04 / 05 / 2024

Edirne Saros Ekonomi Zirvesi

Edirne Saros Ekonomi Zirvesi

EGD'tarafmdan düzenlenen "Saros Ekonomi Zirvesi"nde bölge yöneticileri ve işadamları bölgenin ekonomik potansiyelini bunlara ilişkin sorun ve beklentilerini dile getirdiler.

Yazlıklarını belgesiz kiraya verene 600 bin TL ceza: Turizm amaçlı kiralama izin belgesinde şok! 

Edirne Saros Körfezi'nde yazlıklarını internet aracılığıyla kiraya verenlere 600 bin TL idari para cezası uygulandı. İşte ayrıntılar..

Saros limanı projesinin imar planı hukuka uygun bulunmadı!

Saros FSRU Liman ve Boru Hattı projesinin imar planlarının hukuksuz ve bilime aykırı olduğu Edirne İdare Mahkemesi'ne sunulan üçüncü bilirkişi raporuyla kanıtlandı.

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros liman projesine tepki! 

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, "Saros Körfezi'nin yok edilmesine izin vermeyeceğiz" diyerek, Saros Körfezine yapılması planlanan FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi'ne tepki gösterdi...

Saros'taki liman projesinin ÇED raporu iptal edildi!

Sazlıdere ve Gökçetepe köyleri arasına yapılacak olan likit doğal gaz taşıma ve yükleme limanı için Saros Dayanışma Gönüllüleri Komisyonu iptal davası açmıştı. Edirne İdare Mahkemesi'nde açılan 'ÇED iptal' davası kazanıldı...

Edirne Saros Körfezi için firmalara işletme ruhsatı veriliyor!

Edirne'de ‘Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi” ilan edilen Saros Körfezi'nde projeler çoğaldı. Bölgede birçok taş ocağına işletme ruhsatı veriliyor.

Saros Ekonomi Zirvesi EGD tarafından gerçekleşti!

EGD'tarafmdan düzenlenen "Saros Ekonomi Zirvesi"nde bölge yöneticileri ve işadamları bölgenin ekonomik potansiyelini bunlara ilişkin sorun ve beklentilerini dile getirdiler.

Edirne'de Saros Körfezi için 3 ilçe birleşti!

Keşan, Enez ve İpsala’dan oluşan Edirne’nin Saros Körfezi’ndeki ilçeleri geleceklerini birlikte kurmak için güçlerini birleştirdi.

Edirne sahillerinin imarı yok!

İmar Ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili Mesilsa İpekli, Edirne İl Genel Meclisi toplantısında meclis üyelerini bilgilendirdi. Edirne’de Saros’da kıyısı bulanan bir çok yerleşim alanını İmar belge ve projelerinin olmadığı ortaya çıktı.

Saros Körfezi'nde, su altı tarih müzesi oluşturuldu!

Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB), Keşan Belediyesi ve Ege Üniversitesi'nce hazırlanan proje kapsamında liman açıklarında Çanakkale Savaşları'nın su altında canlandırılması amacıyla Su Altı Tarih Müzesi oluşturuldu.

Tesco Kipa, Edirne ve Tekirdağ'da 3 mağaza açtı!

Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret ve Gıda Sanayi A.Ş., Edirne ve Tekirdağ'da 3 mağaza açtıklarını bildirdi

İdeal Home Fuarı'na Ekonomi Bakanlığı'ndan destek!

Züccaciye, ev eşyaları ve çeyiz sektöründe Avrasya'nın 3. , dünya'nın ise 4. Büyük fuarı olan Züchex'in bahar versiyonu İdeal Home, bu yıl Ekonomi Bakanlığı tarafından destekleniyor

Edirne'de satılık sebze bahçeli ev! 6 milyon TL'ye!

Edirne Belediyesi Karaağaç Mahallesi'nde yer alan 22.196 metrekare yüzölçümündeki dolaplı sebze bahçesi ve ahşap bahçeli evi satışa çıkardı

Saros İnşaat Doğal Yaşam Köyü projesinde 250 bin lira! Hemen teslim!

Saros İnşaat'ın Doğal Yaşam Köyü projesinde hemen teslim evler 250 bin liraya satılıyor!

Edirne Saros Ekonomi Zirvesi Haberi

Edirne Saros Ekonomi Zirvesi

Ekonomi Gazetecileri derneği (EGD) Trakya Buluşmalarını "Saros Ekonomi Zirvesi" Enez'de gerçekleştirildi. (EGD) ile Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGIAD)'ın ortaklaşa bu yıl ilkini düzenlediği "Saros Ekonomi Zirvesi" büyük bir ilgiyle masaya yatırıldı. EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nevser Tavgaç Eraslan'ın sunuşu ile başlayan toplantının ilk konuşmasını EGD Başkanı Celal Toprak yaptı. "Neredeyse her kentte işadamları ile gazetecileri buluşturuyoruz" diyerek şunları söyledi: "2023'de Cumhuriyet'in 100'üncii yılında GSMH'yı 20 bin dolarlara çekmeye çalışıyoruz mümkün mü? Hedefi koyanlar, ortaya atanlar biz hedefi koyduk ama gerçekleşir mi gerçekleşmez mi demeye başladılar. Son yıllarda Anadolu markaları kentlerden geçiyor. Yeni dönemde kent markaları ekonomiyi belirleyecek. Başarılı kentler ülkenin ekonomisinde olmazsa olmazı. Geçtiğimiz ay Tokat'taydık. Tokat, tarım ve turizme dayalı sanayi konusunda önemli bir fırsat yakalamış durumda....