05 / 05 / 2024

ekb nasıl hazırlanır

ekb nasıl hazırlanır

EKB Binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belge olarak ifade ediliyor. Peki, EKB nasıl hazırlanır?

Bina enerji kimlik belgesi nasıl hazırlanır?

Binanızın enerji sınıfının belirlendiği belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Bu belge yetkili Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor. Peki, bina enerji kimlik belgesi nasıl hazırlanır?

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 'Kira kontratı nasıl hazırlanır?, Kira sözleşmesi örneği' araştırması yapıyor. Peki Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği ve kira kontratı 2024! 

Deprem uzmanı açıkladı: 3 adımda kentler depreme nasıl hazırlanır?

Deprem bilimci, Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından 3 adımda kentlerin depreme nasıl hazırlanacağını açıkladı. İşte Görür'ün o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'a artık imar ve iskan verilmemeli! Megakent depreme nasıl hazırlanır?

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'daki depreme hazırlık çalışmaları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır?

Kiracının, kira ilişkisi kurulduktan sonra kiralanan taşınmazı belirli bir tarihte boşaltılmayı taahhüt ettiği yazılı belgeye tahliye taahhüdü deniyor. Peki, tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Master plan nasıl hazırlanır?

Bir şehir için hazırlanan ve uygulanan master plan nedir? Master plan nasıl hazırlanır? İşte master plan örnekleri...

8 soruda vasiyet nasıl hazırlanır?

Vasiyet, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için hazırlanıyor. Peki, vasiyet nasıl hazırlanır? Vasiyetname şekilleri nelerdir?

Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik Çevresel Değerlendirme, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin kapsamında yer alan sektörler için gerekli oluyor. Peki, Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkul geliştiricileri kadar konut alanları da etkiliyor. 2 Mayıs 2017 itibariyle Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmayan konutlarda alım-satımlar yapılamayacak. Peki Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır? İşte cevabı....

Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik çevresel değerlendirme, onaya tabi plan ya da programın onayından önce plan ya da programın olası çevresel etkilerini en aza indirmek için yapılan çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor. Peki, Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

İnşaat istikamet rölevesi nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı alınmadan önce imar durumuna uygun olarak hazırlanan parselin mesafelerini ve yapılacak olan binanın ebatlarını gösteren İnşaat istikamet rölevesi nasıl alınır? İnşaat istikamet rölevesi nereden alınır?

Konut maketleri nasıl yapılıyor?

Gayrimenkulün hareketliliği, yan sektörlere de hayat veriyor. Onlardan biri de projenin sunumu niteliğindeki maketler. Peki maket nasıl hazırlanır, ne kadar sürede biter, kaç kişi çalışır?

Apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığında yönetim planı verilebiliyor. Peki, apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

ekb nasıl hazırlanır Haberi

ekb nasıl hazırlanır

EKB nasıl hazırlanır?

EKB Binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren binanızın enerji performansını gösteren belge olarak tanımlanabiliyor. 


Bina enerji kimlik belgesi enerji israfının önlenmesi, çevrenin korunması ve enerji tüketiminin en aza indirgenmesi için gerekli oluyor. 


5 Aralık 2008 Tarihli 27050 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” ile yeni veya mevcut binaların Enerji kimlik belgesi alması zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Yeni bina yaptıracaksınız Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmadan ruhsat alınmıyor. 


Mevcut binanıza en geç 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu da bulunuyor. Eğer binayı kiralayacaksanız veya satacaksanız Enerji Kimlik Belgesi olmadan bu işlemler gerçekleştirilemiyor. 



Enerji kimlik belgesi başvurusunda eski bina ve yeni bina ayrımı söz konusu oluyor.  Yeni...