02 / 05 / 2024

Ege Bölgesinden ne kadarlık ihracat yapıldı

Ege Bölgesinden ne kadarlık ihracat yapıldı

EİB açıklamasına göre, birlikten kasım ayında 956 milyon 743 dolarlık ihracat yapıldı. Ekim ayında ihracatını bir önceki aya göre arttıran EİB ihracatçıları, kasımda hız kesti.

Ege Bölgesi'nden 2014'ün ilk yarısında 9.5 milyar dolarlık ihracat yapıldı!

Türkiye'nin ihracatta Marmara Bölgesi'nden sonra ikinci bölgesi konumundaki Ege Bölgesi'nden 2014 yılının ilk yarısında yapılan ihracat, 2013 yılının Ocak – Haziran dönemine göre yüzde 8'lik artışla 9 milyar 480 milyon 40 bin dolara ulaştı.

Ege Bölgesi'nin ihracatı yüzde 8 arttı!

Türkiye'nin ihracatta Marmara'dan sonra ikinci bölgesi konumundaki Ege'den 2014 yılının ilk yarısında yapılan ihracat, 2013 yılının Ocak-Haziran dönemine göre yüzde 8'lik artışla 9.5 milyar dolara ulaştı.

Ege Bölgesi'nden 6 ayda 9.5 milyar dolarlık ihracat yapıldı!

Türkiye'nin ihracatta Marmara Bölgesi'nden sonra ikinci bölgesi konumundaki Ege Bölgesi'nden 2014 yılının ilk yarısında yapılan ihracat, 2013 yılının Ocak – Haziran dönemine göre yüzde 8'lik artışla 9 milyar 480 milyon 40 bin dolara ulaştı.

Konut maliyeti arttı, dönüşüm kitlendi! Müteahhitler deprem bölgesinden kaçıyor, yüksek kazançlı lüks yapılara gidiyor!

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen 7'den büyük iki depremin ardından, afet bölgesinin ihya edilmesi için yeni konut inşaatlarına başlandı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından müteahhitlerin deprem bölgesinden kaçtığını dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ege Bölgesi'nde 9 ayda 140 bin konut satıldı! En gözde il ve ilçe neresi? 

Ege Bölgesi’nde 2023 Ocak-Eylül’de bir önceki döneme kıyasla yüzde 16.25’lik düşüşle 140 bin 953 konut satışı gerçekleştirdi. Peki Ege'de en gözle il ve ilçeler hangileri? İşte ayrıntılar...

Antalya, Denizli, Burdur ve Isparta’da yaşayanlar dikkat! En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi. Paranız fazla alınınca

Türkiye'de benzin fiyatlarına gelen zammın ardından çeşitli ürünlere zam yapılmaya devam ediliyor. Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren de önemli bir gelişme yaşandı. En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi.

Konut tercihinde rota yeniden oluşturuldu! Bu iki bölgeye dikkat!

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artış sebebiyle satın alma ve kiralama bölgelerinde rota yeniden oluşturuldu. Trakya konut-arsa satın alma grafiğinde üstünlük sağlarken Karadeniz ve Ege Bölgesi'ne ilgi oldukça arttı.

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

Ege Bölgesi'nde yaşayanlara 3 önemli deprem uyarısı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cenk Yaltırak, Türkiye'nin üçte birini etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ege Bölgesi'nde özellikle İzmir ve Muğla'nın deprem riskleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Alkışlanacak fedakarlık! Deprem bölgesinden uçuşlar 100 TL’ye sabitlendi!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketinin ardından ülkenin her tarafından bölgeye yardımlar adeta yağmur gibi yağarken, çok önemli bir destek de, Pegasus Hava Yolları’ndan geldi. Şirket, deprem bölgesinden uçuşlar için başlattığı kampanyayı duyurdu.

Euro/TL bugün ne kadar? Euro kaç lira? 5 Ekim 2022 euro kuru

Euro bölgesinden gelen kötü ekonomik veriler euro kurunu etkilemeye devam ediyor. Euro/TL kuru bugün de yükselmeye devam ediyor. Peki euro bugün kaç TL? Euro ne kadar? Euro kaç lira? İşte 5 Ekim 2022 euro/TL kuru...

Euro/TL yükseliyor! Euro bugüne ne kadar oldu? Euro kaç TL?

Euro bölgesinden gelen kötü ekonomik verilere rağmen euro/TL kuru yükselmeye devam ediyor. Peki euro bugün kaç TL? Euro ne kadar? Euro kaç lira? İşte 4 Ekim 2022 euro/TL kuru...

Euro bölgesinden gelen haber euroyu kötü vurdu! Euro hırçın dalgalanıyor 

Euro bölgesinde  enflasyon eylülde yüzde 9,1’den yüzde 10’a yükselerek rekor tazeledi. Bu gelişmenin ardından euro kurunda hırçın dalgalanma görülüyor. Euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru...

Bugüne kadar zamları unutun! Böylesi ne görüldü ne duyuldu! Yüzde 117 zam geliyor!

Bugüne kadar yapılan zamları unutabilirsiniz. Çünkü bugüne kadar yapılan zamların daha büyüğü yolda. İşte merak edilen detaylar!

Ege Bölgesi'nde yüzde 154 arttı! Ev alacaklar dikkat! Deprem ve pandemi...

Ege Bölgesi'nde konut fiyatlarının yüzde 154'lere varan oranlarda yükseldiğinin altını çizen Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkul fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ege Bölgesinden ne kadarlık ihracat yapıldı Haberi

Ege Bölgesinden ne kadarlık ihracat yapıldı


EİB açıklamasına göre, birlikten kasım ayında 956 milyon 743 dolarlık ihracat yapıldı. Ekim ayında ihracatını bir önceki aya göre arttıran EİB ihracatçıları, kasımda hız kesti.  


EİB'nin ihracatı 2014'ün 11 aylık döneminde ise yüzde 1'lik artışla 11 milyar 236 milyon 79 bin dolara ulaştı. Son bir yıllık dönemde EİB üyesi ihracatçıların Türkiye'ye kazandırdığı döviz miktarı yüzde 3 artışla 12 milyar 332 milyon 823 bin dolara yükseldi.  


En fazla sanayi ürünleri ihracatı düştü 


Ege İhracatçı Birlikleri tarafından kayda alınan ihracatta, sanayi ürünleri ihracatı yüzde 29'luk sert düşüşle 652 milyon 568 bin dolardan, 462 milyon 917 bin dolara geriledi. Tarım ürünleri ihracatı ise özellikle kuru meyve ve tütün ihracatının olumlu etkisiyle yüzde 7'lik artışla 411 milyon 96 bin dolara çıktı. 


Kuru Meyve ve Mamulleri...