05 / 05 / 2024

ekolojik yaklaşımlı yerleşke tasarım

ekolojik yaklaşımlı yerleşke tasarım

Fransa, 32 milyon dönüm üzerinde yapılması planlanan Gaziantep-Kilis Yolu Ekolojik Yaklaşımlı Yerleşke Tasarımı için, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne 620 bin euro hibe desteği verdi...

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar devam ederken, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, personel yerleşkesini büyütüyor. Söz konusu projeyle 1.683 yeni konutun yanı sıra 75 odalı otel de inşa edilecek.

Florida'da 3 ayrı konutlı ve özel yat havzalı yerleşke 295 milyon dolara satılıyor! Emlak satış rekoru kırılabilir!

ABD'nin Florida eyaletinde, içinde üç ayrı konut ve özel yat havzası yer alan bir yerleşke 295 milyon dolara satışa çıkarıldı. Satışın olması halinde, ABD'nin en pahalı emlak satışı rekoru kırılacak. İşte ayrıntılar...

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Los Angeles'ta yaklaşık 40 bin evsiz otellere yerleştirilecek!

ABD'nin Los Angeles kentinde yaklaşık olarak 40 bin evsizin otellere yerleştirileceği belirtildi.

Doların 4 ay sonra geleceği rakam! Dolar 20 değil 30 değil o rakamı görecek! Şimdi bakın, keşke demeyin!

Dolarda yaşanan hareketlilik, FED'in faiz kararının yaklaşması derken ortalık karıştı. Vatandaşlar bir sonraki hamlesini planlarken, analistler dolar 4 ay sonra geleceği rakamı açıkladı. Dolar 20 değil 30 değil o rakamı görecek! Şimdi bakın, keşke bilseydim demeyin!

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!

İsrail yönetimi işgal altında olan Doğu Kudüs'te hayata geçirmeyi planladığı yaklaşık olarak 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi projesini ertelediğini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu Rumelihisarı'ndaki köşke yerleşecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ailesiyle beraber Rumeli Hisarı'nda bulunan şehitlik arazisi üzerinde inşa edilen köşke yerleşeceği iddia edildi. 

Bursa Yıldırım'a 600 dönümlük yeni yaşam alanı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan sayısının en az ilçelerden biri olan Yıldırım'da dev projeye başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık 600 dönümlük orman arazisi yeni yaşam alanına dönüşecek.

BM, İsrail'in yeni yerleşim inşasını uluslararası hukuka aykırı buldu!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yaklaşık 800 yeni konut inşası kararının, uluslararası hukuka göre açık bir ihlal olarak belirtti. 

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Eyüpsultan'daki 5 dönümlük parsel yeşil alan oldu!

İstanbul Eyüp’te üzerinde yıllardır İETT peronu ve kreş yer alan yaklaşık 5 dönümlük parselin imar planları mahkeme tarafından iptal edilince İBB yönetimi tarafından yeni bir plan düzenlendi. Fakat plan AKP ve MHP'li üyeler tarafından reddedildi. 

ekolojik yaklaşımlı yerleşke tasarım Haberi

ekolojik yaklaşımlı yerleşke tasarım

32 milyon dönüm üzerinde yer inşa edilecek,  Gaziantep-Kilis Yolu Ekolojik Yaklaşımlı Yerleşke Tasarımı için, Fransa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne 620 bin euro hibe desteği verdi. Protokol, Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Bircq ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey arasında  İstanbul’daki Fransız Sarayı’nda...