04 / 10 / 2024

EİT çevre bakanları toplantııs

EİT çevre bakanları toplantııs

Türkiye’nin de üye olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 5. Çevre Bakanları Toplantısı, İstanbul’da düzenlenecek.İklim Değişikliği ve Yeşil Ekonomi konulu İstanbul Deklarasyonunun kabul edilmesi bekleniyor.

GİGDER Başkanı Bayram Tekçe: Türkiye, gayrimenkulde ilk defa açık verebilir!

GİGDER Başkanı Bayram Tekçe yaptığı açıklamada 5-10 sene önce yıllık 130 milyon dolar seviyesinde yurtdışından alım yapan Türklerin artık bu rakamın iki katını ayda gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu yıl gayrimenkulde ilk kez açık vereceğiz gibi görünüyor” dedi.

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde en önemli konulardan biri kentsel dönüşüm oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu binanın alarm verdiğini söyledi.

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Beşus İnş.Taahhüt Dekorasyon Madencilik Gıda'nın merkez nakli yapıldı!

Beşus İnş.Taahhüt Dekorasyon Madencilik Gıda Tur.Eğt.Paz.Emlak İlt.Hiz.İth.İhr.San.Tic.Ltd.Şti'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Beşus İnş.Taahhüt Dekorasyon Madencilik Gıda'nın merkezi Başakşehir'de yapıldı.

İngiliz dev bankadan seçim senaryoları! Mevcut politikalar devam ederse dolar 36 liraya kadar tırmanır!

Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yabancı yatırım bankalarından peş peşe Türkiye raporları geliyor. En son rapor İngiltere merkezli finans kuruluşu Standard Chartered’dan geldi. Banka seçim sonrası Türkiye ekonomisine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.

Sanayici şikayetçi! Nakit sıkıntısı büyüyor! Faizler yüzde 35’e tırmanmasına rağmen bankalar kredileri kesti!

Reel sektör nakit darboğazı yaşıyor. Yüzde 35’lere tırmanan kredi faizlerine rağmen krediye erişimde zorlanan işletmeler, şartların böyle devam etmesi halinde pek çok şirketin oyun dışı kalacağına dikkat çekiyor.

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Yeni modeli C4 X’in lansmanını yeni gerçekleştiren Citroen’in CEO’su Vincent Cobée, Türkiye ilk 5 Pazar arasına girerse ünlü markanın üretimini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

Elektrikli araca talebin nedeni meğer çevresel değil ‘duygusal’mış!

Elektrikli araç almayı planlayanlar arasında yapılan araştırmada, Türk tüketicisinde gerekçe olarak çevre ile ilgili kaygılar ilk 5’e bile giremedi.

Bankalar peş peşe açıkladı! ING, İş Bankası, QNB Finansbank, TEB, Akbank, Halkbank, Vakıfbank...

Bankalar peş peşe tüketici kredisi faiz oranlarını açıkladı! En düşük faizle kredi veren banka hangisi oldu? En iyi krediyi veren banka hangisi oldu? İşte  ING, TEB, İş Bankası, QNB Garanti,  Akbank kredi faiz oranları...

Tüketici hakem heyetlerine başvuru parasal sınırı 66 bin lira oldu!

Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruda parasal sınır arttırıldı. Önümüzdeki seneden itibaren değeri 66 bin liranın altında olan uyuşmazlıklarda, il veya ilçe tüketici hakem heyetleri görev alacak.

Elektrikli Opel Mokka-e Türkiye’de! İşte Opel Mokka-e özellikleri ve 3 Aralık 2022  fiyat listesi

Almanya'nın Altın Direksiyon ödüllü otomobili Opel Mokka-e artık Türkiye'de! Peki Opel Mokka-e özellikleri neler ve fiyatı ne kadar? İşte Opel Mokka-e 3 Aralık 2022 fiyat listesi...

Moody’s’ten Türkiye açıklaması: Büyüme 2,5’e gerileyecek

Moody's, Türkiye için 2022 büyüme beklentisini yüzde yüzde 4,5’e, TÜFE beklentisini ise yüzde 68,6’ya çıkardı.

EİT çevre bakanları toplantııs Haberi

EİT çevre bakanları toplantııs

Türkiye’nin de üye olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 5. Çevre Bakanları Toplantısı, İstanbul’da düzenlenecek.


Bakanlar Toplantısında, İklim Değişikliği ve Yeşil Ekonomi konulu İstanbul Deklarasyonunun kabul edilmesi bekleniyor.


17 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek olan Çevre Bakanları toplantısı öncesinde, 15-16 Aralık 2014 tarihlerinde EİT üyesi ülke temsilcilerinin katılımı ile Yüksek Düzeyli Memurlar toplantısı gerçekleştirilecek. Yüksek düzeyli memurlar tarafından toplantı gündeminde yer alan teknik konular görüşülecek.


Toplantının 17 Aralık 2014 tarihindeki üçüncü gününde, üye ülkelerin bakanları veya heyet başkanlarının katılımı ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın başkanlığında Bakanlar Toplantısı gerçekleşecek.


Toplam üç gün sürecek olan toplantılara, ülkemizin yanı sıra EİT üyesi olan Afganistan, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan ve Türkmenistan temsilcilerinin katılım sağlamaları bekleniyor.


17 Aralık 2014 tarihli Bakanlar Toplantısına...