02 / 05 / 2024

düzce hasarlı yapı

düzce hasarlı yapı

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası gündeme geldi. İnşaat Mühendisleri Odası Düzce Temsilcisi Ayşe Emiroğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı!

Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı açıklamada 23 Kasım tarihinde meydana gelen depremden sonra başlatılan çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı...

Düzce'de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

İçişleri Bakanı Soylu, Düzce'deki depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin, "369 konut acil yıkık ve ağır hasarlı. Orta hasarlı yok. Ağır hasarlı ve acil yıkık binalar bugünden itibaren yıkılmaya başlanıldı" açıklamasını yaptı.

Düzce'de 22.5 milyon TL'ye konaklama tesisi yapım işi halesi!

Düzce İli Akçakoca Belediye Başkanlığı, 22 milyon 502 bin 654 TL bedelle aquapark, restaurant ve konaklama tesisi yapımı ve işletilmesi işi ihale ediyor.

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası!

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası gündeme geldi. İnşaat Mühendisleri Odası Düzce Temsilcisi Ayşe Emiroğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

Düzce'de konut iyileştirmelerine yönelik düzenlemeler yapıldı!

Düzce'de deprem tehlikesini en aza indirgemek için yapılan çalışmalar neticesinde konut iyileştirmeleri ve kat sınırlaması yapılıyor.

Düzce'ye 300 sosyal konut yapılacak!

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için yapılacak olan sosyal konutlara ilişkin bilgiler açıklığa kavuşuyor.  Kimlerin sosyal konut alabileceği netlik kazanırken Düzce'ye de 300 sosyal konut yapılacağı öğrenildi...

Düzce'de yapıları yıkılan 47 kişiye acil yardım ödemesi yapıldı!

Düzce'de meydana gelen su baskını ve toprak kayması nedeniyle yapıları yıkılan ve ağır hasar gören 47 kişiye acil yardım ödemesi yapıldı. 

Düzce'de inşaat demiri hırsızlığı!

Düzce'de yapımı devam eden bir apartmanda inşaat malzemesi çalındığı ihbarını alan polis ekipleri, hırsızları kovalamaca sonucu yakaladı.

Düzce Kaynaşlı'nın imar planına onay!

Düzce'nin yapılaşma sorunu en fazla olan ilçeleri asında gösterilen Kaynaşlı için hazırlanan yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanıp askıya çıkarıldı.

Düzce Belediyesi'nden emlak vergisi yapılandırma uyarısı!

Düzce Belediyesi emlak, çevre temizlik, ilan, reklam vergileri ve su borçlarına ilişkin çıkarılan yapılandırma kararı hakkında için bir açıklama yaptı. 

Düzce Motor Sporları Pisti'nde üst yapı çalışmaları sürüyor!

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun büyük gayreti ile genç yeteneklerin yetiştirilmesine hizmet edecek olan Düzce'deki motor sporları pistinde üst yapı çalışmaları sürüyor.

Düzce'ye yeni bir öğretmenevi yapılacak mı?

Düzce'ye yeni bir öğretmenevi yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a iletti..

düzce hasarlı yapı Haberi

düzce hasarlı yapı

‘Düzce Depremi’nin 22’inci yıl dönümünde İnşaat Mühendisleri Odası Düzce Temsilcisi Ayşe Emiroğlu, bir basın açıklamasında bulundu. Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Emiroğlu, depremde hasar gören binalara ‘Yapı Kayıt Belgesi’ verildiğini ileri sürdü. 

‘YETKİN MÜHENDİSLİK YASASI ÇIKARILMALI’

Tüm uyarılara karşın gerekli tedbirlerin alınmasında ülke olarak geç kalındığını vurgulayan Ayşe Emiroğlu, “Yeni yapılmakta olan binaların proje aşamasında yönetmeliklere uyulması, uygulamada ise denetimlerin çok iyi yapılması gerekmektedir. Mesleki ve ahlaki yetkinliği dikkate alan ve meslek odaları tarafından belgelendirilen mühendislerin ve mimarların içinde bulunduğu yapı denetim sisteminin kurulması gerekmektedir. Ayrıca Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı’nda bulunan Yetkin Mühendislik Yasası’nın acilen çıkarılması denetimlerin sağlıklı olması açısından çok önemlidir” diye konuştu. 

Düzce’de depremin ardından tam olarak güçlendirilmemiş ve İmar Barışı çerçevesinde hiçbir teknik incelemede...