02 / 05 / 2024

EKB mevzuatı

EKB mevzuatı

Enerji kimlik belgesi ile ilgili olarak 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve buna bağlı olarak çıkartılan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği yayımlandı. İşte Enerji kimlik belgesi yönetmeliği...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Nefes alamayacak duruma geldiler…İhracatçı mevzuat değişikliklerinden şikayetçi!

İhracatçıları etkileyen mevzuat değişikliklerinin işlerini sürdürmelerine engel olduğunu belirten İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener,  “nefes alamayacak duruma geldik” açıklamasında bulundu.

Son dakika ek ödeme kararı! Milyonlarca personeli ilgilendiriyor! Yasal Mevzuat resmen başlatıldı

YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından, ek ödeme konusunda son dakika açıklaması geldi. Milyonları ilgilendiren konuda o personellere de ek ödeme verilecek. Yasal mevzuat resmen başlatıldı. İşte ayrıntılar...

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

11 maddede site yönetimi mevzuatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede site yönetimi mevzuatı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Cüneyt Zeytinci: Yapı denetim mevzuatı güncellenmeli!

Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Cüneyt Zeytinci yaptığı açıklamada, yapı denetim mevzuatının güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Tunç Soyer: İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da gerçekleşen ‘İzmir Zamanı’ isimli etkinlikte 30 Ekim’de İzmir’i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Soyer, "İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var" dedi.

11 maddede site yönetimlerinin mevzuat meselesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede site yönetimlerinin mevzuat meselesi" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kanal İstanbul’da mevzuat tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesinin yapımı için ortak mevzuat çalışmasını tamamladı. Taslağa göre çılgın proje, yap- işlet - devret modeli ile gerçekleşecek.

Bekir Pakdemirli: Hazine arazileri mevzuatını yayımlayacağız!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Hazine arazilerinin kullanımıyla ilgili uygulamanın usul ve esaslarını düzenleyen mevzuatı en kısa sürede yayımlayacağız" diye konuştu.

Ekb Kaya Yapı Malzemeleri Metal Madeni Yağlar Temizlik Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Ekb Kaya Yapı Malzemeleri Metal Madeni Yağlar Temizlik Ürünleri Limited Şirketi bugün Tuzla'da 360 bin TL sermaye bedeli ile Ekber Kaya tarafından kuruldu.

8 maddede toplu yapıların yönetimine ilişkin mevzuat!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Toplu yapıların yönetimine ilişkin mevzuat" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

12 maddede toplu yapıların yönetimine ilişkin mevzuat!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Toplu yapıların yönetimine ilişkin mevzuat" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

EKB mevzuatı Haberi

EKB mevzuatı

Enerji kimlik belgesi yönetmeliği!

Enerji kimlik belgesine yönelik olarak yasal mevzuat, 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve buna bağlı olarak çıkartılan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği olarak karşımıza çıkıyor.


Söz konusu kanun ve yönetmelik kapsamında enerji kimlik belgesine ilişkin esaslara yer veriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi internet sayfasında Enerji kimlik belgesi ile ilgili şu şekilde bir açıklamaya yer veriliyor:


BİNALARDA ENERJİ KİMLİK BELGESİ (EKB) NEDİR?


“5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu” ve buna bağlı olarak çıkartılan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” ne göre, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasını sağlamak için, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgedir. 

Enerji Kimlik Belgesi (EKB),...