28 / 04 / 2024

Ekonomi Bakanlığı eylül verileri

Ekonomi Bakanlığı eylül verileri

Türkiye; eylül ayında 791 milyon dolar net doğrudan yatırım çekti. Ocak-eylül döneminde Türkiye’ye gelen net doğrudan yatırım miktarı ise 12,6 milyar dolara çıktı. Bu rakam, Türkiye’nin istikrar adası olmayı sürdürdüğünü gösterdi.

ABD'de konut başlangıçları Eylül'de yüzde 7 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Eylül ayında yüzde 7 artış göstererek, 1 milyon 358 bine yükselmesine rağmen piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Eylül'de ikinci el araç ilanları arttı! En çok Fiat modelleri ile 800 bin TL ve üzeri araçlar ilanda! 

Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el aracın sıfır araçtan pahalı satılmasının önüne geçmek için yaptığı düzenlemenin etkileri Eylül'de de görüldü. Eylül ayında ikinci el satılık araç ilanları arttı. İşte ayrıntılar...

Hazine eylül ayında 69 milyar 53 milyon lira açık verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı verilere göre eylül ayındaki nakit gerçekleşmelerine göre 486 milyar liralık gelire karşı 555 milyar liralık da nakit gider gerçekleşti. 29 eylül haftasında döviz rezervlerinde 3,3 milyar dolar azalma oldu.

AFAD 215 personel alacak! AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 215 personel alacak. İşte AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023...

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

Aile Bakanlığından son dakika müjdesi! Eylül ayında 12,4 milyon lira hesaplara peş peşe yattı! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri ile Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olanların yakınları ve diğer hak sahipleri için eylül ayında 12,4 milyon TL ödeme yapıldığını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yüksek maaşlı personel alacak! Son başvuru tarihi 11 Eylül! Acele edin!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilanla bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. 11 Eylül’de sona erecek başvurular için açılan kadrolar ve başvuru şartları belli oldu.

Aile destek ödemelerinde son dakika! Eylül 2023 aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Tarih belli oldu mu? 

Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen destek ödemeleri 1 yıl daha uzatılmıştı. Destek ödemelerini araştıran aileler Eylül ayı destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediyor. Peki Eylül aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Tarih belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

TOKİ'den resmen Eylül 2023 müjdesi geldi! Hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ordu 2023 projesinin ihalesini 11 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirecek. Verilen detaylara göre, söz konusu projede 170 konut yer alacak.

Öğretmenlerin Eylül Dönemi Seminer Çalışmaları Başlangıç Tarihi Açıklandı: 4 Eylül 2023!

2023 2024 eğitim öğretim yılı için öğretmenlerin eylül dönemi seminer çalışmalarının başlangıç tarihleri merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 2024 eğitim öğretim yılında bu konu ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte öğretmenlerin Eylül dönemi seminer başlangıç tarihi…

Bütçe Eylül’de yılın en yüksek açığını verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2022 yılı Eylül ayında merkezi idare bütçe giderleri 285,6 milyar Türk Lirası, bütçe gelirleri 206,9 milyar Türk Lirası ve bütçe açığı 78,6 milyar Türk Lirası oldu.

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında büyük deprem! Borsa borsa 19 Eylül 2022 fiyat listesi...

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatı kapsamında Ukrayna limanlarından 6 geminin daha hareket ettiğine dikkat çekti. Peki son dakika buğday fiyatları kaç TL oldu? Buğday fiyatları düştü mü? İşte buğday, arpa, mısır 19 Eylül 2022 fiyat listesi..

Fındığın değeri artıyor! Fındık fiyatları bugün hangi ilde kaç TL? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'de tarımsal ihracatın en önemli kalemlerinden olan fındık için 3 ayaklı yeşil ve entegre bir projeye imza atıyor. Peki fındık fiyatları bugün hangi ilde kaç TL? İl il fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi...

Ekonomi Bakanlığı eylül verileri Haberi

Ekonomi Bakanlığı eylül verileri

Ekonomi Bakanlığı, eylül ayına ilişkin “Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni”ni dün açıkladı. Rakamlar; uluslararası doğrudan yatırım verileri, Türkiye'yenin yatırım çekmeye devam ettiğini gösteriyor. Uluslararası net doğrudan yatırım girişi, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 artarak 791 milyon dolar oldu. Ocak-eylül döneminde ise uluslararası net doğrudan yatırım girişi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 artışla 12 milyar 604 milyon dolar oldu.


YÜZDE 55'İ AB ÜLKELERİNDEN

Eylülde 381 milyon dolar sermaye girişi görülürken, nakit sermaye girişinin 329 milyon dolarlık bölümünü AB kaynaklı sermayeler oluşturdu. Yılın 9 ayında toplam 9 milyar 334 milyon dolar olan sermaye girişinin 3 milyar 303 milyon doları mali aracı kuruluşların faaliyetleri, 3 milyar 230 milyon doları imalat sanayii, 1 milyar 329 milyon doları enerji sektöründen kaynaklandı....