahliye taahhütnamesi ile ilgili yeni bir düzenleme geldi. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!

1942 yılında İstanbul Valisi Lütfi Kırdar kaloriferli binalarda oturanlar için yeni bir karar aldığını ve bu kararın uygulamaya konulacağını açıklamış. Alınan karara göre apartmanların sıcaklık derecesinin düşürülmesine karar verilmiş. Peki neden?

Kandilli Rasathanesi Müdürü açık açık söyledi! 7'nin üzerinde bir deprem yaşanacak!

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara Denizi içerisinde bir sismik boşluk olduğunu söyleyerek açık açık 7'nin üzerinde bir depremin meydana geleceğini açıkladı. 

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt '18 bin 834 bağımsız birime ulaştık' dedi, bakın vatandaş ne yanıt verdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı paylaşımda 18 bin 834 bağımsız birime ulaştıklarını söyledi. Söz konusu paylaşıma vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte Ali Kurt'un o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde toplamda 42.5 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor. Paylaşılan detaylara göre söz konusu firma, yıllık 50 milyon litre etil alkol üretecek.

Bankada doları olanlara kötü haber! Ekonomist Selçuk Geçer doların nasıl düşürüleceğini açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin dolar kuru için yeni bir planı olduğunu ve doların nasıl düşürüleceğini açıkladı. Özellikle bankada doları olanlara seslenen Geçer, bu işten en çok zararlı çıkanların onlar olacağını söyledi.

En düşük memur maaşı tam bu kadar olacak! Memurlara yüzde 46.73 zam müjdesi! Öğretmen, polis, müdür maaşları açıklandı!

Memur maaşları Ocak ayında 6 aylık enflasyon farkının netleşmesinin ardındna yükselecek. Peki en düşük memur maaşı Ocak'ta kaç TL olacak? Öğretmen, polis, müdür maaşları ne kadara yükselecek?

Tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılırsa ne olur?

Tahliye taahhütnamesi, gayrimenkul alanında yapılan sözleşmelerden biridir. Bu sözleşmenin geçerli ve geçersiz olduğu bazı durumlar vardır. Peki tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılırsa ne olur ve hangi durumlarda geçersiz sayılır? İşte tahliye taahhütnamesi ile ilgili ayrıntılar...

Kocaeli'deki patlama hububat fiyatlarını etkileyecek mi? TÜRİB Genel Müdürü Ali Kırali açıkladı!

Türkiye Ürün İhtisas Borsası Genel Müdürü Kırali yaptığı açıklamada TMO silosundaki patlamadan etkilenen hububat stok miktarının Türkiye için büyük bir miktar olmadığını dile getirerek, iç piyasada buğday başta olmak üzere hububat fiyatlarının etkilenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Dürüstlük Taahhütnamesi Haberi

Dürüstlük Taahhütnamesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Açık Koalisyon" girişiminin "Dürüstlük Taahhütnamesi" kampanyasına katıldı.



Kemal Kılıçdaroğlu mal varlığını açıkladı!



CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Uluslararası Şeffaflık Derneği öncülüğünde oluşturulan "Açık Koalisyon" girişiminin "Dürüstlük Taahhütnamesi"ni imzaladığı belirtildi.


Kılıçdaroğlu, bu imzayla, "TBMM'nin 26. dönemindeki görev süresi boyunca yolsuzlukla mücadele etme, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarında, politikalarında ve yasalarında şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin esas alınmasını destekleme" sözü verdi.


Taahhütnameyle her yıl mal varlığını kamuoyuna açıklama sözünü de veren Kılıçdaroğlu, ayrıca "ihale, ruhsat, imar planı değişiklikleri, kredi, teşvik gibi her türlü kamusal işlem sürecinde siyasi gücünü kullanmayacağını" taahhüt etti.


Herhangi bir yakınının özel veya kamu kurum ve kuruluşlarında bir göreve getirilmesi, iş bulması gibi konularda siyasi gücünü kötüye kullanmayacağı sözünü veren Kılıçdaroğlu, bu taahhütlere uymaması durumunda...